НИКОПОЛ - Риби и Бири - II Серия

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

НИКОПОЛ - Риби и Бири - II Серия

Мнение от sestrata »

Както всеки хубав филм и този има продължение. С главния сценарист две седмици обсъждахме какво да бъде продължението, а самият той проведе кастинг на актьорския състав и статистите. Рузултатите бяха повече от впечатляващи, затова натоварих реквизита и в събота след работа отпраших към Никопол. Народът казва "краставите магарета през девет баира се надушват", та така и ние с моя приятел. Не, че си нямаме Дунав удома, ама някак е по-различно чувството да разделиш кефа с брат. Този път обаче решихме да споделим адреналина с женската половина, която не се наложи да уговаряме дълго.
Изображение
Времето беше меко и спокойно, намятахме въдиците в лодката и отплавахме към така желаната Мека на расперите - остров Св. Павел. :wink:
Изображение
Пътьом се отбихме за проверка на една характерна точка и веднага взех едно дребно расперче на жълта аглиа лонгкаст.
Това беше добър знак и вече бях убеден, че тая вечер ще направим силен риболов.
Изображение
Нивото на реката беше спаднало стремително през последните две седмици и се наложи да бутаме... :lol:
Изображение
Такава тишина и спокойствие може да има само на голямата Река.
Изображение
Бреговете на островите бяха открили дълги плажове, съвсем различни от представата за екстремен риболов.
Изображение
Това е мястото откъдето очаквахме да се появят рибите.
Изображение
Не ни посрещна желаното оживление, но въпреки това Ники Халов улови една рибка на клатушка рапала, а малко след това подобна хванах и аз на сребърна аглия лонгкаст.
Изображение
Междувременно сменях всякакви примамки - воблери, блесни и клатушки. При едно от замятанията пръчката - AVS96HF2 - изпращя и горното коляно експлоадира в средата. Изненадата ми беше огромна, защото с тази пръчка ловя повече от половин година и винаги съм се чувствал много сигурен с нея. :roll:
Инцидентът не помрачи обаче трепетното ми очакване. Прехвърлих макарата на резервната - AVS90MHF2 и продължих риболова.
Слънцето упорито падаше към хоризонта, а истинските риби все не идваха.
Изображение
В момента на залеза изведнъж от дълбините изригнаха расперите. Водата завря, на метър във въздуха хвърчаха уклеи, а след тях летяха огромни хищници излизайки с цял ръст над повърхността. Вакханалията продължи само десетина секунди, които ми се сториха часове, а примамките летяха със скоростта на охлюв.
Изображение
Моментално ме взе добра риба на Салмо Трил 9 и се дръпнах встрани да я извадя.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След мен Ники Халов изтегли добър распер.
Изображение
Изображение
Изображение
В един момент атаката се повтори. Още по мощна и масова.
Лео закова риба.
Изображение
В същия миг удари и на мен - клатушка д.а.м. ефзет 16 гр.
Изображение
Ей това е риболов, викам си - остава и Халов да хване и да ги вадим тримата едновременно... :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
С настъпването на мрака расперите се прибраха и отстъпиха масто на белите риби. Останахме още малко, Ники откачи една в краката си и се прибрахме в града на бира и картофки.
Спах бързо и мъчително убоден на безброй места от комарите и в мислите ми бяха онези огромни риби които скачаха на острова. Сутринта станахме в 4:30, обърнахме по няколко кафета и потеглихме с лодката. Небето беше покрито с облаци и се появи бръснещ северозападен вятър, който малко поохлади очакванията за успешен риболов. До изгрев слънце нямаше никаква активност. Засилващият се вятър правеше замятането трудно. А заход имаше. Не толкова мощен както вечерта, но няколко едри риби направиха на кайма дребосъка. Оказа се, че не можем да достигнем рибите. Поставих 28 гр. кастмастер и се опитах да направя невъзможното, но насрещен порив отклони примамката и тя цопна доста встрани от набелязаната цел. Започнах да обирам бързо и в този момент се случи това, заради което пропътувах толкова километри. Ударът беше ужасяващ! Сгъна пръчката почти до дръжката и изтегли два пъти аванс. Лео извика "Павле, това е голяма риба!" Наистина расперът се показа до половината на повърхността, дръпна още веднъж юнашки и... се откачи. :( Напопържах го до девето коляно, после подкарах производителите на кастмастери, времето и накрая късмета си. Толкова дълго очаквания трофей дойде... и си отиде без да го докоста с ръка...
Междувременно вятърът се усили, Лео и Ники отидоха да ги търсят другаде, а аз останах да упорствам. Съблякох се и нагазих докъдето мога. С голяма мъка успях да взема една рибка на 28 гр спинър, която върна интригата и успокои опънатите ми нерви.
Изображение
Изображение
Така до обяд нищо повече не се случи. Накрая Лео пристигна с добрата вест, че е дръпнал две добри риби плюс няколко удара в подветрената част на друг остров и се запътихме натам.
Тук изпълнихме и втората задача, която си бяхме поставили - БАРБЕКЮ. :D
Наденички...
Изображение
Пикантни кюфтенца...
Изображение
И филе от прясноуловена мерлуза с божествен вкус, полято обилно със студена бира.
63 см, 2.120 кг за статистиката на Росен. :wink:
Изображение
След приятната следобедна почивка потърсихме расперите на още едно място. Там на линията на водораслите откачих едно прилично щукле, извадих маломерно друго и изтървах почти до брега добра щука около двете кила. Всичко това на 28 гр. кастмастер, който тотално ме провали днес... а куката не беше случайна - оунър № 2 :roll:
Изображение
Изображение
В крайна сметка, въпреки неуспеха се прибрах в Русе приятно отмалял и безкрайно щастлив. Уловихме общо 9 добри риби, имаше много адреналин и жените се останаха доволни за отделеното внимание, което пък е гаранция, че ще има още много риболови. Трофеят ме чака някъде там... Какво друго му трябва на човек? :lol:
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: НИКОПОЛ - Риби и Бири - II Серия

Мнение от slivnalia »

Невероятен репортаж,страхотен риболов ,супер снимки.Супер сте :smt023
Изображение
Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Добата© »

много добре :drinkers:
Изображение
Messi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Messi »

Браво ! :smt023 :smt023
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

slivnalia написа:Невероятен репортаж,страхотен риболов ,супер снимки.Супер сте :smt023
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

:prayer: :prayer: :prayer: "Май ще ставам спинингист" всеки път след твоите репортажи ми минава тази мисъл :?
Евала :smt023
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Евала пичове,страшни сте :!: Дай боже повече такива излети да правите :drinkers:
crosser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от crosser »

Супер излет!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Много сте готини и двамата и заслужавате не един а доста трофейни риби.Дано на следващата ви среща да боднете някой трофеен рибок.Поздрави.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
bobi_rad
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bobi_rad »

:smt023 :smt023 :smt023
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Поредния репортаж, след прочитането на който, просто думите са излишни.
С нетърпение чакаме следващия ви излет.
Респект :prayer:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

:smt038 :smt038 :smt038 :prayer:
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Вие не сте големи бе вие сте огромни и заслужавате голям поклон :prayer: :prayer: :prayer: и много благодарности за това , че ни радвате с тези репортажи .

На другата среща имаш почерпка от мен :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Павка прекрасен репортаж както винаги :smt038 :smt038
sava_1968
разбира нещата
разбира нещата