Една "муха" ми е влязла в главата?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Една "муха" ми е влязла в главата?

Мнение от piratus »

Колеги,
Е, те това Оборудване дали е удачно за старт в мухарството у нас:
http://www.amazon.com/Wild-Water-Fly-Fi ... 390&sr=1-1
С доставка до BG излиза 201 лв.
Риболова ще е основно по Осъм и Вит.
А за следващ етап, дали ще удовлетворява???
Или по-добре от BG Шекспирче, че да стимулираме родния БВП (и China де).
Имам предвид следното - комплект от БГ за начинаещи с обща цена 100-150 лв, който трябва да захвърля след като установя, че мухарството ми харесва; или комплект за 200 лв., който евентуално е по-качествен и ше върши работа повече време?
Благодаря предварително на отзовалите се.

p.s: А забравих да вметна, че и стартовия кит на Guideline e 344 лв. EXPLORER TROUT #5
EXPLORER 9’ #5, МАКАРА REELMASTER, ВХОД WF 5F ЛИНИЯ ЗА МУХИ w. БЕКИНГ, КОБУР CORDURA, “START UP” DVD „КАК ДА ЗАПОЧНЕМ”.
RRP отделно:
€306,00 Lv 598,00
ЦЕНА НА ЕКИПИРОВКАТА: €175,99 Lv 344,20
Последно промяна от piratus на Съб Ное 28, 2009 12:31 am, променено общо 2 пъти.
"I GONE FISHING ... I KNOW NOTHING ABOUT FISHING, BUT JUST WATCH ME GO..." Chris Rea - Gone Fishing
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Една "муха" ми е влязла в главата?!?!?

Мнение от Павел Иванов »

piratus написа:...Или по-добре от BG Шекспирче, че да стимулираме родния БВП (и China де)...

Значително по-добрият вариант за "стартов комплект" според мен !
Защо ?!?
Ами първо и в двата случая купуваш Чайна продуктите само че единят път от БГ а другият от Амазон като в случаят имаш само едно "евентуално" на което не бих заложил в никакъв случай !
Второ - илюзия е че ще ти дойде на 201лв. с доставката ако няма кой да ти го достави щото Амазон до България нема да ти го доставят на тия пари ако изобщо успееш да ги спазариш да ти доставят нещо . Тия 25 долара шипинг се отнасят онли УС :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Мисля , че колегата Иванов е прав.Май Шекспирчето, като за начало или нещо от рода ще ти е по за предпочитане. Наистина гаранция затова , че ще купиш на тази цена американско производство. Освен това показания от теб прът е така наречения травел размер - на 4 части. Не съм сигурен ,че начинаещ трябва да прохожда с такъв прът. Тези пръти едва ли могат да са конкуренти на двуколенните пръчки. Така ,че помисли добре.
Христо - наслука на всички
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

На тази цена американско производство няма :wink: Най-евтиното такова за което се сещам са някои модели на Сейдж , Скот и Даймъндбек ама и те стъпват на тая цена само при големи промоции инак Шекспир отдавна не произвеждат нищо американско без значение от ценовият клас . Пуре Фишинг , какво да правиш :lol: Инак от Пуре производството за читава пръчка на добри пари може да попита съфорумеца Ганди ( Видракс ) , вносител на Фенуик и Беркли които ако и също отдавна да нямат американско в тях са наистина читави геги при добри пари .

Павел Иванов
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

Второ - илюзия е че ще ти дойде на 201лв. с доставката ако няма кой да ти го достави щото Амазон до България нема да ти го доставят на тия пари ако изобщо успееш да ги спазариш да ти доставят нещо . Тия 25 долара шипинг се отнасят онли УС :wink:[/quote]

Тайничко се надаявах да се включи в темата и капацитета на един модератор :D

Относно цената, толкова е. Скоро браузвайки, почти случайно попаднах на бг сайт за доставка на стоки от е-bay и amazon, а вероятно и др. от УСА:
Цените са както следвА:
http://www.amazon.com/Wild-Water-Fly-Fi ... 259&sr=1-1
тегло (паундове)
до 4.0 паунда
допълнителна такса обем (единична пратка)/щатска такса 6%
$0.00
транспортни разходи до свързващия ни адрес в САЩ
$0.00
нетна цена на артикул $
$89.00
цена на артикула до свързващия ни адрес в САЩ $
$89.00
оферирана цена на артикула след добавени всички разходи и комисионна ЛВ.
201лв.
Оферираната цена в лв. е крайна и покрива доставка до офиса ни в София.

А, днес се сетих за приятел, който е споменавал, че извършва подобни услуги и дори ми предложи и по-добра цена (комисионни и т.н).
Не споменавам сайта за да не се сметне за реклама. Който се интересува да ми пише на лични. А ако модератора сметне за полезно ще го кажа.
"I GONE FISHING ... I KNOW NOTHING ABOUT FISHING, BUT JUST WATCH ME GO..." Chris Rea - Gone Fishing
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

besttop написа:.... Освен това показания от теб прът е така наречения травел размер - на 4 части. Не съм сигурен ,че начинаещ трябва да прохожда с такъв прът. Тези пръти едва ли могат да са конкуренти на двуколенните пръчки. Така ,че помисли добре.
Умишлено търся травъл модел, поради транспортната му пригодност. Не ми се лишава и от спининга. Че там къдете не може с мухарката с него. За другото съм съгласен. Та преценявам плюсове и минуси.
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

Павел Иванов написа:...за читава пръчка на добри пари може да попита съфорумеца Ганди ( Видракс ) , вносител на Фенуик и Беркли които ако и също отдавна да нямат американско в тях са наистина читави геги при добри пари .
В сайта на Видракс не видях мухарки ни на Фенуик ни на Баркли :(
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Пиши го спокойно адреса на приятелят с доставките . От време на време в Амазон пущат добри отстъпки особенно по празниците а самите Амазон не шипват до БГ д`ба техната семка и човек трябва да търси алтернативи .

