Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Дългочаканата щука
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Дългочаканата щука
Здравейте Колеги,
Ще кажете може би: "Е, да ма то на платено не се брои.", но това и за миг няма да помрачи радостта и спомена от емоцията.
И понеже умирам да споделя ето го в няколко реда.
Петък 28.08.2009 20:10 часа - Панчарево. Последни отчаяни замятания с последната ми придобивка - клатушка Mepps Syclops златиста с червено - 12грама.
Щуките активно се подмятват нейде из далечните шафари, карайки сърцето ми да примирам а душата ми почти да крещи от злоба. Сменяме тактиката премествам се на кейчето, което навлиза навътре в хищната част от водоема. 5-6 замятания на границата на шаварите. Поредно мятане, водене около 3-4 метра и.......... уверен удар. Макарата отказа да навива за момент и краката ми поддадоха. Дъха е стаен очаквайки знак - щука или сом. Линията води право пред мен, забила някъде дълбоко и не помръдва - мислите ме водят: "може би сом?!?!?!?!". Злобно опъване и звук от аванса, нещото тръгва бясно в ляво и се показва педя - две над водата. Да, щука е. Аванса вече пее неудържимо. Нов скок - вертикално нагоре - тя е бясна, вира и е тесен. Борба. И пак борда. Още няколко минути борба. Опитвам се да си вдъхна хладнокръвие и най - доброто, на което съм способен при ваденето на риба идва някакси естествено.
Тя е вече в краката ми, видимо уморена, но ме поглежда с цялата злоба останала в умореното и тяло. Поема си дъх и събира сили - бясно тресене и скок, и скок и скок. Говоря й нежно, но това не помага, бесът надделява разума й. Оглеждам се за помощ - няма. Сам с нея - човек срещу щука. Кепа е далеч може би на 5-6 метра от мен. Водя я бавно покрай кея - тя не иска. Хващам кепа и поднасям - о, ужас - малък е да побере охраненото тяло. Ситуацията почва да изглежда безнадеждна. 3, 4 а може би и 5 все неуспешни подлагания на кепа. Дясната ми ръка започва да умалява под тежестта на въдицата. Изчаках малко и видях момента, най - сгодния. Подхванах я откъм главата и тя послушно прибра и остатъка от тялото си в мрежата. След секунди беше в краката ми. Погледа говореше повече от 1000 думи - "Е, надхитри ме и ме пребори, поклон".
Рулетката показа 76 см; а кантара закова 3.8 килограма. Може би един от най-щастливите дни в живота ми.

Ще кажете може би: "Е, да ма то на платено не се брои.", но това и за миг няма да помрачи радостта и спомена от емоцията.
И понеже умирам да споделя ето го в няколко реда.
Петък 28.08.2009 20:10 часа - Панчарево. Последни отчаяни замятания с последната ми придобивка - клатушка Mepps Syclops златиста с червено - 12грама.
Щуките активно се подмятват нейде из далечните шафари, карайки сърцето ми да примирам а душата ми почти да крещи от злоба. Сменяме тактиката премествам се на кейчето, което навлиза навътре в хищната част от водоема. 5-6 замятания на границата на шаварите. Поредно мятане, водене около 3-4 метра и.......... уверен удар. Макарата отказа да навива за момент и краката ми поддадоха. Дъха е стаен очаквайки знак - щука или сом. Линията води право пред мен, забила някъде дълбоко и не помръдва - мислите ме водят: "може би сом?!?!?!?!". Злобно опъване и звук от аванса, нещото тръгва бясно в ляво и се показва педя - две над водата. Да, щука е. Аванса вече пее неудържимо. Нов скок - вертикално нагоре - тя е бясна, вира и е тесен. Борба. И пак борда. Още няколко минути борба. Опитвам се да си вдъхна хладнокръвие и най - доброто, на което съм способен при ваденето на риба идва някакси естествено.
Тя е вече в краката ми, видимо уморена, но ме поглежда с цялата злоба останала в умореното и тяло. Поема си дъх и събира сили - бясно тресене и скок, и скок и скок. Говоря й нежно, но това не помага, бесът надделява разума й. Оглеждам се за помощ - няма. Сам с нея - човек срещу щука. Кепа е далеч може би на 5-6 метра от мен. Водя я бавно покрай кея - тя не иска. Хващам кепа и поднасям - о, ужас - малък е да побере охраненото тяло. Ситуацията почва да изглежда безнадеждна. 3, 4 а може би и 5 все неуспешни подлагания на кепа. Дясната ми ръка започва да умалява под тежестта на въдицата. Изчаках малко и видях момента, най - сгодния. Подхванах я откъм главата и тя послушно прибра и остатъка от тялото си в мрежата. След секунди беше в краката ми. Погледа говореше повече от 1000 думи - "Е, надхитри ме и ме пребори, поклон".
Рулетката показа 76 см; а кантара закова 3.8 килограма. Може би един от най-щастливите дни в живота ми.

На рЯката ми е най-добре 
Спининг клуб "Абичи"

Спининг клуб "Абичи"
- veselin spasow
- научил се да хвърля
Re: Дългочаканата щука
евала колега 

за всичко друго съм много изморен
но за риба мога да вися цяял ден...
но за риба мога да вися цяял ден...
Браво браво
И още по-голяма да хванеш ти пожелавам 

-
- фен клуб-скобар
Поздравления колега, и с пожелания да хванеш по-голяма!!!

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

Поздравления за хубавия рибок колега!
п.п. Имаш данни за коментатор!

п.п. Имаш данни за коментатор!

Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
-
- вече хвърля и на тежко
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Щуката е достоен противник ! поздравления за успешната борба ! Сега с бяло винце и найстина ще си на 7-то небе 

-
- фен клуб-скобар
Еееехе какъв беше този разказ, направо ме разби, поздравления!
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да,даvlado-fidera написа:Еееехе какъв беше този разказ, направо ме разби, поздравления!

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Честита ти първа щука,все по големи да ловиш занапред 

Пробвах вече - резултата бе ..... мммммммм. Хайде да не дразня необядвалите още.sandista написа:Щуката е достоен противник ! поздравления за успешната борба ! Сега с бяло винце и найстина ще си на 7-то небе
На рЯката ми е най-добре 
Спининг клуб "Абичи"

Спининг клуб "Абичи"
-
- кандидат преподавател
Браво колега отличник си.А и на платено това си е добро попадение. 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво много добре описана борба и още по-хубава рибка 
Все така да ни радваш

Все така да ни радваш

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!