Личен опит 2

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Личен опит 2

Мнение от ExTaZzY »

Бях писал не отдавна една статиика която добре се разви относно захранка за каракуда която сам разработих и обещах да пиша за друга тъкава но този път за дъно.

Значи захранката се състой от 4 компонента проста за риготвяне и много ефикасна в затворени водоеми с много дреби риби които кълвът на всичко и не оставят по-едрата риба да вземе стръвта.Мисля,че този момент е познат на всички ни та ето аз как си реших проблема.Трябват ни следните компоненти които са основа и може да се добавя към тях къквото си щете.
1Суха царевица
2Сухо жито
3Ароматизатор
4Лепило за захранки(200 гр струва 1.25 има го в почти всеки магазин изключвам по-малките)

Вззимате царевицата и я слагате в съд за варене покривате я с 3-4 пръста вода над количествотот и слагате да се вари когато видие,че започва да омеква добавяте житото и доливате вода пак да стане с 3-4 пръста над съдържанието продължавате да варите докъто самите зърна не започнат да се пукат сами в съда и междовременно гледате да не оставяте съда без вода.След като вече зърната на житото и царевицата са се разпукали сваляте от котлона и изчаквате да изстине ( Не поливайте със студена вода!!!) след изстиването преливате водата в чаша или друг подходящ съд без да я изхвърляте( от нея става чудесна добавка към захранка) и взимате стара хавлия парзал или къквото ви хрумне и изсипвате цялото съдържание в него. Когато го изсипите свивате парцала тъка,че да може с ръце от външната страна всичко да се намачка и започвате да мачкате докато всичко не предобие хумогенна смес след това разтваряме парцала и изсипваме всичко в тенджера кофа или къквото и да било,тъка докъто на другия ден не пристигнем на водоема там вече се добавя течен ароматизатор (ползвам такъв защото работи добре на големи дълбочини и по-бързо се надушва от рибата) за 1 кг готова захранка слагам 3-4 супени лъжици и омесвам след това идва момента с лепилото слага се постепенно докъто не вземе да ви полепва по ръцете все едно месите тесто за баницо,но не добре стегнато.След превършването на процедурата мисля,че няма да обяснявам как се слага на спирала...
Ароматизатора който слагам е с аромат на сладка царевица.
А лепилото с аромат на шоколад.
За стръв ползвам или стериопорени топчета или сладка царевица

П.П. Всяка добавка която сложите било то кастери или сладка царевица действа още по добре.

Всякъкви критики се приемат стига да не са от сорта "К'во си тръгнал глупости да пишеш мнения да трупаш..."
Ако има човек който мисли,че е създал нещо повече и е нещо си повече да си отваря тема .
Благодаря за обърнатото внимание !

By ExTaZzY
За http://naRiba.com
Изображение
Без риболов няма любов !
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Личен опит 2

Мнение от сомчо »

Захранката ти е бонбон,ще присъства в следващия ми риболов.Бих добавил малко кюспе или ванилия за още по приятен аромат.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Ако не добавяш мойте аромати които съм описъл по горе ванилията и кюспето ще са много добър вариант!

Забравих да спомена,че варенето отнема доста време и ако не ви се чака повече от час и 30-40 мин може да накиснете царевицата и житото от едно денонощие по-рано :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
dobromir_dimov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dobromir_dimov »

Мога да предложа една лека промяна, която съм сигурен че ще се отрази положително:
след като се свали сварената смес може веднака да се обърка до желаната гъстота с филтърна утайка. Филтърната утайка е отпадък от рафинирането на олио, прахообразна е и е с пъти по- мазна и ароматна от кюспето. Освен това струва 40- 50 стотинки за килограм. Другото положително нещо при нея е, че може да се разтваря и в топла и в студена вода, т. е. може да се омесва и слага на пружина и без други примеси.
Аз лично като отявлен мързеливец правя следната захранка: накисвам в кофа жито за два - три дена да повтаса, преди риболова завирам вода, разварям в нея филтърна утайка и след това разбърквам с житото. Това го ползвам за захранване когато ловя с директния каракуда и уклей и резултатите са много добри, а цената реално е нищожна. Да речем че една кофичка от лютеница с такава храна е достатъчна за трима човека с директни от сутрин до здрач.
“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

