Идва ли краят на яз.Пясъчник

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Идва ли краят на яз.Пясъчник

Мнение от Бачо Илия »

Колеги, някой ходил ли е тази седмица на Пясъка??? Интересува ме района на стената около кулата и въобще какво става по гьола :?: :roll:
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

IDA написа:Колеги, някой ходил ли е тази седмица на Пясъка??? Интересува ме района на стената около кулата и въобще какво става по гьола :?: :roll:
Много дребни перки и уклей чат пат някое малко кустурче на жива стръв и много рядки каракудки.
Хора супер много и както казах по-горе се прилага масова сеч на дребен зарибител... :evil:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Водата е паднала много и продължава да пада. Има много народ навсякъде - трудно се намира място. Основно се лови каракуда. Чу се и за изкарани едри шарани, но не съм видял. За стената - кулата е вече насухо. От другата страна - има пясъчна ивица пред стената. Дупката вече не е част от язовира.
Сомът обича смелите!
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Относно забраната - Ако наистина го забранят и през това време някои се опитат да пускат мрежи, единственото спасение е да има дежурство от нас - всеки ден по 1 или двама да са на язовира и да се телефонира на ИАРА и на медиите, ако се забележи нарушение. И това е малко утопично, но ако се организираме, може и да стане! Пясъчник е любим язовир на много пловдивчини, даже има и дружество "Пясъчник" и ако някой се захване, мисля, че ще се намерят достатъчно хора да отделят по един ден за любимия ни язовир. Аз съм готов да дежуря. А защо не инициативата да тръгне и от този форум!
Сомът обича смелите!
Аватар
spas222
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от spas222 »

От 15.08 до 19.08. бяхме на язовира на палатка, 4 човека с 12 пръчки и всевъзможни монтажи. От към риба - умряла работа! За 4 дни : 1 шаран- 1,800(в последствие избягал от живарника), и още един около 1кг. Доста червеноперка и каракуда, но тях не ги броим. Нивото постоянно спадаше. Пробвахме и с лодката - нищо. Може и да сме били на куцо място(за пръв път ходим), но поне купон си направихме :drinkers: Има и снимки. Ще пробвам да ги кача.http://dox.bg/files/dw?a=ec4fd4c92e
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

Одеве се върнах от там.Бях за сом,но никакъв ищак не даде.По брега ялова работа,3 каракуди на човек.
Дълбочина мах-13м при нормални 22м в коритото.Нещата отиват на зле.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Еееееей всеки дрънка врели-некипели. Колегата по-горе ви е написал:до 15септември има договори за поливка. Другите, които са чули от стари колеги, че поради малкото ниво ще забранят риболова и те неса разбрали. Забранявалиса навремето заради ниско ниво но това е било преди да се построи третата надсройка на стената и за накрая ще внеса малко успокоение, че язовира НЕМОЖЕ дасе източи както някои други водоеми. В момента съм сигурен, че има поне километър мрежи из вътре но ИАРА могат да безпокоят единствено нас по брега, а за ония изроди"енергорибарите" па не ми се търка клавиатурата за тях. Но и хиляди прожинкачии не прощават на нищо което им се закачи на такъма, тъпчат маломерни шаранчета в живарниците :cry: и това е пък и с другите видове риба е същото. Незнам кое е по-голямо зло: риболовците, бракониерите или хората които поливат :evil: :evil: :evil:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Ачо дори и "редовните" рибри с билети както казваш събират всичко маломерно е за тва няма да имаме риба :evil:
Изображение
Без риболов няма любов !
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

ExTaZzY написа:Ачо дори и "редовните" рибри с билети както казваш събират всичко маломерно е за тва няма да имаме риба :evil:
Съгласен съм с теб Екстази,но има и изключения!
Мой познат ходи редовно на язовира за по седмица,последния път ми разказваше за обстановката.Спад на водата,много дребен шаран и хора от ИАРА с огромно дълги мрежи.Прибирало се всичката риба и после се продавала в близкото село на 3лв за кг шаран!
Май слуховете за ремонт на стената на язовира е само параван,зад който се крият истините за обезрибяване!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Аз тази година мрежи не съм закачил. А как смятате някой да пусне мрежи и всички риболовци да си траят! Едва ли всички ще ги мързи, ако не да се обадят на ИАРА, поне да ги снимат за доказателство. Телефонът на ИАРА е 0887 21 29 21 - Петров - винаги са идвали, когато съм ги викал за мрежи!
Сомът обича смелите!
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Момчета, в момента съм тук на язовира,на едно място ловят маломерна риба, а в дясно от мен един пич таркулна на земята две десятки и пет шарана около шесницата, след як о бухалясване ги метна в багажника е как да има риба занапред
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Телефон нямаш ли! Писал съм номера по-горе!
Сомът обича смелите!
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

oldman написа:Аз тази година мрежи не съм закачил.!
Олдмен ,мрежите са през нощта.Когато влачехме и дърпахме бели,аз оставах до към 01.00ч да чукам за сом, те тогава рязах и мрежите.Три броя през 50 метра напреки през язовира.Дори като нагазих в тях ,ме осветиха с кола от бурума белким ме уплашат.Не ми пука батко,аз съм въоръжен и опасен.Не знам колко рязах,но беше доста.На сутринта в 06ч. на същото място нямаше и помен от тях.Мислиш ли,че някой ще се опне да идва в 01ч през нощта да спасява язовира и да налага глоби.Едва ли.Друг пример беше пак по това време,когато дърпаха от стената по педя и нещо бели и се чуваше-"дай чувала".Тогава звънях и отговора беше-нямаме кола на близо.Просто си вадил късмет,че са се отзовавали на твоите обаждания.За което пък, аз предполагам и другите, ти благодарим.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Няма телефони няма ден няма нощ преди около час и половина бях на стената погледнах с бинокела ми то тъкъв митинг няма и нямало.другото което е малко под кулата един си разпуваше мрежата и никъф хуй не даваше ......
Изображение
Без риболов няма любов !
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Бе прав си е Наско.На Пясъчник всички знаят,какво става,само не и ИАРА.Какт има една дума,там съм израсъл, а само 2-3 пъти са ме проверявали за билет.Ако тоя язовир беше поне малце опазен кат хората,сега щеше да се конкурира по риба с Жребчево и Ивайловград.Въпреки масовата сеч,къде пада там,все още се намират силни дни от към риболов,макар и все по-рядко да са те.
TICA FAN
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”