Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

,,Ретро,, риболоф.
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Re: ,,Ретро,, риболоф.
Ами кефим се, защото каза доста верни работи...
Интересна темичка се е заформила.Просто не се сдържах.
Във форума има всякакви рибари -с повече опит ,с по- малко опит ,с по-големи финансови възможности,с по –малки,с различни мнения по един и същ въпрос(разбираемо)...Вярно е,че някои от по -старата школа(или с по голям опит), понякога се дразнят ,четейки мнения на хора изтъкващи себе си като капацитети в риболовния спорт (с повече часове пред компютъра,отколкото край водоемите май...),които се стремят да вмъкнат, колкото е възможно повече модерна терминология(или Copy - Paste от интернет),но в повечето случаи това развеселява.Риболова зависи не само от последните технологии в риболовната индустрия,но и от много други фактори от първостепенно значение... Но да не задълбавам в тая тема,защото по нея може да се говори много и постоянно да се допълва...Моля ,всички потребители на форума да бъдат толерантни един към друг,( все пак идеята е да се обменя опит и информация).Ако има съфорумници,които си измислят излети,това не е много колегиално от тяхна страна(все пак това не е литературен форум)
Но това не е толкова важно. Искам друго да споделя. Мъчно ми е за начинаещите риболовци,защото все по-рядко ще ги спохожда щастието да се преборят с едър екземпляр в нашите почти обезрибени водоеми.Това може би се дължи на безхаберието(нашето и на институциите),на липсата на контрол ,на алчноста,на манталитета ...или може би на възпитанието...знае ли човек?Истината може би е някъде по средата,но каквато и да е тя фактите са красноречиви - опосканите ни водоеми. Да се надяваме,че вече като европейци ,младото поколение ,ще бъде с по- друго мислене спрямо природата и ще му правят впечатление разхвърляните боклуци покрай водоемите(и не само),изтичащите свободно в реките индустриални и отпадни води,обезлесените брегове (и не само),ще се интересува за видовете включени в Червената книга на България(би трябвало сериозно да е набъбнала в последните двайсетина години),ще държи да научава каква част от събраните пари за риболовни билети отиват за зарибяване(и къде точно се зарибява) и много ,много други,също толкова „маловажни” неща... Иначе само ще си спомняме кой каква голяма риба и на какви дебели корди ,канапи ,закривени гвоздеи и „бастуни” „едно време” е ловил.
Как няма да ловиш,като имаше едра риба в изобилие. 

-
- новобранец
За психичното състояние на sharo1- уверявам ви наред си е момчето.
По скоро го дразнят някои съфорумници.А колкото до "Нептуна" и лесковата пръчка -имал е и такова оборудване на времето
(преди доста време).Сега е с последните технологии.Нарочно се прави , че не ги е чувал 

- dedeff
- разбира нещата
Защо въобще сравняваш времето преди 15-20 години и сега,ами то разликата е два пъти от небето и земята а и ти що не се пуснеш да излизаш с цървулите и робашката на дядо си а обличашнови дрехи-нали си "ретро"sharo1 написа:Едно време бащата с 0,25мм,прогрес-Плевен го ловеше по 25-30кг шарани.
.
Без жени можем,без риболов не можем!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Шаро,защо започваш всяко изречение с ЕДНО ВРЕМЕ.Едно време,когато ловях с черничев мач-защото беше триколенна въдица,не се връщах без сомче или шаран от Марица,ловяхме на корда-разплетена от "гъбичките"за миене на съдове,после претърпявали термична обработка.Не знам кой те е засегнал,но времената от "едно време" се измениха.Водоемите опустяват,та се налага да се прибягва до нови техники с ваглер,фидер и пр.А колкото за реката не хвърляй ръкавица,че бая го разбират този риболов и то с модерните близалки и болонезета.Явно пишеш на ангро темата си и по всяка вероятност ще претърпи крах.Само да подчертая-щом бащати лови с такива стари такъми и хваща толкова риба си представям ,ако ловеше с модерните какво ще се получи-х2.Поста написах с най-добри съчувствия.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- gloupan
- разбира нещата
Още една тема ,с която се прави опит да се всяват раздори.Всеки си лови според начина по който той разбира риболова и според това какво удоволствие изпитва от съответния начин.Не виждам смисъл да се конфронтираме и да се дразним.Предимството на споделянето е за да видим дали има нещо което можем да пречупим през нашето разбиране за добър риболов и да си помогнем сами да си доставим по голям кеф когато сме на водоема.Всичко друго са комплекси,които се опитваме да избием. 

TRS70MLF2
-
- новобранец
По-горе се опитах да разводня темата и да и дам друга насока-явно без особен успех
Щом ви е по добре да си мерите "сопите"...дерзайте. 

"Шароооо" в София психотерапията е напреднала доста ако в Севлиево няма добри специалисти,ела и се лекувай,срамно няма!
Агресията до нищо хубаво не води!
"Риболовец" няма смисъл след такива груби приказки да се "разводнява" темата!Просто тя подлежи на ключ,а авторът...има си модератори,нека решават!
Агресията до нищо хубаво не води!
"Риболовец" няма смисъл след такива груби приказки да се "разводнява" темата!Просто тя подлежи на ключ,а авторът...има си модератори,нека решават!
Явно всеки си знае неговта и ще има само да си спомняме доброто старо време...риболовеца написа:По-горе се опитах да разводня темата и да и дам друга насока-явно без особен успехЩом ви е по добре да си мерите "сопите"...дерзайте.
и да си офкаме,офкаме и те така.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Батко, понеже май аз съм големия лош вълк, дето трие глупостите ти, та да се изкажа, ако може.sharo1 написа: Ипосле някой МАДЪРАТОР да ми вика-,,не си в час момче,, и да ми трие темите и мненията.
Ма не знай че от 365дни в годината имам 368 на реката или язовира.
Не мой да идеш на чуждо място и да се прайш на ,,модерен,,
Всичко ми е марково,дрън дрън,За такива само рибарници и платен риболов,яла ми на реката с РОД ПОД И ГАРБОЛИНО,БЛИЗАЛКА И БОЛОНЕЗА.
Ба одите за риба ве ,не само на компа акъл да давате,да е... и мадораторите да е...а.
Майстора да пише,галфонина да брише,ей тва не моа го разбра.
Ти си толкова далече от риболова, че по-добре си губи времето, като висиш в гората, а не на реката

