За сом с кльонк

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: За сом с кльонк

Мнение от Emo-83 »

nikaro написа:Мисля,че........... излезете?
Кльонкането създава вибрация.Сома е господар на водния свят и няма противници.Звука освен,че наподобява хранещ се сом го предизвиква да дойде и да скива какво става(те са и териториални риби).Но на този звук идват и доста мирни риби.Често те вървят заедно със стръвта.Случвало ми се е този звук да издава уловен от мене сом.Нямам точно обяснение за всичко това.В моретата тракат с едни топки и викат акули.Когато се гмурнеш в басейн и някой чука над главата ти усещаш тази вибрация на гърдите ти,но не е същото,като да чукнеш два камъка един в друг.
Що се касае до това какво ти се иска да знаеш,според мен е добре да е всичко.Това помага в риболова.Ако сами забелязвате преди по-малко от 5 години уловите на сом бяха от малко хора.Бих казал с комбайни,мрежи.А сега целенасочено се ходи за този вид риба.Най-важното е,че се лови вече от всички.....така както беше с шарана.Колкото повече знаеш за сома,толкова повече победи те чакат.Сега с този интернет инфото достига бързо до теб.Макар повечето колеги да крият своите тайни,все ще хванеш някоя фраза за да си направиш своя филм.Късмета е важен,но той се и накъсметява.Впрочем погледнете язовирите.....напълниха се с лодки.Всеки му се лови голяма и силна риба.С червеноперка какво да се хваля.
Задържането на рибата не е грях.Само че има норми,освен това и морал.Ние пускаме всяка риба под 3кг. и естественно големите.Не е редно също да се прибереш с 10 риби.Нали утре пак ще желаеш да хванеш.От къде ще се вземат те,ако всеки който закачи нещо го прибере.Миналата седмица гледам един излиза с две бели риби около 3кг.Между тях обаче имаше едно сулче 500гр.......това какво е ебати.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

требва да се промени мисленето са да има повече риба. преди време доведох в БГ голямата си внучка - тя идва с мене са риба и е доста сапалена. родена е и е отраснала на остров в пасифика - та саведох е са риба и в БГ - и сага което и е останало като спомен от Бг че е място където хората ловят риба са да е ядат.естествено и ас си оставям поникога некоя риба са да е изам но предимно риболова е спорт и емоция.
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:33 am, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Moдерирано от Боса!
Обесените риби и снимките на баба, си ги дръж за себеси!
Поздрав и без магии.... 8)
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Босът да не се стяга, малко рекнах да разбутна темата :P :lol: 8)
Много сте се поодрямали напоследък :wink:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

nikaro написа:Мисля,че няма да открием отговора на този въпрос.без да им навреждам,затова,кажете ми къде е най добре да се връзва сома без да се наранява.В смисъл
през хрилете,устата....?Вие как ги връзвате за лодката докато излезете?
Хващаш въжето в ръка,бъркаш му в устата,изкарваш го презхрилете(избираш си ляво или дясно),прекарваш го през ВРАТА му,обратно в хрилете(от другата страна)и в устата, издърпваш малко въжето да можиш да направиш възел и готово Да го еба как се пише "хриле" в единствено число??? :shock:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Аз съм си направил въжетата с тел в единия край.В смисъл гъвкава тел(може да е от чистачка на кола) е вплетена в единия край на самото въже.На другия край съм оплел ухо.Когато уловя сома с ръка.Вкарвам бързо края на телта през едното хрило(посока устата към врата и внимавайки да мине покрай хрилете)).После твърдия край минава през вплетеното ухо и сома е вързан.На брега само удължавам това въже с друго.Внимавам при превоза на сома да не го удавя,ако не съм го вкарал в лодката.Ако съм далече от бивака го вкарвам в лодката и го завивам с мокрия парашут за да не му изсъхва кожата.Тя трябва да се пази и е абсолютно противопоказно сома да се влачи по пясъка и камъните(начин да го уморите).
Избягвам въжето да минава през едното хрило,после през другото и да го връзвам за врата.Тогава сома се наранява,освен това някои от незнание ги задушават стискайки им хрилете от вътре.Един път е напълно достатъчно.Така въжето го държи за малка площ само през единия хрилен капак на възможно най-малка площ.Този начин е противопоказен за връзване на амури(късат се от долу).
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Может и так :lol: :P :drinkers:
Последно промяна от magiosnika--- на Съб Яну 09, 2010 11:50 am, променено общо 1 път.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

А мойто мнение е ,че не е добре да се връзва рибата по никакъв начин, ако имате желание и волята да е пусните на свобода.
Ако ще е за папкане може, но все пак представете си дали щяхте да се отнасяте така, ако рибите можеха да издават звуци или да пищят.
За това ако ще въщате обратно, снимка и в гьола ( но пък ако искате да се фукате трябва и да се претегли , да се върже , да се повлачи малко по тревата или чакъла и т.н.) , а ако ще папкате бързо и безболезнено.
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ей, тегава година - само дебелаци ми се лепкат :oops: :oops: Все не мога да си ловна един трапезен :drinkers: Явно кльонковете нещо ми куцат :oops: :P :lol:
Последно промяна от magiosnika--- на Съб Яну 09, 2010 11:50 am, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Така е майсторе,който ходи - хваща :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
mirosto
новобранец
новобранец

Мнение от mirosto »

ЕВАЛА магьосник, който може ще хваща :smt023
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Така е майсторе,който ходи - хваща :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Кроки,лошото е ,че май не всеки хваща :wink: Явно е година на кльонкове ментета :P :lol: 8) Доста " спецове" се пулят капотирани и се оправдават със световната криза :P :lol: :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

magiosnika--- написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Така е майсторе,който ходи - хваща :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Кроки,лошото е ,че май не всеки хваща :wink: Явно е година на кльонкове ментета :P :lol: 8) Доста " спецове" се пулят капотирани и се оправдават със световната криза :P :lol: :drinkers:
Аз още не съм спец,но почнах да вадя звук с всякакъв кльонк и почвам да добивам кураж че скоро ще има изненади.Това добре,за "майсторите и кризата" ама не се опитвай да се изкараш че на всяко ходене - хващаш !!! Като гледам,може да се правят по десет снимки с един сом,в различни пози и да се представят че всеки е от различен язовир и по различни времена :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Аз,имам достатъчно сомове при мен в моя язовир и още не съм се снимал с такъв от тук и да казвам че съм го хванал на Кърджали :lol: :lol: :lol: Мога обаче да го правя по цял ден с различни риби и в различни пози,дори и на челна стойка във водата.Свали малко гарда че да няма валат след валат и да се чудеш защо :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Дядо Боже гледа :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Кроки, не примърдвай много,много - по лошо става :ANAL: :wink: :drinkers:
Последно промяна от magiosnika--- на Съб Яну 09, 2010 11:51 am, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”