надувема лодка или от стъклопласт

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: надувема лодка или от стъклопласт

Мнение от toshko »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: Тоше,остави ги да си минат по пързалката,да си купят спаситени пояси,кой го спука - губи,кой не,тръгва да го продава и си търси по-голяма щото кефа цена няма :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :wink: Аз от както съм в форума,едни и същи лодки,купени за това време,минаха по няколко пъти из форума за продажба и накрая ще ги продава някой за без пари,щото няма да стават за нищо.Ебах я в лодката,ще и робувам като на крал,след всяко влизане.Ще чистя с парцали дъното,ще махам камъчета и песъчинки на колене и лакти като курейски разузнавач,ще я згъвам и зглобявам и надувам като луд и още не знам си колко простотий ще и правя само и само да не и стане нещо.Това е истината,няма друга.Достатъчно се наслугувах през годините на тия лодки и вече мерси.Колесара,вкарвам го за секунди на заден,предварително си качвам багажа в лодката и като се метна и аз,газ на където ми видят очите.Като се наловя,връщам се и направо качвам лодката на колесара,вързвам я отпред, излизам до колата,вадя колесара,вързвам стабилно лодката с направените от мен измишльотини, свалям багажа и за десет минути съм се изнесъл от язовира.Айде стига сме писали едно и също сто пъти.Който иска стабилна и вечна лодка - стъклопласт.Който иска спасителен пояс - надуваема.Кво толкова се умува по този въпрос не знам.....
Е тетава е истината !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ако пък е от неръждавейка,тогава нямам думи.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Марко,нямаш грижи,твойта влиза в рамките за всякакъв риболов.Но забрави за голям язовир ,с големи вълни дето излизат за минути.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Don4o_62 написа:Ако пък е от неръждавейка,тогава нямам думи.
Дончо,кой те излъга че не става за кльонкане А ??? Дай го този,дето го твърди това :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Чувал ли си че кльонковете могат да се правят с различни по дължина дръжки или аз нещо бъркам !?!?!?
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Казвам го от личен опит.Голямата твърда лодка,при почти нулеви вълни,пак има леко тропане по бордовете,което е много, ама много противопоказно за клъонк. Не само това.Всички минимални шумове вътре,от самата лодка също.Мина това време преди 15-20г.,когато кога докарваш звук,кога не,сома се хващаше.Сега стана много мнителен.Но основно тишината,освен самия звук,е била фактор за успех.На някой може да е смешно,но и пепелта от цигарата не съм тръскал отвън лодката.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Първия сом си го хванах от Ял 6,ако това ти говори нещо.Има стотици колеги,които ловат сом от големи моторници и невиждам как лодката пречи на сома.Изобщо не и обръща внимание на 6-7 и надоло метра !!! Единственния недостатък който имат е че борда е по-висок и малко по широк.Затова са дългите дръжки.Що се отнася до вълните,те си пличкат и по гумената лодка а добре направена стъкломатова лодка,да не скърца и т.н просто невиждам с какво го плаши като си стоиш на меката седалка и не шаваш напред-назад като гламав.И кво ли толкова има да правиш из лодката ако мога да попитам,хоро ли ще играеш шлш сом на кльонк ще ловиш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: То и на брега като се разкарват като унгарски коне,пак го плашат но се хваща нали :lol: :lol: :lol: :wink:

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

И аз забелязах, че предишната ми гумена лодка по-малко се клатушкаше, ама като се сетя ква теснотия беше, а сега се ширя в стъклопласта, макар, че не е много голяма, 3,45 х 1.55 м. е
Въпроса с превоза й го реших така:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Както Марко каза - тръби 20х20х2 мм. и добър заварчик.
На първата снимка се виждат къде съм бучнал 2 пишока да стърчат, влизат в отворите за ключовете на греблата и така няма мърдане на никъде лодката.
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Отлично, даже много добре :D
А с три тресчотки даже се прзастраховаш.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

надуваемата с твърдо дъно е по стъбилна според ме от лични наблюдения сравнявам 320 зендер с 320 стаклопласт , тая от стаклопласт е около 50 кила 2 -ма души я размакваме без проблеми , напоследък спряжме да я караме с джипа и ремарке а отгоре на едно волво. Не знам точно каква марка е стаклопластовата ма сме я обръщали , пълнили с вода и няма потъване.
сега така я караме
Изображение
а преди така
Изображение
host200
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от host200 »

Аз също сам привърженик на лодките от стъклопласт но имам надуваема и простата причина за това е че за парите които сам я взел не мога да намерия нищо сносно от стъклопласт :( Лодките от стъклопласт имат за мен много повече плюсове от колкото минуси
Празнотата е форма и формата е празнота, риболова е някъде по средата
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

То май само един минус има - че много се клати на вълни, друго всичко са плюсове. Според мен поне. (изключвам разбира се транспортирането и съхраняването)
А, и още нещо - с мойте килограми като седна сам на кърмата и с малко газ да се движа, пак се изправя на задна гума :lol: Имам усещането, че ще ми намокри задника всеки момент.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Все още умувам,каква форма ще дам на Прасчо 2.Имам няколко идеи а Марко ми даде снощи още една и май ще е тя.Сега ми се иска да си помисля сериозно,кога ще я почна и да видим какво ще излезе :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Очаквайте изненади :lol: :lol: :lol: :wink:

sasho5704
новобранец
новобранец

Мнение от sasho5704 »

Направата на багажника е въпрос на въображение.Моя е от 1/2 тръба,кой какъв материал има.За транспортиране е прекрасно и може да се свали при всякаква местност където колесара не може да слезе.Това е удобство.Eто снимки.
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”