Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

На гърба на децата !!!
Модератор: sapuna
- glarusa
- кандидат преподавател
Re: На гърба на децата !!!
Така мислиш ти...и още стотици като тебе!
Аз билет нямам и няма да си изкарам.Винаги като отида някъде за риба има някой я с парашутка,я с 27 куки я с 31 въдици.Измивам си ръцете и това е.Ако ли не-панаири.Единствения зако който нарувам е ,че нямам билет.Но предпочитам да си навлека неприятности отколкото да ги храня!

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Браво бе и аз имам 2 деца с билети , но никога не се правя на хитрец "всъщност ако те бива може и с една въдица ". Давай Кире пробвай на Ивайловград и после драсни как си се оправил . 

- MAESTROTO
- ще става разбирач
Дунавски поставя принципно въпроса.Защо го провокирате?
Много тарикатски съвети виждам.Пропуснал сте да кажете,че с билетите на щерките и синовете може и да оставяте повече буклуци,като за трима. Или да заемате по 900 м от брега на Дунав. Направо се ,чудя как ви стигат.
Много тарикатски съвети виждам.Пропуснал сте да кажете,че с билетите на щерките и синовете може и да оставяте повече буклуци,като за трима. Или да заемате по 900 м от брега на Дунав. Направо се ,чудя как ви стигат.

Кефа цена няма!
А аз пък знам за един закон в една друга държава, къдети нямаш право да си оставяш въдицата без надзор дори и когато отидеш да разтовариш(изтропкаш). Нямаш и право да поставяш или оставяш някой да лови с твоите въдици. С твоя билет ливиш само ти и дори ако ти спипат въдиците без надзор (сами, без теб на амястото ) ядеш глобата.
Както и при нас така и в тази държава има хора които не спазват закона (предимно чужденци и ниско интелигентни личности), но закона е направен така , че много трудно може да се заобикаля и да се злоупотребява.
А у назе немам думи ни закон , ни кой да го спазва.
А как да се опраи тази държава , нема кой да е оправи докато ние самите първо не се пооправим, уфф айде , че пак взех да се ядосвам.
А билетите за деца са безплатни не за да се възползват родителите, а за да се учат малите и да им се дава пример. А вие какъв пример давате си е ваша работа.
Както и при нас така и в тази държава има хора които не спазват закона (предимно чужденци и ниско интелигентни личности), но закона е направен така , че много трудно може да се заобикаля и да се злоупотребява.
А у назе немам думи ни закон , ни кой да го спазва.
А как да се опраи тази държава , нема кой да е оправи докато ние самите първо не се пооправим, уфф айде , че пак взех да се ядосвам.
А билетите за деца са безплатни не за да се възползват родителите, а за да се учат малите и да им се дава пример. А вие какъв пример давате си е ваша работа.
-
- сериозен играч
Не се сърдете колеги,ама такава задръстенящина и простащина ,може да се прочете и види само в БГ-то.Или вие сте луди,или аз съм изперкал,както и да е ,господ си знае работата.

VGS Няма смисъл брат.

VGS Няма смисъл брат.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
snegk написа:Кире ти не си опасен, и 30 да хвърлиш........![]()

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
натали написа:...все си мисля че ти също ставаш бракониер с твоите N-брой въдици.

Дали децата ще си ровят в пясъка, докато "въдиците им" са във водата или ще са си вкъщи, това не променя нещата.
А вие, о неразумни и юроди! Защо се срамувате да се наречете българи?

dunavski написа:...обаче хитрия българин се е научил...
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:С билет или без билет,българина е такъв боклук...
host200 написа:...мечтата на българина е вечната кяр...
lovo-бай СТОЯН написа:...такава задръстенящина и простащина ,може да се прочете и види само в БГ-то.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хората са измислили закон да се вади безплатен билет за деца зада се поущрява риболова и да се научат да пазят природата от малки. А българина като види безпалтното и давай юруш
мисля че 25 лв. за година не са много това ца парите за цигари за една седмица

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- GODzillata
Tова да НИ е кусура на НАС българите, а пък бас ловя, че всички вие (небългари?dunavski написа:А българина като види безпалтното и давай юруш...

Така че нека който не е грешен, той да хвърля камъни по грешните!

Има ли такива?!

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да аз !! Винаги съм се стремял да спазвам закона и да бъда съвестен рибар и гражданин ще ти дам пример на пружина никога не съм ловял с повече от две куки и два монтажа във водата това да разпънеш 20 пръчки с по 10 куки на всяка за мен не е риболов, а чисто месарство, а да се възползваш от законото право на дето си за безплатен билает зада извличаш изгода от това зада ловиш повече рибааа ......... незнамGODzillata написа:Tова да НИ е кусура на НАС българите, а пък бас ловя, че всички вие (небългари?dunavski написа:А българина като види безпалтното и давай юруш...), чиито постове цитирах, все ви се е случвало да не ловите според закона.
Така че нека който не е грешен, той да хвърля камъни по грешните!![]()
Има ли такива?!...не мисля!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- GODzillata
dunavski написа:... за мен не е риболов, а чисто месарство, а да се възползваш от законото право на дето си за безплатен билает зада извличаш изгода от това зада ловиш повече рибааа ......... незнам

Приятелю, явно не си ми чел репортажите от последните 2-3 години и не знаеш за колко и какви риби иде реч.

Илийката не случайно се шегувкаше.

