Риболовни мигове по време на почивка.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Риболовни мигове по време на почивка.

Мнение от indalo »

След размисли къде да почиваме семейно избрахме дестинация Вършец. По няколко причини. Там беше братовчетка на жена ми с децата. Наистина може да си почине човек там. И има къде да помяташ въдички. Та от към почивка беше добре, ходихме на един басейн на Спанчевци- много ми хареса . Минерална вода, нито много топла, нито студена. От всякъде заобиколено с красоти, дървете и зеленина. Идеален релакс за семейството. Но аз си откраднах некой друг час и обиколих на два, три пъти близките водоемчета. Първия ден посетих реката, мисля че е Ботуня, на две села след Вършец. Друг път стръвта беше в реката- жабчета, но тази година бяха много редки и почти не лових на стръв. Хванах едно, две кленчета и реших да пробвам на спининг. Активноста на рибата бе вяла, но все пак излъгах 2ве кленчета на мепс-калинка и имах едно празно чукане. Ето ги местата, където лових и рибките на блесна.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Те, не че бяха много, но си отидоха по живо по здраво. Изобщо не си бях взел живарника и пусках рибките на момента.

На следвашия ден дойде мъжа на брадчетката на жена ми и ме заведе на едно язовирче между Враца и Вършец, май Матница се казва. Та отидохме да ловим едри караконджоли, и ловихме. Ето снимки от там.

Изображение

Изображение

Изображение

Те ги мойте риби за 3 часа.

Изображение

Изображение

На снимките изглеждат не толко много, ама беха близо 7 кила. Лошото е, че и каракудата се плаша, по 50 ст., ама е срамота. Иначе има много риба в язовирчето. Такова скачане на толупи, амури и шарани не бех виждал скоро. Невероятна гледка. Некои риби се метаха на 1 метър от брега. Но само убаво нема. Към седем като си тръгнахме, дойдоха едни и влезнаха с лодка и три чувала с мрежи. На сутринта ги заварихме да ги прибират и то, едната точно от пред нащо место. Абе гйола си е техех , да си метат мрежите, ама като ти взимат пари поне да ги вадат по рано. Седехме там до към 11 часа, но се излъгаха само четири каракуди, а колегата капо. И решихме да видим има ли риба на едно място наречено Рипалото. Въпреки, че и за там инфото беше , че е гърмяно скоро. Все пак от високо като погледнахме се виждаше риба, лъскаха скобари и кленове пореха повръхноста. Те ви и снимки от това иначе прекрасно място.

Тая е поглед от високо.

Изображение

А тука сме между скалите с въдици в ръце.

Изображение

Изображение

Риба долу не фанах, но изживяването си струваше. Беше величествено. То и въдицата ми не беше за там. Нали бяхме тръгнали към язовира и взех калъфа с болото-6ца и 8мака.С 6 метра въдица изобщо не е уютно долу, та метнах 2-3 пъти и се отказах. Просто си седях и разпусках. Любо излъга 2 маломерни кленчета. Според него наистина е гърмян скоро вира, щото всяка година по това време е имал сполучливи риболови на скобар и клен там. Та това е от мен засега. Мисля да атакувам любимата Струма идната седмица, само времето да не ме изненада. Надявам се да пиша и за там скоро.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболовни мигове по време на почивка.

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

:smt023
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Последните снимки спират даха :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Отличен риболовен излет , колега и както казва Никола снимките със скалите са невероятни места за риболов :smt023
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Уникална почивка е било,евала бате :drinkers:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

В Събота направихме един пикник на Ботуня. Там където си бил , на 50 метра надясно до въжения мост :) Наскубахме си пръскачи за мезе за мача.
Рипалото какво да го гърмят - то малко ли навалица има .. и защо хората си мислят , че в тая рекичка има кой знае какво .. останали са единични екземпляри и дребсък :)
Относно Мътница - уникално красив водоем , особено рано сутрин като се изпарява сланата.Ходих преди много години често. Имаше и много големи уклей - под големи разбирам 15 санта :) Минуси - рибата миришеше на тиня , трудно се лови нещо различно от таранка, все не попада на арендатори , и това с 5лв такса + невероятни цени на рибата за кило - не мерси ! :)
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Хубава почивка съчетана с нашето хоби :smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
sote
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sote »

Добре си си изкарал :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

:smt041 :smt041 :smt041
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

много красиви места :rolleyes: хубав излет си направил
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

Страхотно преживяване и много хубаво местенце за риболов.
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Изображение
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

sandista написа:В Събота направихме един пикник на Ботуня. Там където си бил , на 50 метра надясно до въжения мост :) Наскубахме си пръскачи за мезе за мача.
Рипалото какво да го гърмят - то малко ли навалица има .. и защо хората си мислят , че в тая рекичка има кой знае какво .. останали са единични екземпляри и дребсък :)
Относно Мътница - уникално красив водоем , особено рано сутрин като се изпарява сланата.Ходих преди много години често. Имаше и много големи уклей - под големи разбирам 15 санта :) Минуси - рибата миришеше на тиня , трудно се лови нещо различно от таранка, все не попада на арендатори , и това с 5лв такса + невероятни цени на рибата за кило - не мерси ! :)
Значи, минал съм оттам към обяд.Жалко,че не сме се запознали.За Ботун,, и зо точно за вира с камъка, преди 2 години направих 2 уникални излета на жабе. Имах по 15-20 риби с прилични размери за зд2 часа,но тази година не беше така. Язовира е много красив и с големи риби, но уклея го няма. И моя авер се чудеше къде е уклея, а и клен имало. :?: А рибата - таранката беше страхотно мезе за бирата. За Рипалото- уникална красота. Трудничко се слиза долу, но си струва усилието.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”