Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Хранилка с шамандура !?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Хранилка с шамандура !?
Дойде ми на идея един тип захранване,но незнам как да го напрявя прецизно.Може вече да е споменавано тук ,но не го видях.Та става въпрос за следното:
Да се хвърли голяма хранилка която да лежи на дъното и отгоре да плува шамандура.Естествено замятаме после около нея.
Може би трябва да се заметне със стара пръчка ,стара макара и едно по-дебело влакно за да можем после лесно да я прибираме и пълним.
Та за монтажа ,както и материал за хранилката и шамандурата искам да се допитам ако някой е ползвал подобно нещо.
Благодаря за вниманието !
Да се хвърли голяма хранилка която да лежи на дъното и отгоре да плува шамандура.Естествено замятаме после около нея.
Може би трябва да се заметне със стара пръчка ,стара макара и едно по-дебело влакно за да можем после лесно да я прибираме и пълним.
Та за монтажа ,както и материал за хранилката и шамандурата искам да се допитам ако някой е ползвал подобно нещо.
Благодаря за вниманието !
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Хранилка с шамандура !?
Какъв е смисъла от тази хранилка?
За това си има ракета, след като си заметнал въдиците захранваш с ракетата. Ако искаш да е наистина прецизно захранването(да е точно до такъма) си взимаш от тези маркери за влакното и така при всяко хвърляне всичко си отива на мястото..
За това си има ракета, след като си заметнал въдиците захранваш с ракетата. Ако искаш да е наистина прецизно захранването(да е точно до такъма) си взимаш от тези маркери за влакното и така при всяко хвърляне всичко си отива на мястото..

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има смисъл , и ако се направи както трябва ще е доста по добър от този с ракета . Бях чел за следното нещо , обикновено шише се ползва за шамандура която е вързана с въже , и на мястото на камъка се слага мрежа от лук или картофи , която е пълна с манджа по ваша преценка било то захранка пелети кюспе хляб и царевица . Добре ще е да се сложи и камък с който няма да се мърда и мести шамандурата. Та така се прави по силно хранително петно което се задържа за повече време ,лошото е ако има повече течение и трябва да се влиза малко по-често за допълване в мрежата. Но със сигорност ще има успех

-
- разбира нещата
Супер идея ми дадохте пичове! Благодаря!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- научил се да хвърля
Ако е на река замятаме малко след него по посока на течението.Така няма да има опасност да закачим кордата или въжето на хранилката.
Въпросът е да се направи прецизно и да се замята с въдица за да го прибираме лесно.Няма смисъл да цамбуркаме във водоема всеки път когато трябва да я зареждаме.....пък и лодки не всеки има.Монтажа ми се вижда следния: най -накрая обемиста хранилка/pvc-шише пробито с тежест/ на голям вирбел,дебела корда,ограничител, и накрая голямо цветно булдо/шамандура/.След,като хвърлим булдото само изплува понеже зад него няма стопер.Въпросът обаче е дали ще показва точното място и няма ли да се мести по кордата от течението?
Въпросът е да се направи прецизно и да се замята с въдица за да го прибираме лесно.Няма смисъл да цамбуркаме във водоема всеки път когато трябва да я зареждаме.....пък и лодки не всеки има.Монтажа ми се вижда следния: най -накрая обемиста хранилка/pvc-шише пробито с тежест/ на голям вирбел,дебела корда,ограничител, и накрая голямо цветно булдо/шамандура/.След,като хвърлим булдото само изплува понеже зад него няма стопер.Въпросът обаче е дали ще показва точното място и няма ли да се мести по кордата от течението?
митака ти го казва точно
мн ясно че с хранилка е мн по добре особенно ако няма голямо течение и
с подходящата захранка за гиола аз лично съм мн доволен от хранилката но си трябва и лодка миналата година ударихме така 50 шарана за 2 дена кво по добро от тоя пример.въпреки че всичко е малко относително

с подходящата захранка за гиола аз лично съм мн доволен от хранилката но си трябва и лодка миналата година ударихме така 50 шарана за 2 дена кво по добро от тоя пример.въпреки че всичко е малко относително

-
- кандидат преподавател
Аз това навремето го правех като пълнех един чорапогашник с ярма ,трици ,кюспе.Връзвах го с едно въженце ,едно пласмасово шише и айде в гьола 

