Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Помощ при избора на неопрен
Модератор: nkolev66
- disconnect__
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Питане
Мерси за бързите отговори. Намерих от къде да го взема.

Човек е: Относително самостоятелна автономно-действаща биоенергична информационна единица.
Спеар аз съм 186 и съм 100-104 кг и ХХЛ ми пасва перфектно.... като излят ми е. Може би на колегата ще му трябва ХЛ с тея габарити. То зависи и от телосложение... затова не искам да се мешам и да изказвам експертно мнение, но при мене ХХЛ така ми пасва, че нямам никакъв водообмен и в по-топла вода понякога "завирам". В същото време не ми стяга и при обличане нямам никакъв проблем. Така че колгега прецени си защото ако ти "хлопа" есента ще ти е студеничко
Ай

Ай

Колега изобщо не се замисляй взимай го няма да збъркаш.Но мисля,че размера ти е XL.Успех.
така е по краката ще му хлопа, но ме притеснява височината му да не му е къс в ръцете и в краката XL. Аз съм 175 см и ми е точно на дължина XL. Затова му писах XXL. Най-добре да го пробва някъде.
- disconnect__
- новобранец
- Обратна връзка:
Утре го очаквам дано да дойде тогава.. и ще разправям после как е и тн.. 

Човек е: Относително самостоятелна автономно-действаща биоенергична информационна единица.
Ще ти е добре ... не се притеснявай... Айде ... и да не можеш от риба да се "отървеш".. Наслука

- disconnect__
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес най-после пристигна размера е XL перфектен е направих му сефтето вече

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- disconnect__
- новобранец
- Обратна връзка:
Мерси.. 

-
- научил се да хвърля
ИЗБОР НА КОСТЮМ (НЕОПРЕН)
Бих се радвал на вашето любезно съдествие при избора на този така важен и СКЪП атрибут от екипировката за подводен рибилов.
Отивам на нашето Южно черноморие от другата седмица и много бих се радвал ако съумея да се снабдя с подходящ неопрен до тогава. С риба или без аз обичам да се гмуркам и да плувам, но да ми посинява джуката от студ не е оферта за мен.
Още се чудя дали да е 5мм или 7мм при положение, че не бих се пуснал по-рано от април(края) или по-късно от октомври(края).
Сам не бих се спускал под 10м, а и с който и да е друг на този етап.
Имам дълги крака и ръце спрямо торса, което е проблем при избора на официален костюм, а подводния подозирам може да е пълен провал ако някъде не е по мярка.
Та се чудя кои мерки да гледам ако избирам по нета.
И...
Извинявам се предварително ако засягам изчерпана вече тема!
Отивам на нашето Южно черноморие от другата седмица и много бих се радвал ако съумея да се снабдя с подходящ неопрен до тогава. С риба или без аз обичам да се гмуркам и да плувам, но да ми посинява джуката от студ не е оферта за мен.

И...

Извинявам се предварително ако засягам изчерпана вече тема!
Re: ИЗБОР НА КОСТЮМ (НЕОПРЕН)
4х100, струва ми се, че задачата по обурудването ти с екип за гмуркане не е толкова лесна колкото си мислят някои хора, особенно за срок от една седмица. Не само че телосложението ти е малко нестандартно, ами сам по себе си един неопрен не изчерпва въпроса ти.
Дори да допуснем, че няма да ползваш чорапи и ръкавици, което не е желателно, само с неопрен без баластен колан с оловни тежести, практически е невъзможно да гмуркаш, защото ще си като патица на повърхността. А как ще изчислиш необходимите килограми от оловни тежести е съвсем отделен въпрос защото касае дебелината на неопрена, телесната ти маса, относителната ти плаваемост и още куп други неща. Така, че ако си решил да се оборудваш ще трябва много прецизно и внимателно да подбереш атрибутите, а това изисква време и проби. Дали да неопрен 7мм или5мм ти ще си прецениш, само ще ти кажа, че обикновенно водата стига до 20 градуса в края на м. май , понякога есента спада под 20 град. за броени дни, така, че сам си решаваш. Има фирми в Гърция и Турция които шият костюми по поръчка според размерите на клиента, но цената идва по-скъпа от конфекцията.
Желая ти успех!
Дори да допуснем, че няма да ползваш чорапи и ръкавици, което не е желателно, само с неопрен без баластен колан с оловни тежести, практически е невъзможно да гмуркаш, защото ще си като патица на повърхността. А как ще изчислиш необходимите килограми от оловни тежести е съвсем отделен въпрос защото касае дебелината на неопрена, телесната ти маса, относителната ти плаваемост и още куп други неща. Така, че ако си решил да се оборудваш ще трябва много прецизно и внимателно да подбереш атрибутите, а това изисква време и проби. Дали да неопрен 7мм или5мм ти ще си прецениш, само ще ти кажа, че обикновенно водата стига до 20 градуса в края на м. май , понякога есента спада под 20 град. за броени дни, така, че сам си решаваш. Има фирми в Гърция и Турция които шият костюми по поръчка според размерите на клиента, но цената идва по-скъпа от конфекцията.
Желая ти успех!
Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- научил се да хвърля
Благодаря за вниманието, vatus56
WHICH WETSUIT SIZES CAN YOU CHOOSE FROM?
XXS, XS, S, MS (medium small), M, MT (medium tall), ML (medium large), LS (large small), L, LT (large tall), XL, XXL
По отношение на размерите гледам, че има някаква игра все пак. Ако работата е за костюм по мярка все едно край с амбициите ми за тази година. Отчаяния ми план е ако нищо не излезне от темата:
- интернет 5мм LT или LS?*;
- колан с 15тина кила олово;
- НОЖ! – някъв “с такова” за рязане на колани;
- Буй
*Интернет, куриер, 5 лв за човека дето ще седи да гледа как пробвам костюма.
Ако е греда - *** ** ** !... Може и 10лв... Само да не снима!:)
*Колана от един авер – назаем. Ако се удавя няма да си го иска;). Ще тествам за почти неутрална плаваемост на плиткото – дето се стъпва. Ще гледам да го докарам все едно съм гол в басейна - лееко да изплувам при отпуснат гръден кош.
*Магазина – според цената или зазаем.
*буй - незнам
WHICH WETSUIT SIZES CAN YOU CHOOSE FROM?
XXS, XS, S, MS (medium small), M, MT (medium tall), ML (medium large), LS (large small), L, LT (large tall), XL, XXL
По отношение на размерите гледам, че има някаква игра все пак. Ако работата е за костюм по мярка все едно край с амбициите ми за тази година. Отчаяния ми план е ако нищо не излезне от темата:
- интернет 5мм LT или LS?*;
- колан с 15тина кила олово;
- НОЖ! – някъв “с такова” за рязане на колани;
- Буй
*Интернет, куриер, 5 лв за човека дето ще седи да гледа как пробвам костюма.
Ако е греда - *** ** ** !... Може и 10лв... Само да не снима!:)

*Колана от един авер – назаем. Ако се удавя няма да си го иска;). Ще тествам за почти неутрална плаваемост на плиткото – дето се стъпва. Ще гледам да го докарам все едно съм гол в басейна - лееко да изплувам при отпуснат гръден кош.
*Магазина – според цената или зазаем.
*буй - незнам
- Jack Daniels
- разбира нещата
колега, имам чувството че този пост си го писал след 4х100 + 1 бира 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- научил се да хвърля
Нема такова нещо.
Нема такава злоупотреба...