Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

В дебрите на скобарите !
Re: В дебрите на скобарите !
Момци, благодаря за мнянията, похвалите и пропоръките на всички.
Само искам да споделя няколко неща. Според мен като цяло този ден захрнката ми беше ужасна заради един едиствен компонент - тази тъпа река формаджо !!! Ужас !!! Иначе, сменявах линии, монтажи, плувки по-големи - стигах до 7 г. буре - най-голямата, която имам, куки всякакви марки и размери. Признавам, си че най-голямата, която ползвах и пак имах откачени риби беше 12 номер. По-нагоре не съм ползвал. Може и в това да е било разковничето, но се съмнявам, защото колегата, който изпусна ужасно много ловеше именно с 10 номер.
Наистина не знам на какво се дължи всичко това с изпуснатите риби, но е факт, че понякога има и такива ситуации. Та нали това е част от играта - не винаги да ловим всичко, което помирише стръвта
Още веднъж благодаря
Само искам да споделя няколко неща. Според мен като цяло този ден захрнката ми беше ужасна заради един едиствен компонент - тази тъпа река формаджо !!! Ужас !!! Иначе, сменявах линии, монтажи, плувки по-големи - стигах до 7 г. буре - най-голямата, която имам, куки всякакви марки и размери. Признавам, си че най-голямата, която ползвах и пак имах откачени риби беше 12 номер. По-нагоре не съм ползвал. Може и в това да е било разковничето, но се съмнявам, защото колегата, който изпусна ужасно много ловеше именно с 10 номер.
Наистина не знам на какво се дължи всичко това с изпуснатите риби, но е факт, че понякога има и такива ситуации. Та нали това е част от играта - не винаги да ловим всичко, което помирише стръвта

Още веднъж благодаря

-
- разбира нещата
Поздравления за излета.
Бате, трошките ми бяха само от 5 хлябаБисо написа:Двата пъти,когато съм те виждал как ловиш,ми направи впечетление,че слагаш много голяма троха.Ако пак си подходил по тоя начин в този сезон,съмсем нормално е да имаш толкова откачени риби.Се още скобара не се хвърля стръвно към стръвта,има си достатъчно храна,а и времето е топло.Кълванетата сега ги предизвикваме с огромни количества захранки и "трошки"към които подхожда по-скоро от любопитство и опипом.
За местата,колегите са прави,аз също не бих споделил с всекиго.Реката се знае,че има риба,също.
Поздрави.

Бях като Брзи Гонзалез колега, ама нанайси.....kaloyan Mladenov написа:Браво колега за постьпката в края на успешнияти риболовен ден. Аз лично с болото ги ловя на 12 кука и поне на дунав скобарчето си иска много бьрзи почти светкавични рефлекси на засичане и то мьжко засичане, иначе изпускаш. Браво още ведньж

За щека над 16 номер не слагам.stoianoff написа:Браво за хубавия риболов, но и аз си мисля, че тази кука №18 е малка. Не бих си позволил да сложа такова нещо никога! Слагам си една 11-ка и да съм сигурен. Някой по-горе беше казал дори 9-ка. Въпрос на избор. И аз в последно време се опитвам да ловя с малки куки, но го отчитам като голяма грешка. Ловя с 6 м.болонеза, за щека - може и да става малката, нямам опит .
Ето това май е истината !!! За съжаление нямам такива, но ще побързам да си набавя до следващия риболов.butnik написа:Камакатсу 2210В№14,няма геле с нея.
Да, за целодневен излет е бате !bkd написа:Марияне
Това рибата от целодневен излет ли е
А за откачането последните два излета бех луднал
,то не беше въртележка на куки ,влакна и отежнения ,мани-мани.Даже и плувки сменях,но това което разбрах/най-ценното от опитите /е ,че рибата просто не кълвеше ,а само побутваше стръвта
Болшинството от скобарите бяха "заловени" ОКОЛО устата
Затова и гелетата бяха безброй
Ситуацията беше същата и при нас. Въртяхме като бесни всички възможни такъми, техники и тактики.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво Мариане 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!