Воблери ECOGEAR - клено и кефало трепачи ;)

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Воблери ECOGEAR - клено и кефало трепачи ;)

Мнение от sandista »

Благодаря за споделените наблюдения колега - има много логика в казаното. НО темата е специално за воблерите на Екогиър и е хубаво да се придържаме към това , инак ще се размие и ще стане мазало :)
Чакам отзиви от сравнението на конкретните разцветки ? :)
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

Колега, още не съм пробвал всички разцветки.

Зеленото е супер уловисто - имам костури, щука и клен на него.

Няма кой да направи сравнението, аз имам зеленото, а Вальо има горното.

Надявам се, идната седмица да имам пълната цветова гама, за да може да се тестжат качествено ;)
Catch & Release Club
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

sandista написа:Благодаря за споделените наблюдения колега - има много логика в казаното. НО темата е специално за воблерите на Екогиър и е хубаво да се придържаме към това , инак ще се размие и ще стане мазало :)
Чакам отзиви от сравнението на конкретните разцветки ? :)
прав си но нямам въпросните воблерчета а пък ми се пишеше
така като гледам формата е много близка до едно strike pro
Изображение
кой от кого е копирал....... но нали хващат другото няма значение
кьоркефали
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Колега , моля те , не разводнявай темите. Ако просто ти се пиши , що не пробваш в БГ Мамче и тн :) :) :) Нали целта е като отвориш една тема за максимално бързо време да намериш полезната информация и споделените съвети , а не да прелистваш 20 листа с общи приказки, нямащи нищо общо с темата :) Въпросното Страйк про няма нищо общо. Имам го . За 2 години нямам хваната риба на него.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

chopara написа:...така като гледам формата е много близка до едно strike pro ..
:smt044 :smt044 :smt044
Не веднъж съм го коментирал ! Когато човек гледа продукцията на Страйк Про , Киши Про и някои други то той може да открие там всички култови модели на цялата Японска воблеростроителница ! Откриват се също така и някои и друг Европейски и Американски модели воблери досущ едно към едно с оригинала :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Отностно цветовете, май всички ловят ... според зависи кога и къде ги меташ . :roll:

Това животно на два пъти ми развива аванс

Изображение

Изображение

и на прозрачното с точка :

Изображение
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Oт миналата година се канех да докажа , че писанията ми за цикадата на Ecogear не са случайност и че работи и "по никое време"
Та на кратко . В събота от 13 до 16 ч на стената на Батак при адска 32 градусова жега и никаква ( нормално) активност на костура 2 -те цикади който имам се отчетоха с много удари и 40 костура с размер 15 - 22 см :) Ако не бях направил глупостта да се закотвя необратимо :) и имах възможност да маневрирам по цялата дължина на стената резултатът можеше да е и по-сериозен :)
Изображение

Изображение

Изображение
Начина на водене съм го описал при представянето на примамката :)
Пробвах и блесни и воблери :) Резултат имаше само на цикадите 35 и 40 мм като окраската имаше значение , тъй като 2/3 от рибите предпочетоха цикадата на снимката :)
На слука
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

'Айде пак аз аматьора, да се наредя тука до майсторите :oops:

На "файър тайгър" ...

Изображение

Изображение

Изображение

... опссс ето и една литровка пак на "файър тайгър" :wink:

Изображение

На "точката" само костурчета .

Изображение
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

Страхотна тема, изчетох всичко на един дъх с много голям интерес и благородна завист, понеже около Варна дори и Рапали да сложите пак нищо, няма риба и това си е, а що се отнася до цветовете мисля че рибите в Шабленското езеро най-много харесват червено-жълтата окраска и силиконови зелени червейчета с дълга опашка (това от лОдка разбира се). :)
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

А в Бургас дали някой ги е срещал някъде из магазините???
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

В неделя една щучка ми изкара ангелите :) докато се любувах на играта на Ecogear MX 48 f :) една побесняла риба изкочи от водораслите до мен, захапа воблера и отново се насочи към тях :) е за малко и да успее :)
Ще си взема и по-големия модел 62 мм тея дни, щото ми идват едни идей ама за тях понататък :)
Сега е време за снимки :)
Изображение

Изображение
и после задължителното
Изображение
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Браво Вальо ! Разби/ваш/раш ги ти Екогиърите :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Вальо , специално за щука 48 ще е по-уловист от 62 , вервай ми :wink: То и при Култива как при Екогиъра тъй . Инак точно това е начина на водене на тез миноучета - повеждаш бавно та да му видиш играта , спираш за малко , забързваш , па спираш и опикновенно баш в паузата на некоя от куките му виси щукле :D

Павел Иванов
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Павел Иванов написа:Вальо , специално за щука 48 ще е по-уловист от 62 , вервай ми :wink: То и при Култива как при Екогиъра тъй . Инак точно това е начина на водене на тез миноучета - повеждаш бавно та да му видиш играта , спираш за малко , забързваш , па спираш и опикновенно баш в паузата на некоя от куките му виси щукле :D
Благодаря за съвета , но това си беше инцидентна щука . Аз си хвърлях за кефал и бях нагазил в една кал , пред нея метър водорасли :) и слънцето ми печеше в очите та като доиде воблера до водораслите инстинктивно го потърсих с очи .. и май за секунда спях да въртя с макарата :) Видях го и потегли воблера равномерно като мернах зад него сянка останалото е ясно :) Кратка борба и после снимки :) и бегом обратно :)
На това място където ходя има много кефал който стои във водораслите в средата на реката където е около 50 -60 см. Все не можех да прекарам воблерите така , че да са атрактивни :) Този малкия не стига макар да бях с Лайт такъма и неразумно слабо влакно за Марица. В момента , в който уцелих с един плиткогазещ двуделен 6 см воблер на Ъгли точната дълбочина видях изстрелване на риба и ...
Изображение
Този воблер замина , та си мисля , че 62 мм ще го замени и ще работи точно там където ми е необходимо :) Пък ако някоя щучка го опита ще се преборим :)
Още нямам 62 мм и днес може да попълня тази липса и утре да го пробвам :) Смущава ме само , че и той иска Лайт такъм заради малкия му грамаж :( пък на марица понякога стават изненади особенно с дължини на воблери хващащи расперкото око :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами Вальо и аз по тоя начин преди две , две и нещо години открих колко са щукоуловисти Екогиър 48 и Култива 55 :wink: Успеха с точно това Ъгли , точно на този размер изобщо не ме учудва . За разлика от упоменатите по-горе марки то точно тоз размер в точно този цвят двуделно на Патката е учудващо ефективна точно в твоят случай а също така при бавна мътна вода при бавно водене до самият бряг . Освен стандартните за примамката риби на нея имам доста добри пъстърви пролетно време и такива с почти нейният размер лятно време в жегата . Остави малко по-дълги самите паузи , примерно две , три секунди когато водиш Екогиърчето и ще се изненадаш колко е щукоуловисто . С дългата лопатка на тоя размер също не е за подценяване . Не случайно направих съпоставка с Култивата защото и при двата на споменатият размер се ловят доволно зъбатки докато покачването с един размер по-горе ( виж с два е по-удачно ) ефективноста им спрямо щуката се понижава значително . Не друго ами ползвам от Екогиърите доста преди да станат актуални :wink:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”