Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Мнение за надуваема лодка BRIG 3,10 или 3,50м???
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
Мнение за надуваема лодка BRIG 3,10 или 3,50м???
Здравейте колеги,
Надъхал съм се да си вземам надуваема лодка,наскоро продадох друга по голяма пластмасова и сега искам надуваема с твърдо дъно заради по лесното пускане и обслужване.Та въпросите ми са следните:Какво мислите за марката BRIG и дали са хубави,здрави и т.н искам да чуя всякакви отзиви и най вече от хора возили се на такава марка или имащи такава,също за посочените дължини абе общо взето всякакво инфо е добре дошло.
Предварително мерси!
Надъхал съм се да си вземам надуваема лодка,наскоро продадох друга по голяма пластмасова и сега искам надуваема с твърдо дъно заради по лесното пускане и обслужване.Та въпросите ми са следните:Какво мислите за марката BRIG и дали са хубави,здрави и т.н искам да чуя всякакви отзиви и най вече от хора возили се на такава марка или имащи такава,също за посочените дължини абе общо взето всякакво инфо е добре дошло.
Предварително мерси!
Или си намери начин,или сам си го създай.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Мнение за надуваема лодка BRIG 3,10 или 3,50м???
а как решихте точно тази марка да си вземете... ако търсите най-доброто, по-добре си купете Зодиак - модел Cadet 340S с твърдо дъно... даже излиза и по-евтино...
-
- ще става разбирач
Най-марковотоТедо написа:а как решихте точно тази марка да си вземете... ако търсите най-доброто...

Иначе относно питането на колегата, аз ходя по гьоловeте и много се заглеждам по лодките, но до сега съм виждал 1-2 пъти лодки с марка BRIG. Иначе съм ги разглеждал по сайтовете и даже сега погледнах пак и ми прави впечатление цената, напр. подмодела Baltic 310 см е 2518 лв, а 350 см. 2849 лв.. За горе долу такива такива пари 2700 лв може да се купят напр. 2 надуваеми лодки (300 см-1300лв+ 330 см-1400лв):roll: Предложения на пазара бол

Предполагам, че лодки Бриг има повече по морето, защото фирмата която ги продава е във Варна в този ред на мисли и на мен ми е интересно да чуя мнения от колеги, които ползват такива.
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
той колегата, ако вземе 2 бройки 330см, пак ще му стигнат 2700лв, защото ще получи и отстъпка
Да не говорим, че може лодка + мотор за същите пари да вземе...

Да не говорим, че може лодка + мотор за същите пари да вземе...
-
- новобранец
Здравейте,ами да Ви кажа какво ми направи впечатление като ги гледах на място(другите марки не съм ги виждал на живо още) хареса ми че е 5слойна ,подът изглежда здрав и като цяло ми харесват,но досега не съм имал надуваема лодка а само такива по големи 4-5 и нещо метрови и ми е писнало от колесари тегличи и така нататък,но нямам опит с надуваемите а иначе сигурно това че е по скъпа от другите си има и своите предимства но това може да го каже някой който има такава,в яхтеното където си държах последната лодка има една BRIG с риб дъно около 4-4,2м беше дълга ама така и не се засякохме да го питам?
Абе все някой във форума трябва да знае нещо за тях освен че са по скъпи от тези които вие визирате.
Абе все някой във форума трябва да знае нещо за тях освен че са по скъпи от тези които вие визирате.
-
- ще става разбирач
Monte Cristo 29 написа:.. хареса ми че е 5слойна .
Той точно днес Тедо обясняваше в една съседна тема за слоевете

Според мен не е добре да сравняваш пряко РИБ и надуваема...евентуално като цялостно качество на изработка, шевове, дръжки и пр.Monte Cristo 29 написа:... в яхтеното където си държах последната лодка има една BRIG с риб дъно около 4-4,2м беше дълга ама така и не се засякохме да го питам?
Дано се появи някой с такава надувка да каже.
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- krokibg
- учете се от него
Кой е този,дето казва че гумената лодка се обслужва по-лесно от стъклопластовата с колесар
Дайте го,да направим една проба и да видим кой за колко време че се оправи с пускането и събирането на лодката
Вързвам бас с всеки който твърди,че гумената лодка се обслужва по-лесно.Залагам лодка за лодка,като каня някой сериозен продавач да ми направи един подарък за рожденния ден 23 септември
Ако няма кой да се хване на бас,просто да се спира с тези спекулации че гуменярките биле по лесни за пренос и обслужване
Лодка 3.50 4ри метра,сам човек ще я пусне на мъжкия празник,а няма да обяснявам какво ще се случи с лодката след няколко самостоятелни пускания и влачене на същата по брега до водата.Иначе,хората за пускането за измислили начин,но пак трябват парички за направата на помощните колелца с които да се довлячи лодката до водата от сам човек.Поздрав и чакам някой да се закачи

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
помощните колела не е нужно да си ги прави сам - топлата вода отдавна е измислена... продават се готови, устойчиви на корозия, леки и красиви...