*Ако горното изречение ти е дълго и те натоварва, чети само дебелите букви
Аман от комплексирани хорица.
ПП. В знак на добра воля може да ти пратя 3 вързани кукички, че да си имаш и по-малки от №6, а също и торба с билки, че да се успокояваш с чай на реката
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
Гледайте от към веселата страна на нещата.Какво сте се наострили. Да не би тая сутрин да сте станали с дупетата нагоре(визирам МаДъРаТоРиТе)?
Все пак всеки има право на мнение,или аз нещо греша? 

-
- сериозен играч
Нека всеки да лови с каквото му е удобно и с това,което може да си позволи.Напълно съм съгласен,че има малко поизхвърляне във форума относно такъми и нови термини,но си е нормално.Все пак трябва да има нововъведения.Другото,което искам да кажа е ,че има доста колеги(по-възрастни),които изобщо не са влизали в интернет, не са чували за този форум,не използват нови технологии и префърцунени думи,а си ловят със старите такъми и са много по-добри риболовци от нас защото имат по-голям опит,но ако ползваха нови и по удобни такъми,както казва Бутник успеха ще е x2.Та за мен така се подреждат нещата
1Опит
2Познание
3Качество на такъма
,което не значи,че ако нямаш първите две не може да си купиш такъми за хиляди лева и да имаш повече такъми от колкото брой излети!
1Опит
2Познание
3Качество на такъма
,което не значи,че ако нямаш първите две не може да си купиш такъми за хиляди лева и да имаш повече такъми от колкото брой излети!

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Прав си колега.риболовеца написа:Гледайте от към веселата страна на нещата.Какво сте се наострили. Да не би тая сутрин да сте станали с дупетата нагоре(визирам МаДъРаТоРиТе)?Все пак всеки има право на мнение,или аз нещо греша?
Натъжавам се, че постоянно има караници за глупости.

П.П. "Риболовеца" мой човек си. На едно мнение сме и сме от един град.
- J.P.
- научил се да хвърля
Мдаааа, силно се впечатлих от правописа и идеите на Sharo1.И по тази причина.....'щото искам да съм пръв в уловеното количество риба,ще го послушам- уикенда...опааа,извинявай Шарко,исках да кажа събота и неделя,ще отида до село,ще изровя на...прадядо ми бастуна и цървулите,ще взема сезал от някъде и отивам на рЯката.Ще ги разбия!Колко каза.....10-ина кила за час ли ще хвана с тия такъми?Супер.Ще ме извинявате колеги,ама няма да има снимки и репортаж-все пак....с ЕДНО ВРЕМЕшните фотоапарати,е било нужно да се позира около половин час за едната фотография.Та няма да мога,имам норма да правя.Ама ще пусна рисунки.....с въглен,като едно време.Ама не в нета....във вестника колеги,в Отечествен Фронт.Пък може и медал да ми връчат,все пак....сериозен улов е това.
И след това....пак като едно време.....ще взема каруцата и с нея ще си ходя.И е евтинко...и проветриво...!И колата ще си продам-гад мръсна модерна!Трябва да пазим стария дух!
И ви призовавам- да тръгнем дружно да сечем върби и лески за въдици,да скубем гъски за плувки,да разплитаме гъби и чували за влакна.Абе една задруга да си направим с мотото- ДОЛУ ВСИЧКО МОДЕРНО.А когато видим на рЯката някой ....с истинска въдица,да го удавим...капиталиста мръсен,модерен,с неговата упадачна и модерна технология!
И последно.....следващия ми пост,ще бъде във формата на флаер!Еййй,извинявай Шарко,пак те обърках-исках да кажа ПОЗИВ!Отказвам се от компютъра,ще пиша теми,репортажи и отговори на старата пищеша машина и ще ги разпростанявам като ПОЗИВИ!Очаквайте ме пред Народното Събрание- там ще ги разхвърлям,Естествено ще има и скици на уловените риби.
Е хайде,сполай Ви на всички за добрината.
И след това....пак като едно време.....ще взема каруцата и с нея ще си ходя.И е евтинко...и проветриво...!И колата ще си продам-гад мръсна модерна!Трябва да пазим стария дух!
И ви призовавам- да тръгнем дружно да сечем върби и лески за въдици,да скубем гъски за плувки,да разплитаме гъби и чували за влакна.Абе една задруга да си направим с мотото- ДОЛУ ВСИЧКО МОДЕРНО.А когато видим на рЯката някой ....с истинска въдица,да го удавим...капиталиста мръсен,модерен,с неговата упадачна и модерна технология!
И последно.....следващия ми пост,ще бъде във формата на флаер!Еййй,извинявай Шарко,пак те обърках-исках да кажа ПОЗИВ!Отказвам се от компютъра,ще пиша теми,репортажи и отговори на старата пищеша машина и ще ги разпростанявам като ПОЗИВИ!Очаквайте ме пред Народното Събрание- там ще ги разхвърлям,Естествено ще има и скици на уловените риби.
Е хайде,сполай Ви на всички за добрината.
мужчины не собаки - на кости не бросаются
"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."