Идеалното място за стръвта ?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Идеалното място за стръвта ?

Мнение от Deacon »

Здравейте колеги,
Въпроса ми е странен защото не разбрах една схема от една книжка ("Риболов на леко" май се казваше или нещо подобно) ...
Та на въпроса:
Значи стана ми ясно че, мястото за риболова трябва да се избира... желателно е да се намери някаква ямка или подобно на долчинка релеф на дъното и там да се захрани... да се образува "хранително петно" ... И ето схема дето е супер неясна и се казва : "място на стръвта" ми не го разбрах къде е това място....( а аз не съм гений, но смея да твърдя че мога да разчитам схеми и чертежи)
Къде е идеалното място където да се стремим да презентираме стръвта ? В центъра на петното, в периферната част или до самото петно ? Знам че не може да уцелим точно това място дето искаме, но все пак къде е най-добре да се стремим да попадне стръвта?
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Лично мое мнение е,че стръвта се подава в периферията на захранката.Така практикувам поне в началото на риболова.Предпазливата риба,не би се загнездила в центъра на софрата.Предоставя това право на децата си.С напредване на времето следва периодично подхранване,което да държи вече събралата се риба.Подхранвам по малко,през около половин час и то когато кълве.Тогава вече,мястото за подаването на стръвта в петното не е от значение.Сам си го определяш.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”