Както и да е...спирам по темата, просто мисълта ми беше, че някоя въдица в повече е най-малкия проблем.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Любителски риболов
Чл. 22. (1) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за любителски риболов.
Чл. 22а. (Нов, ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.)
(2) Билетът за любителски риболов е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата
Това е хората са го написали
Сега като има бракониери дайте и ние да им помагаме по-бързо да унищожат рибата.

Чл. 22. (1) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за любителски риболов.
Чл. 22а. (Нов, ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.)
(2) Билетът за любителски риболов е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата
Това е хората са го написали

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Я аз да те попитам - какъв документ му поиска при издаването?dunavski написа:Еми днес извадих билет за момчето един човек
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ебаси темата!
То ако се спазваше закона,като хората и имаше някакъв дори що годе приличен контрол,нямаше да се напише и една дума по тази тема.
Както и да го погледнеш да вадиш безплатни билети за да си метнеш още 3 въдички на гьола или да извадиш още една на реката е неква пълна тъпотия,даже простащина.
Направо се учудих,че някои хора пишат такива работи.Закона е такъв и рибар с мисъл в главата ще го прекрачи,ама в някакви норми.
Примерно ловил си през ноща,няма такава тъпотия,обаче се появява някой и ти чете морал.Или ще потпита"гьола платен ли е"в очакване на отрицателен отговор и после хранене.Та ако нащо неправилно написано законче се спазваше и най вече имаше контрол,щеше да сме голяма сила в риболова!Българска,небългарска работа има си хора,които не са Българи според другите пак такива.И аз си го прекрачвам закона редовно,като се замисля!
Скоро научих че в Германия риба не се връща,защото била стресирана и след този преживян шок тя нямало да живее пълноценно и не можеш да я пуснеш обратно във водата,а си купуваш спецялно чукче на dam и я трупираш у место.И те спазват този закон,сигурно защото има някой там поквай водата да им напише глобата.
То ако се спазваше закона,като хората и имаше някакъв дори що годе приличен контрол,нямаше да се напише и една дума по тази тема.
Както и да го погледнеш да вадиш безплатни билети за да си метнеш още 3 въдички на гьола или да извадиш още една на реката е неква пълна тъпотия,даже простащина.
Направо се учудих,че някои хора пишат такива работи.Закона е такъв и рибар с мисъл в главата ще го прекрачи,ама в някакви норми.
Примерно ловил си през ноща,няма такава тъпотия,обаче се появява някой и ти чете морал.Или ще потпита"гьола платен ли е"в очакване на отрицателен отговор и после хранене.Та ако нащо неправилно написано законче се спазваше и най вече имаше контрол,щеше да сме голяма сила в риболова!Българска,небългарска работа има си хора,които не са Българи според другите пак такива.И аз си го прекрачвам закона редовно,като се замисля!
Скоро научих че в Германия риба не се връща,защото била стресирана и след този преживян шок тя нямало да живее пълноценно и не можеш да я пуснеш обратно във водата,а си купуваш спецялно чукче на dam и я трупираш у место.И те спазват този закон,сигурно защото има някой там поквай водата да им напише глобата.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- krokibg
- учете се от него
Киро,виж сега,хубаво ни цитираш,ама да не беше писал тези неща,дори и на майтап !!! Сега върви обяснянай че нямаш сестра и видители,няма безгрешни.Да,всички сме грешни и защо ти да си безгрешен и реши да ни го покажеш.Първо,темата тръгна в посока друг човек,който ние не познаваме.Ти обаче,веднага се метна в салатата и оправи работата.Има хора,които чинно си площат билетите и се дразнят когато някой хитрува на техен гръб и ги прави на глупаци.Много са прави някой колеги,които написаха че всеки гледа да хитрува но поне си плащат билетите и не се възползват от децата си.Аз ги имам три и те имат по една баба и дядо от двете страни.Ще събера и аз няколко близки роднини с превилегии та да си ходя с към 15бр въдици
Ти смяташ ли че съм го взел написаното от теб на сериозно,и написаното от мен след твоя пост е написано за теб ??? Писах тези работи точно за човека който е питал в магазина дали може да ги ползва билетите на децата си !!! Ти обаче сам се вкарваш в конспирация и после търсиш под вола - теле.Какви сме Българите според теб ??? Смяташ ли че неса хитреци,крадци,измикяри и още какви ли не епитети ни лепкат хората от вън и май няма защо да го правят според теб.Ето това неискам,нямам желание заради няколко боклука да ме слагат под един знаменател с тях.Вчира омармаладих трима с Мерцедес,дето освен че си бяха хванали два шарана по две кила,имаха и 6-7кг каракуда,понеже обаче им се вижда малко,бяха прибрали всичките шаранчета които са извадили,около една малка кофа
Познай какво се случи от първия път ??? Лошото е че имаше и други рибари,а хубавото е че видяха какво ще се случи с всеки направил това и хванат с повече от две маломерни шаранчета в живарника.Така че приятел,може всеки да си прави каквото си иска,стига да му мине номера.Има обаче видйов ден и рано или късно такива си плащат,щото объркват мястото и става белята.Хайде с здръве и пак ти казвам,ако искаш,ела на Ивайловград,пусни си въдиците и ги остави през ноща да видиш какво ще се случи.Всичко друго е бла,бла,бла,да се дразним един друг и да се скараме апсолютно без нищо,само и само да се избъзикаш с колегата пуснал темата.Поздрав и всеки да си я кара както си иска,просто лъже себе си !!!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!