Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дондуково
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Дондуково
Пристигнахме към 1000.Започнах с директна осмица...Понеже платформата ми е за ремонт(заради това не носех щеката и ме е яд) си бях взел само стойка.Местото което избрах обаче се оказа чиста скала та неволите започнаха с липсата на помощ за ръката
Попретърсих дъното,видя ми се сносно и захраних.След второто мощно закачване по "сносното дъно" се принудих да прибера директния от страх за ластика.Взех мача и докато го вадих от калъфа успях да счупя върха на 2 см под първия водач.Колегите с мен взеха да ме питат ще ловя ли изобщо.Та стигнах до болонезата,която отдавна беше игнорирана в полза на другите такъми.До 1630 имах към 10 късания в скалите пред мен(общо за излета оставих към 15 куки номер 10 Дренан
) и нито една риба,само няколко плахи опита от към червеноперки на царевицата.Към 1600 захраних с почти всичката останала ми храна.Та от 1630 до 1830 направих към 15-16 шаранчета между 500 гр и кило и половина
Изкефих се на макс !Направо не ми се вярваше...Бях се ориентирал горе-долу в едно по-чисто место на дъното - участък от около 2 кв. метра,където дохранвах с царевица.В момента в който полагах перото там ,рибите взимаха почти веднага!Страшно борбени голи шаранета,голям кеф,мина ми яда от каръка
Абе пълен кеф! Сега за условията,който го интересува...Язовира е супер чист от към вода(пясъко-каменно дъно),на 50-55 км от Пловдив в подножието на Средна Гора,посока Брезово.Риба - шаран,каракуда,кефал,костур,червеноперка,толстолоб(един колега закова на тапа 8 700 гр толуп!)Такса 10 лв и се плаща шаран по 5 лв/кг ако искаш да си вземеш.Според мен ако се търси/лови само шаран условията не са добри но разнообразието на другата риба малко компенсира.Аз лично избрах дестинацията заради костура но записахме само 3 бройки среден на рибе.Та това е- останах доволен,сега започвам ремонтите 

не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Re: Дондуково
Не се ядосвай,случват се такива гафове.Важното е, че си направил излет и си си изкарал супер 

-
- разбира нещата
E най-после някой да иде на Дондуково
Бая такса са му сложили,а колега дочул ли си как стоят нещата с нощен риболов..плаща ли се допълнително..разрешено ли е?

Добър риболов 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- bigfish133
- ще става разбирач
Скоро чух и аз за този язовир и само добри отзиви. Искам да попитам каква е цената на толстолоба?
Браво за излета,колега! Само не разбрах,това яз.Дондуково ли е,или някакъв друг платен арендован гьол в тази местност?
TICA FAN
-
- сериозен играч
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
язовир Дондуково е...Арендаторите дадоха цена само за шарана...
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
-
- ще става разбирач
Евала за рибките а за счупената карбонка не се ядосвай
да знаеш че който не е имал карбон той не е чупил!!
да знаеш че който не е имал карбон той не е чупил!!
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!