Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Триградски езера
-
- разбира нещата
Триградски езера
Не ми остана по-рано време да ви разкажа за излета ми миналата неделя. С жената ходихме на разходка из Девин и Триград. От линка по-доло можете да видите снимки от яз.Въча, стената на яз.Цонев камък, пещерата Дяволското гърло, Триградското ждрело, входа на Ягодинската пещера (забранено е да се снима вътре а и си купих диск със снимки), Триград и Триградските езера.
В неделя сутринта се събудихме след дългата събота и обиколките из пещерите и потеглихме пеш от триградското ждрело до Триградските езера. След доста дълъг преход успях да се добера до тях. Езерата са три но едното е почти сухо, второто е завладяно от водорасли и само третото става за спининг (аз носих само този такъм). Имах огромен мерак да сборя някоя пъстърва и още с първото хвърля и преди да съм изпънал влакното нещо ми налапа воблерчето.
Поведох рибата но поради невъзможността да я засеча след 3-4 метра се откачи. Адреналина на макс. В главата ми само пъстърви. Повъртях на същото място но нямах друг удър. Преместих се на местата където бяха ловили и от там като зачесъх едни кефали. Горките явно бяха доста гладни въпреки, че езерцето гъмжеше от дребни рибета защотото атакуваха воблерчето на поразия. След 30 минутен риболов и около 10 кефала се отказах да търся пъстърва в това езеро. Хапнахме с жената и газ обратно към колата и Софето.
Ето няколко снимки от езерата:
Първото

Второто:

Третото:

Не знам защо но този воблер е убиец на кефали, въпреки че е с окраза на пъстърва. Хващал съм само кефали на него.

Всички рибки си плуват у дома.
По реката, Триградска през 5 м имаше рибари. Не видях някой да хваща. Водата бе много бистра и много малко. Взирах се километри и никъде не видях риба. И понеже не обичам да ловя като лястовица на жица (гъз до гъз) дори не се и пробвах.
ЛИНК към цялата сесия:
http://creativ.snimka.bg/fishing/trigra ... 2.14505451
Със здаве колеги и успешни излети.
За мен този бе много тонизиращ (скъсахме се от ходене до де стигнем езерата)
и емоционален
В неделя сутринта се събудихме след дългата събота и обиколките из пещерите и потеглихме пеш от триградското ждрело до Триградските езера. След доста дълъг преход успях да се добера до тях. Езерата са три но едното е почти сухо, второто е завладяно от водорасли и само третото става за спининг (аз носих само този такъм). Имах огромен мерак да сборя някоя пъстърва и още с първото хвърля и преди да съм изпънал влакното нещо ми налапа воблерчето.
Поведох рибата но поради невъзможността да я засеча след 3-4 метра се откачи. Адреналина на макс. В главата ми само пъстърви. Повъртях на същото място но нямах друг удър. Преместих се на местата където бяха ловили и от там като зачесъх едни кефали. Горките явно бяха доста гладни въпреки, че езерцето гъмжеше от дребни рибета защотото атакуваха воблерчето на поразия. След 30 минутен риболов и около 10 кефала се отказах да търся пъстърва в това езеро. Хапнахме с жената и газ обратно към колата и Софето.
Ето няколко снимки от езерата:
Първото

Второто:

Третото:

Не знам защо но този воблер е убиец на кефали, въпреки че е с окраза на пъстърва. Хващал съм само кефали на него.

Всички рибки си плуват у дома.
По реката, Триградска през 5 м имаше рибари. Не видях някой да хваща. Водата бе много бистра и много малко. Взирах се километри и никъде не видях риба. И понеже не обичам да ловя като лястовица на жица (гъз до гъз) дори не се и пробвах.
ЛИНК към цялата сесия:
http://creativ.snimka.bg/fishing/trigra ... 2.14505451
Със здаве колеги и успешни излети.
За мен този бе много тонизиращ (скъсахме се от ходене до де стигнем езерата)
и емоционален

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Триградски езера

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- каридата
- учете се от него
Любимият ми риболов.Справил си се отлично.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- carpsliven2
- сериозен играч
туй май е по-различно от теца 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Айде, добре дошъл в отбора.
Бре, ще вземе да се научиш тии
Таз точилка ама не е за такива пампайци с които си ловил последно
Бре, ще вземе да се научиш тии

Таз точилка ама не е за такива пампайци с които си ловил последно

Евала Петко,направил си поредния страхотен излет 

-
- и господ не е толокова добър
Красота 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Браво, чудесен риболов иоще по-хубава разходка 

-
- ще става разбирач
Спретнал си хубав излет ,страхотни снимки

Браво, чудесен риболов и въобще разходка 

И мойта жена ми е обещала да ме води там.Добра екскурзийка сте си спретнали.И от към риболова си се отчел подобаващо.