Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

В дебрите на скобарите !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: В дебрите на скобарите !
Когато скобара лапа стръвта проблема не е в № на куката,с големия номер по лесно се закачат външно при побутване.Но ако се лови с троха-френски хляб или какъвто и да е ,куката трябва да е с номер подходящ за нея,аз използвам Камакатсу 2210В№14,няма геле с нея.Ако ловите с пинки или бял тия посочени номера 9 и 11 са си направо,няма смисъл да го коментирам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Подържам мнението на Бисо..Онзи ден бях свидетел на много откачени риби,поради плахото кълване и закачане на рибата почти на косъм.. Другото нещо което беше е че,за да ги накараш да взимат, трееше да им се подава мнооо леб...
Иначе поздравления за хубавите риби...
Иначе поздравления за хубавите риби...

Поздравления колега за хубавия и резултатен излет.Не се ядосвай за откачените риби такива винаги ще има особенно в това време на годината когато реката е много малка и бистра и рибите са доста плашливи.Сагласен съм с колегата "butnik" че има куки които са по потходящи за определината стръв но като ви гледам едва ли и на вас не са ясни тези работи,пробвайте като Венци да подавате захранка с капинг а не от ръка че май доста се плашат от постоянното шляпане през това време на годината.Иначе по това време толкова скобар си е пребиване евала. 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ей това е бил момента за № 9bkd написа:Марияне
Това рибата от целодневен излет ли е
А за откачането последните два излета бех луднал
,то не беше въртележка на куки ,влакна и отежнения ,мани-мани.Даже и плувки сменях,но това което разбрах/най-ценното от опитите /е ,че рибата просто не кълвеше ,а само побутваше стръвта
Болшинството от скобарите бяха "заловени" ОКОЛО устата
Затова и гелетата бяха безброй
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Мястото на скобара е във водата, за да ни радва всеки следващ път.
Поздрави
Мариан
Евала,Мариане и за риболова и за дарената свобода
Поздрави
Мариан

Евала,Мариане и за риболова и за дарената свобода

Браво колеа 

-
- сериозен играч

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
butnik написа: Ей това е бил момента за № 9

Още веднъж Мариянски страхотен излет , както и всичките ти други де.

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- учете се от него
Много пъти ми се е случвало рибата да ръчка захранката, пък да не се храни и "фитките" да са 70:30 % ; обикновено тогава разчитам на по-голям номер и по-тънка кука с по-деликатна и лека стръв. Това не е само по реките и понякога е без каквито и обективни предпоставки да е ималоgosta написа:butnik написа: Ей това е бил момента за № 9Може бая да се поспори за номерата куки , но нека не оспамваме хубавата тема на Мариян, може да се пусне друга тема за това.

п.п. Минко, тоз аватар много "прясен" ми се види бре...

- Николай Неделков
- учете се от него
Бива , бива 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Момци, благодаря за мнянията, похвалите и пропоръките на всички.
Само искам да споделя няколко неща. Според мен като цяло този ден захрнката ми беше ужасна заради един едиствен компонент - тази тъпа река формаджо !!! Ужас !!! Иначе, сменявах линии, монтажи, плувки по-големи - стигах до 7 г. буре - най-голямата, която имам, куки всякакви марки и размери. Признавам, си че най-голямата, която ползвах и пак имах откачени риби беше 12 номер. По-нагоре не съм ползвал. Може и в това да е било разковничето, но се съмнявам, защото колегата, който изпусна ужасно много ловеше именно с 10 номер.
Наистина не знам на какво се дължи всичко това с изпуснатите риби, но е факт, че понякога има и такива ситуации. Та нали това е част от играта - не винаги да ловим всичко, което помирише стръвта
Още веднъж благодаря
Само искам да споделя няколко неща. Според мен като цяло този ден захрнката ми беше ужасна заради един едиствен компонент - тази тъпа река формаджо !!! Ужас !!! Иначе, сменявах линии, монтажи, плувки по-големи - стигах до 7 г. буре - най-голямата, която имам, куки всякакви марки и размери. Признавам, си че най-голямата, която ползвах и пак имах откачени риби беше 12 номер. По-нагоре не съм ползвал. Може и в това да е било разковничето, но се съмнявам, защото колегата, който изпусна ужасно много ловеше именно с 10 номер.
Наистина не знам на какво се дължи всичко това с изпуснатите риби, но е факт, че понякога има и такива ситуации. Та нали това е част от играта - не винаги да ловим всичко, което помирише стръвта

Още веднъж благодаря