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От доска години го има този вид захранване и може да се прави като в обсег примерно 20 м една от друга се поставят две бутилки от минерална вода и се захранва мощно между тях тъка петното става атрактивно за много риби особенно ако се поддържа правим го и още на Пясъка но когато сме за 1 седмица на язовира тъка рибата се научава на 2-рата вечер и седи там и чака манджата .Обикновенно храним с царевица и пелети направени от 90% царевица и 10% фикс малки тайни 

Без риболов няма любов !
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
ExTaZzY e прав и аз захранвам така и успеха е по-голям.
-
- разбира нещата
Вие сериозно ли бе...
Такова нещо във Видин се използва от десетилетия .По този начин си ловим скобар и морунаж доста успешно.Простичко си го наричаме "мамка",една плетена мрежичка бяла ня цвят,корда с дебелина повече от 0,150, стереопорена тапа на която казваме "бочка"кръгла и голяма колкото гърлото на кофичка за кисело мляко в диаметар, и една стоманена халка с диаметър около 3 см с един вирбел доста голям.на дъното на мрежат слагаме камък объл без ръбове за да не скаса мрежата , той ще служи за тежест.допълваме мрежата с хляб които не е накиснат а само така разчупен на 2 на 3,мрежата се завръзва като ка нея слагаме и халката а през халката трябва да мине и кордата, мрежата отива във водата , единия край на кордата е на брега , а другият сас вирбела и накарая бочката стоят точно над мрежата . Хварля се зад мамката и ако случайно закачиш кордата или бочката заради халката ще можеш сас отпускане от брега ипридръпване на бочката да откачиш, ако закачиш мрежата
спасение нама, мисля ,колега че имаше точно това предвид ?

-
- вече хвърля и на тежко
kaloyan Mladenov написа:Вие сериозно ли бе...![]()
![]()
Такова нещо във Видин се използва от десетилетия .По този начин си ловим скобар и морунаж доста успешно.Простичко си го наричаме "мамка",една плетена мрежичка бяла ня цвят,корда с дебелина повече от 0,150, стереопорена тапа на която казваме "бочка"кръгла и голяма колкото гърлото на кофичка за кисело мляко в диаметар, и една стоманена халка с диаметър около 3 см с един вирбел доста голям.на дъното на мрежат слагаме камък объл без ръбове за да не скаса мрежата , той ще служи за тежест.допълваме мрежата с хляб които не е накиснат а само така разчупен на 2 на 3,мрежата се завръзва като ка нея слагаме и халката а през халката трябва да мине и кордата, мрежата отива във водата , единия край на кордата е на брега , а другият сас вирбела и накарая бочката стоят точно над мрежата . Хварля се зад мамката и ако случайно закачиш кордата или бочката заради халката ще можеш сас отпускане от брега ипридръпване на бочката да откачиш, ако закачиш мрежата
спасение нама, мисля ,колега че имаше точно това предвид ?
![]()
Преди 2 години с баща ми така разбихме скобара при Ново село.Ефекта беше страшен...
-
- научил се да хвърля
До сега не съм правил мамка , но мисля да опитам и имам един въпрос - с какво количество хляб се пълни мрежичката и колко време издържа преди пак да се презареди?Благпдаря предваритлно. 

-
- разбира нещата
ООО колега зависи от много неща , аз си имам няколко размера мрежички , едната побира два макс три хляба и я ползвам за няколко часов риболов ако течението е много силно обръщам хляба навън със кората ако има много риба също няма да изкара дълго , другата ми е по голяма и я ползвам за цял ден има и мрежи с по тънък капрон оплетени при тях също хляба отива бързо защото капрона го "реже" но пък събира риба по бързо.Общо взето ако ходя за цял ден взимам около осем хляба и кило кюспе на плочки , слагам го най отгоре на хляба.ivailu1992 написа:До сега не съм правил мамка , но мисля да опитам и имам един въпрос - с какво количество хляб се пълни мрежичката и колко време издържа преди пак да се презареди?Благпдаря предваритлно.
-
- разбира нещата
Браво брат тъкмо се чудех дали да излизам на двора да вържа мамката и да я снимам но ти прекрасно си се погрижил за желаещите да използват мамката