захранка собствено производство

Модератор: Paublo_Eskobar

петър василев

Re: захранка собствено производство

Мнение от петър василев »

Минаха доста години от когато ходех за риба на Марица и тогава нямахме голям избор на захранки така,че ще ви кажа тогава каква захранка правехме.Сваряхме жито и попарвахме кюспе .Кюспето го слагахме в парче от чорапогащник,вързваме го и за него един камък и го хвърляме на определеното место за риболов.Чорапогащника пропуща само миризмата на попареното кюспе и много малки частици от него.После хвърляме и две-три шепи и от свареното жито или царевица.Същата захранка правехме и по язовирите само,че с шамандура за да не губим заребеното петно. :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Много правилно си писал-минаха много години....
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
UKLEI
новобранец
новобранец

Мнение от UKLEI »

Според мен когато имаме слука рибата върви и на по-прости захранки например за шаран съм сварявах хлебна пшеница до полуготовност вечерта като след това и слагам малко олио и на другия ден гледай сиир,на стръв същата като захранката легнала на дъното на плувка я спуках.
gsdb
новобранец
новобранец

Мнение от gsdb »

кус-кус е много добра подхранка за бабушка каракуда
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Днеска си купих 10кг жито и 10кг кюспе и ходих да си ги смелям.
После взех по 5 кила бискивити и галета , 1 кило семе и 400 грама сух ароматизатор BIG FISH с аромат на горски плодове.
От сряда почвам да мешам , да правим , да струвам , да сортирам , да пропорционирам и мислим да изкарам 7-8 пакета по 2-3 кила КОПИЕ ДЖАКСЪН ФИДЕР , a останалото количество продукти ще го използвам за захранка само за каракуди , щото те не са претенциозни :wink:
Мисля на Езерово да взема 1-2 кг да видиме дали ще биде или нема да го биде :D
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Николай Неделков написа:Днеска си купих 10кг жито и 10кг кюспе и ходих да си ги смелям.
После взех по 5 кила бискивити и галета , 1 кило семе и 400 грама сух ароматизатор BIG FISH с аромат на горски плодове.
Мисля на Езерово да взема 1-2 кг да видиме дали ще биде или нема да го биде :D
:shock: А аз си помислих че си отворил цех с тея дози каде си ги взел :wink: Викам си Ники май е реши на Езерово да изкара некой лев :)
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Аз също не отричам купешките захранки и ги ползвам,но реших и аз да опитам домашното и днес смлях около 100 кила манджа.(Ники не фърфиш (вървиш) :lol: )Значи смлях следните неща:Царевица,жито,кюспе,овес,сух хляб.Искам съвет за пропорцията. :D

Благодаря ви предварително!
Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Stich,добави и малко коноп.След това я изпечи и отново я смели.Има и други добавки и аромати,но зависи за коя риба ще я използваш.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Казвай Емо кво да слагам още? Ще ми се да направя накаква универсална основа и да добаваям по нещо според рибата която търся.Сух ароматизатор,коноп както казваш (тук го няма,но при път към софия задължително ще взема няколко килца) или друга съставка.Царевицата и житото са ми най-много.
Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Сложи малко гълабова тор,малко глина....може кореандър и каранфил.Пропуснах ядки каквито се сетиш+бобовите растения.Това се казва манджа с грозде.Захранката може да е сладка и солена.Май си изпуснал бисквитата. :wink: Според мен най-важното е да я изпечеш(не вкисва и няма гъгрици).....даже два пъти е по-добре.Бих сложил и дрожди за шаран,ама всичко това зависи каква риба ше ловиш.Аз ти набухах всичко в нея.Сега може да я кръстиш Ултра-Стич. :wink: :lol: :P :lol: :P :lol: Обаче съм сигурен,че ще хващаш.Ааааааааааааааа да не забравиш половинка бели.....ще ти ги уредя на доставна цена. :wink: Напоследък доста чета за захранките и се уча.Интересно ми е,но за сега съм още в далечината.Добре,че ми казват кога и по колко да слагам.Тънкоста за различните риби е детайлите,компонентите и пропорциите.Технология си е и е доста сложна.Трябва наистина да отговаря за различните видове риби.В Б-я си се продава ярма с различни лепенки....заеби.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Emo-83 написа:Ааааааааааааааа да не забравиш половинка бели.....ще ти ги уредя на доставна цена. :wink:
Това е задължително,как.Даже предпочитам да са пинки,ама тука нещо не ти поръчват много от тях.
Изображение
Dechko_sladura
новобранец
новобранец

Мнение от Dechko_sladura »

ми аз по принцип слагам сичко тожа без кюспе и жито и сам мн доволен :drinkers: :drinkers: :drinkers: :)
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Здравейте! Имам една питанка и я пускам тук, за да не пускам нова /безперспективна тема/. Мога ли да комбинирам аромата на кориандър с друг аромат и ако да ..... с какъв? Утре съм на излет, та ми е спешно. Благодаря на отзовалите се предварително!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Да обобщя мойте наблюдения върху захранките собствено производство.
Цяло лято ловя само и единствено с такива.
За всички излети от МАЙ до сега само 1 път ползвах Jaxon feeder.
В различните варианти слагах бисквити със сметана , обикновени бисквити , сухари , галета , мляно кюспе , мляна царевица , мляно жито , различни сухи ароматизатори , различни семена , трохи , царевично брашно.
Много съм доволен от резултата.
Имах доста случаи , в които около мен с купените захранки не ловят нищо , а рибата се върти само около мойта храна.
Но най-важни са ПРОПОРЦИИТЕ. Бая зор видях докато уцеля точните и за Струма и за Лобош. В пустите пропорции е разковничето и в опитите разбира се :wink:
Определено ще ловя и за напред с такава захранка , но има и един недостатък.
Ако си мислите , че КАЧЕСТВЕНА домашна захранка ще ви излезе по-евтино от купечкити захранки - дълбоко се лъжете.
Наистина 5 кила кюспе и 5 кила жито са стотинки , но като слагате и от горепосочените съставки и то в подобаващи пропорции , а не само ей така да има по малко , отивате почти на цените на Jaxon , MVDE , Mondial.
Но пък си заслужава. Кефът да хванете риба с нещо , излязло от вашити ръце е НЕОПИСУЕМ.
Така , че ДЕРЗАЙТЕ :wink:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

СПАМ !!!

Модератор
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”