Не си го взимай все пак комплектчето от първият ти линк . По-добре наистина Шекспир от тука а ако не бързаш особенно около Коледа човек може да си вземе и от тук доста сносен комплект на цени даже в некои случаи под Ибейските .

Ми аз ти предложих да се свържеш с него на ЛС и човека ще те предвиди при поредният внос щото е пич а Фенуик специално имат превъзходни мухарки в диапазона стотина лв.

Павел Иванов
vvsl
новобранец
новобранец

Мнение от vvsl »

Здрасти, английския ибей или ук шоповете могат също да предложат добри решения и ще спестиш комисионата от депота.. и се пази да не се лъзнеш по тая наклонена плоскост с маде ин, фатс вс слоу, 57 вс 63 грама, недай си боже бамбук или рядко ретро фиберстъкло, щото накрая ще помниш само кефалите, а кефа да ги ловиш с ква да е мухарка е голяяяяяяям
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

Павел Иванов написа:Пиши го спокойно адреса на приятелят с доставките . От време на време в Амазон пущат добри отстъпки особенно по празниците а самите Амазон не шипват до БГ д`ба техната семка и човек трябва да търси алтернативи .
Сайта, който знам е: http://edepot-bg.com/
Приятелчето е нов колега, който още не проверен. Все пак скйпа му е: ShopUSA-BG, търсете Петър.
Не си го взимай все пак комплектчето от първият ти линк . По-добре наистина Шекспир от тука а ако не бързаш особенно около Коледа човек може да си вземе и от тук доста сносен комплект на цени даже в некои случаи под Ибейските .
Ами аз и не бързам. Не, че не може зимата да се лови с муха, ама май не най-подходящото време за новобранец :lol:
Ми аз ти предложих да се свържеш с него на ЛС и човека ще те предвиди при поредният внос щото е пич а Фенуик специално имат превъзходни мухарки в диапазона стотина лв.
Ще го направя и още как.
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

Ще помоля вещите практици - Какви шнур и макара пасват добре на този Шекспир: Shakespeare Odyssey III Fly ,2.55 m,5/6.

Например:
- за макара - Shakespeare Summit Fly ,5/6,алуминиева;
- за шнур:
от Shakespeare:
- Shakespeare Professional Fly Line ,DT,клас 6,F, 28 лв;
- Shakespeare Professional Fly Line ,WF,клас 5,F, 28 лв.
от Cortland:
- Cortland Procast Professional ,WF,клас 5,F, 63,1 лв
- Cortland 444 Fly line Classic ,DT,клас 6,F, 91,1лв;
- за лидер:
- Cortland Fairplay ,5X,2.70 m,монофил, 4,1 лв;
- Cortland Precision II ,5X,2.7 m,монофил, 7,1 лв'
- Worcestershire fly Leader ,5X,2.70 m,монофил, 4,1 лв;
- Worcestershire fly Polyleader ,Floating,1.80 m,синтетичен, 11.5,1 лв;

Всичко е от http://www.kukata.com/ribolov/muha.php
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

По-скоро бих заложил на това :
въдица - Shakespeare Odyssey Fly 4/5
макара - Shakespeare Alpha Large Arbour 5/6 , само уекинко и запилваш с много финна шкурка водача на шнура и си свиркаш ! И с тая ще ти бяга баланса но пак е малце по-лека от Сумита .
шнур - Shakespeare Professional Fly Line DT клас 5
за лидер - Worcestershire fly Polyleader FLOATING
за типети си зимаш една ролка - Mustad Ayaka Spincast 0.160 мм. пак от там.
няколко джапанки от тия - Модел mbm5 и Модел mbm8
всичките неща са от "Куката" и за начало май си готов :wink:

Павел Иванов
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

Павел Иванов написа:По-скоро бих заложил на това :
въдица - Shakespeare Odyssey Fly 4/5
макара - Shakespeare Alpha Large Arbour 5/6 , само уекинко и запилваш с много финна шкурка водача на шнура и си свиркаш ! И с тая ще ти бяга баланса но пак е малце по-лека от Сумита .
шнур - Shakespeare Professional Fly Line DT клас 5
за лидер - Worcestershire fly Polyleader FLOATING
за типети си зимаш една ролка - Mustad Ayaka Spincast 0.160 мм. пак от там.
няколко джапанки от тия - Модел mbm5 и Модел mbm8
всичките неща са от "Куката" и за начало май си готов :wink:
Е, и мен се ме влече към по-финните такъми, ама нали за бегинари все препоръчват 5/6 клас, та така. Сега спокойно ще гледам към 4/5.

Благодаря :wink:
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

А от бекинг дали ще има нужда и какъв?
Аватар
piratus
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piratus »

Marco Polo написа:
piratus написа:А от бекинг дали ще има нужда и какъв?
Айде сега, глезотии... За къв чеп... ;)
Взимаш едно старо .30 или нещо такова и си готов, та да ти е красиво намотан шнура... ;)
:oops: Новобранска му работа :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”