Освен това, никой не те кара да мъкнеш цялата лодка - пренася се на части и се сглобява на самия бряг... Надуването и сглобяването отнема между 10 и 20 минути...
Пускането на вода на лодка с колесар също отнема време, особено когато няма удобна рампа... То само да свалиш коланите и панела със стоповете си е почти 10 минути... Друг е въпросът, че на колесар можеш да качиш 4-5 метрова или по-голяма лодка... А надуваема над 380см вече е трудна за сам човек...
А надуваема лодка около 330см с надуваемо дъно е готова и за под 10 минути...

Освен това, никой не те кара да мъкнеш цялата лодка - пренася се на части и се сглобява на самия бряг... Надуването и сглобяването отнема между 10 и 20 минути...
Пускането на вода на лодка с колесар също отнема време, особено когато няма удобна рампа... То само да свалиш коланите и панела със стоповете си е почти 10 минути... Друг е въпросът, че на колесар можеш да качиш 4-5 метрова или по-голяма лодка... А надуваема над 380см вече е трудна за сам човек...
А надуваема лодка около 330см с надуваемо дъно е готова и за под 10 минути...
- krokibg
- учете се от него
Тедо,аз когато съм си взел такива колелча,просто си нямал идея че ще продаваш лодки приятелю
Онзи ден ги подарявах ва франко,но човека взе само неръждаемите квадратни тръби и ми върна гумите,щял да слага такива от контейнерите за смет.Що се отнася до това,кой за колко ще пусне лодката,давай да ти взема една на бас и да приключваме с глупостите.Писането е излишно,просто ако си убеден че ще надуеш,зглобиш и пуснеш гумента лодка преди мен,просто давай да се състезаваме.Викаи фотографа да документира състезанието и да спираме с препирните 

Маи ще си имам надуваема лодка,да я влача след кораба да я твара с риба 

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз ли да избера мястото за пускане?
може и колеги от офроуд форума да викна да те изтеглят после с лебедките

може и колеги от офроуд форума да викна да те изтеглят после с лебедките

-
- новобранец
Колеги вече новата лодка е факт BRIG 3,30 с твърдо дъно,много е яка остава само да отидем с нея да направим сефтето за риба,ще кача снимки когато я сефтосаме.
- krokibg
- учете се от него
Тедо,ако искаш,давай да го направим на 19ти - 20ти септември,на НС6 пред целия форум !!! Ти си вземи и двама да ти помагат при зглобяването на дъното,помпенето,и още няколко дреболийки,които за теб са просто незначителни

П.П А,щях да забравя
Поне лодката която ще ти взема,гледай да е 4 метра,да мога да си качвам и влача зад кораба повече багаж

Майтапа си е майтап,но единственното което е в плюс за тези спасителни пояси е че можеш да ги пускаш навсякъде - факт.ако си мислиш обаче че ще тръгна да се навирам ис калищата и ще се чудя как да си вкарам колесара във вода,просто грешиш.Избирам си място,което да ми позволи да вкарам колесара и за 10 минути с натоварем багаж съм отпрашил.Като свършиш с зглобяването и помпенето,вече ще съм на една риба преднина

П.П А,щях да забравя

Майтапа си е майтап,но единственното което е в плюс за тези спасителни пояси е че можеш да ги пускаш навсякъде - факт.ако си мислиш обаче че ще тръгна да се навирам ис калищата и ще се чудя как да си вкарам колесара във вода,просто грешиш.Избирам си място,което да ми позволи да вкарам колесара и за 10 минути с натоварем багаж съм отпрашил.Като свършиш с зглобяването и помпенето,вече ще съм на една риба преднина

Нека и аз да се включа в подкрепа на Любо,по часовник съм засичал двамата с колегата пускаме лодката за 2 мин.,имали сме и надуваеми лодки,такава мъка беше че не ми се мисли.Успех на всички.
- krokibg
- учете се от него
spas_ya написа:Нека и аз да се включа в подкрепа на Любо,по часовник съм засичал двамата с колегата пускаме лодката за 2 мин.,имали сме и надуваеми лодки,такава мъка беше че не ми се мисли.Успех на всички.