ExTaZzY написа:"К'во си тръгнал глупости да пишеш мнения да трупаш..."
Абе не ти стигат близо 1200 мнения та и още трупаш :x :lol: :lol: :lol: :lol: майтап брат нали знаеш
Сега сериозно,правил съм подобна захранка но с малки но съществени разлики-едната е че наслагам допълнителни аромати,казвал съм го много пъти но и пак ще го кажа-вкусовете на човека и рибата са различни....в това се убедих от един риболов...който беше целенасочен за едри кленове-яка подготовка-захранки,5-6 вида стръв,ароматизиран бял,не ароматизиран и т.н. Ловихме в един не голям залив....риба излизаше но сравнително малки кленчета....по едно време към обяд от съседния залив се чува пляскане във водата,ние се чудиме какво става защото по пътеката никой не е минавал а друг път няма....качих аз на байрчето да видя какво става и гледката ме порази:надут труп(май беше на куче)вече в процес на разлагане и около него буквално водата вреше от торпеда-кленове по над 3-те килограма,кълвяха мършата....След тая случка вече се замислям как и колко да ароматизирам...и в повечето пъти оставям повече естествените аромати(както и със захранката за каракуда-вкисналото)
Аромати от рода на вкиснало и ферментирало са като наркотик за рибата,незнам дали има такива изкуствени ароматизатори....
и втората разлика е още една съставка-грах!!!Ще кажете грах,тоя е луд.....както един колега-когато извадих консервата с грах и започна да ме базика-"На свинско с грах ли ще ловиш" :) ама после не му беше много смешно :) -Много неща съм научил от форума но и за много неща сам съм си правил изводи....Историята с граха:Едно приятелче държи едно водоемче само за огояване на шаран,амур,толстолоп,сом...може да си позволи да ги храни със качествена храна и предимно ги храни със зърнеста храна-царевица,жито,грах-правихме експеримент(сипва храната от едно кейче) винаги когато има грах с менюто,винаги той бива изяждан пръв!!! И тогава започнах да се замислям за граха и неговото приложение...
та за захранката:горе долу като твоята обаче вместо само царевица-50/50 царевица/грах ,може суров и да го вариш а може и консерва....а става и за стръв ;)
Изображение
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

ExTaZzY написа:Бях писал не отдавна една статиика която добре се разви относно захранка за каракуда която сам разработих и обещах да пиша за друга тъкава но този път за дъно.

Значи захранката се състой от 4 компонента проста за риготвяне и много ефикасна в затворени водоеми с много дреби риби които кълвът на всичко и не оставят по-едрата риба да вземе стръвта.Мисля,че този момент е познат на всички ни та ето аз как си реших проблема.Трябват ни следните компоненти които са основа и може да се добавя към тях къквото си щете.
1Суха царевица
2Сухо жито
3Ароматизатор
4Лепило за захранки(200 гр струва 1.25 има го в почти всеки магазин изключвам по-малките)
Още тая събота ще я пробвам.Направо ме надъха с тая рецепта. :idea:
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Цери едно време събирахме бял червей от умрели котки и толупи на пясъка които са умрели след търмъчене просто ефекта беше огроменн ! другото което е че съм добавял джибри към захранката за уклей става много хубав облак който държи рибата :lol: :lol: все едно са в кръчма :mrgreen:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kabaero »

:lol: :lol: :lol: А аз съм виждал как захранват с чувал свинска тор , ама прясна и по дяволите имаше успех . А иначе захранката ми харесва и ще я пробвам . :smt023
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

kabaero написа: А иначе захранката ми харесва и ще я пробвам . :smt023
Ексазито е дал страхотна основа....с която могат да се правят много вариаций.......така че колеги дерзайте.....опити му е майката.. :smt023
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Наско,може да я пробваш на градското :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

butnik написа:Наско,може да я пробваш на градското :wink:
Забраи там няма да ходя по смъртно ако ще и пари да ми дават един от пазачите ми каза,че няма да се зачистват водораслите на стената нито бурените отзад,пълнят много яко вода и настъпва пълнолуние жива изработка си е ако ида !

А пък на тая захранка точно за микрото имам бая успехи от към едра каракуда и други индивиди ама тва не тук :wink: :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

kabaero написа::lol: :lol: :lol: А аз съм виждал как захранват с чувал свинска тор , ама прясна и по дяволите имаше успех . А иначе захранката ми харесва и ще я пробвам . :smt023
Не знам за свинска тор, но за платика пилешките курешки са уникални просто. Аз също не обичам ароматизатори. Никога не можеш да си сигурен как ще и подействат на рибата. Ако използвам изобщо са с натурални, типични за средата аромати - на царевица, на слънчоглед и подобни. Кафето също е добър аромат съм открил. А за бабушка и червеноперка - мляна сушена люцерна. Прави голям зелен и сташно миризлив облак. Никога не ползвам анасон, банан, праскова, малина, цитрус и разни подобни нетипични аромати.
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Перфектно!
Лично аз съм имал успех само от едро смляна суха царевица!
Ето една моя проста рецепта!
Смилате царевицата като за птици!След това наливате пр. 500 гр. вода в съд който да заври и сипвате 1 супена лъжица захар, 1 супена лъжица олио след като вече заври сипвате малко количество смляна царевица и разбърквате,след това повтаряте процедурата докато ви се изпоти гъзо и сместа да стане стегната...т.е. трябва да се получи загаряне по дъното на съда...демег сякаш запичате леко смляната царевица и месите тесто върху нагорещен съд...след това изчаквате да изтине и местите колкото топче за тенис корт!
Всичко това го правя преди риболов и монтажа е подобен като пружина...само че аз ползвам подвижно олово и също стиропор на куката!Успеха е гарантиран за каракуди от 500 гр. :wink:
А относно количеството вода и смляна царевица съответства долу горе 1:1
А ето линк където пробвах няколко часа при слабо активни риби!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=18&t=18151

Обаче и друг път съм прибавял 2:1 в смляната царевица и смляно жито! :wink:
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
tubusa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tubusa »

След като вече зърната на житото и царевицата са се разпукали сваляте от котлона и изчаквате да изстине П.П. Всяка добавка която сложите било то кастери или сладка царевица действа още по добре.

Как я слагате да истине след като изсипете водата и след това да изтине или с водата да изтива :?: :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”