Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

надувема лодка или от стъклопласт
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
надувема лодка или от стъклопласт
Момчета, искам да си сменя лодката с по голяма. Имам надуваема с алуминиево дъно но ми казаха, че от стъклопласт били по устоичиви и по добри. Какво ще ме посъветвате?
Re: надувема лодка или от стъклопласт
И аз съм раздвоен..Но съобразявайки се с мнението на колеги по наясно с материята,клоня към стъклопласт.Гумата има по кратък живот,а и по малка възможност за поправки.Трябва обаче и да се вземе под внимание преноса на лодката.Ако е стъклопласт-задължително с колесар 

Marco Polo би ли споделил багажника за лодката фабричен ли е или си го правил допълнително 

А благодаряMarco Polo написа:Квадратна тръба 20х20, малко шина, парче тръба за стъпките, един кадърен заварчик, малко сметки и рулетки и си готов!

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако се наложи сам да я пускаш/качваш може и друг акъл да ти дойдеsom4o написа:
А благодаряТоя вариант ми допадна повече отколкото теглич и репатрак.

ПС: казва се колесар, не репатрак
На въпроса:
Стъклопластовата за да е стабилна трябва да е поне 360-380см, което почти изключва да се пренася на ръце... Затова пък надуваема дори 250см е напрактика необръщаема...
Тедо,имах предвит че варианта багажник е по лесен от варианта да си слагам теглич на колата(понеже фабрично нямам).Пускането не е проблем,ходиме по 3-4 човека за риба.
п.п. Сори за репатрака,останало е от автомобилите
п.п. Сори за репатрака,останало е от автомобилите

Ставаше на въпрос за по-голяма лодка...Или не съм разбрал..Marco Polo написа:pluv4o написа:...Ако е стъклопласт-задължително с колесар

Пак се начева тема дъвкан, дъвкана и май пак ще се стигне до произхода на яйцето и кокошката. В предишни теми са изтъквани плюсове и минуси на едните и другите лодки и аз, като човек прекарал стотици часове в алуминиева лодка, после стотици часове в надуваема, сега стотици часове в стъклопластова бих казал, че всичко е индивидуално и си зависи от пристрастията към даден риболов, желание за компания, възможности за транспортиране и съхранение и най-вече финансови възможности. Та думата ми е преди да купите се опитайте да тествате лодки на приятели щот само по писаници нестава, трябва да се наиграеш, да си минеш по пътечката. Бих споделил личен опит, но на по-конкретни въпроси, че темата сие доста обширна.
Дано да съм бил полезен!
Дано да съм бил полезен!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- krokibg
- учете се от него
Тоше,остави ги да си минат по пързалката,да си купят спаситени пояси,кой го спука - губи,кой не,тръгва да го продава и си търси по-голяма щото кефа цена нямаtoshko написа:Пак се начева тема дъвкан, дъвкана и май пак ще се стигне до произхода на яйцето и кокошката. В предишни теми са изтъквани плюсове и минуси на едните и другите лодки и аз, като човек прекарал стотици часове в алуминиева лодка, после стотици часове в надуваема, сега стотици часове в стъклопластова бих казал, че всичко е индивидуално и си зависи от пристрастията към даден риболов, желание за компания, възможности за транспортиране и съхранение и най-вече финансови възможности. Та думата ми е преди да купите се опитайте да тествате лодки на приятели щот само по писаници нестава, трябва да се наиграеш, да си минеш по пътечката. Бих споделил личен опит, но на по-конкретни въпроси, че темата сие доста обширна.
Дано да съм бил полезен!

А,щях да забравя !Нали някой искаше да се състезаваме кой за колко ще свали и качи лодката,нещо май няма желаещи

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Don4o_62
- учете се от него
Ако лодката е желязна(ламарина),каквито ги има доста на един Родопски язовир,тогава пък човек няма никакви грижи.Кеф ти разходка в самата лодка,кеф ти скалисти бряг,или друг труден терен за акостиране,проблем няма.Но за риболов от лодка,зависи какъв,ето това е въпроса.Визирам риболов на клъонк.От голяма твърда лодка,не става.Иначе за всякакъв друг риболов става.Никой не ангажирам с мойто мнение.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Е тетава е истината !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: Тоше,остави ги да си минат по пързалката,да си купят спаситени пояси,кой го спука - губи,кой не,тръгва да го продава и си търси по-голяма щото кефа цена няма![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз от както съм в форума,едни и същи лодки,купени за това време,минаха по няколко пъти из форума за продажба и накрая ще ги продава някой за без пари,щото няма да стават за нищо.Ебах я в лодката,ще и робувам като на крал,след всяко влизане.Ще чистя с парцали дъното,ще махам камъчета и песъчинки на колене и лакти като курейски разузнавач,ще я згъвам и зглобявам и надувам като луд и още не знам си колко простотий ще и правя само и само да не и стане нещо.Това е истината,няма друга.Достатъчно се наслугувах през годините на тия лодки и вече мерси.Колесара,вкарвам го за секунди на заден,предварително си качвам багажа в лодката и като се метна и аз,газ на където ми видят очите.Като се наловя,връщам се и направо качвам лодката на колесара,вързвам я отпред, излизам до колата,вадя колесара,вързвам стабилно лодката с направените от мен измишльотини, свалям багажа и за десет минути съм се изнесъл от язовира.Айде стига сме писали едно и също сто пъти.Който иска стабилна и вечна лодка - стъклопласт.Който иска спасителен пояс - надуваема.Кво толкова се умува по този въпрос не знам.....
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- Don4o_62
- учете се от него
Ако пък е от неръждавейка,тогава нямам думи.

- Don4o_62
- учете се от него
Марко,нямаш грижи,твойта влиза в рамките за всякакъв риболов.Но забрави за голям язовир ,с големи вълни дето излизат за минути.

- krokibg
- учете се от него
Дончо,кой те излъга че не става за кльонкане А ??? Дай го този,дето го твърди товаDon4o_62 написа:Ако пък е от неръждавейка,тогава нямам думи.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- Don4o_62
- учете се от него
Казвам го от личен опит.Голямата твърда лодка,при почти нулеви вълни,пак има леко тропане по бордовете,което е много, ама много противопоказно за клъонк. Не само това.Всички минимални шумове вътре,от самата лодка също.Мина това време преди 15-20г.,когато кога докарваш звук,кога не,сома се хващаше.Сега стана много мнителен.Но основно тишината,освен самия звук,е била фактор за успех.На някой може да е смешно,но и пепелта от цигарата не съм тръскал отвън лодката.