Кучи Студ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Кучи Студ

Мнение от Cougar »

В 7 сутринта беше още тъмно. Пътят изглеждаше побелял от огромно количество изсипана сол и осова линия не се виждаше. Изглеждаше сухо.

С пристигането обаче настроението ми се понижи след като констатирах че съм изтърсил шапката си някъде на път за колата. Ако не носех качулката си с прорез само за очите -обирджийски стил, риболова ми щеше да приключи още преди да беше почнал. Времето ми се стори бая "хладно". Носех и ръкавици.

Нямаше никой наоколо. Започнах риболова и още в един от първите вирове закачих една американка има-няма килце и я изтеглих на брега безпроблемно.

Изображение

Изображение

Започваше обещаващо. Продължих надолу и достигнах до вира в който до момента бях изпуснал една голяма риба 2 пъти. С хвърлянето забелязах една гигантска пъстърва как леко се помъдва из бързея. Гледам тръгна към мен, явно след стръвта и направи един кръг без да лапне, после втори кръг, като стръвта продължаваще да се носи по течението и накрая трети кръг при който лапна и миниатюрната ми плувка се спря и тръгна надолу и срещу течението след рибата.

Засяках моменталически и последва опъване с устрем и сила на товарен влак. В следната секунда плувката ми беше на един бор на 3 метра над земята и зад мен. Рибата не беше скъсала. Оказа се че не се бе закачила здраво!!!
"Трето изпускане на може би една и съща риба!!" е мислех си и за някои от тези думи **** ******* и т.н.

Ставаше по светло но за учудване сякаш и по-студено. Вече бях направил някои наблюдения кордата беше замръзнала между плувката и стръвта. Върха на пръта ми трябваше да се почиства на всеки 5 замятания от образуващия се лед. Дърветата наоколо пукаха от студа. Бреговете бяха замръзнали на няколко пъти се претъркалвах по тях но за щастие без намокряне.

Изображение

Някъде на 2-3км надолу из горите за голяма изненда от другата страна на поток асе появи човек. тук установих че и лицето ми беше доволно замръзнало и трудно говорех, но за изненада това което казах явно беше разбрано!!

А денят беше слънчев! Някъде към обяд тръгнах да се връщам. Освен първата риба бях хванал още 4-5 дребосъка и бях видял още една голяма (2кг+) която не налапа.

Изображение

Пак стигнах до "моя" вир - просто едно от 100-ците малки вирчета в които хвърлях. бяха минали около 6 часа откакто бях изпуснал рибата. Можеше да се очаква пак да повлече. Този пък доста похвърлях и когато вече смятах че тя не е толкова глупава да захапе пак на същата стръв, констатирай че хайвера ми бе пак в устата й.
Последва силен плясък по повърхността. Рибата беше пак мъжка американка много тъма и голяма. Сигурно бе прекарала 6-те часа под някой пън. По начина на теглене реших че ще я извадя и тогава последва....поредното откачане!!!!! Ползваните куки са #12. И това ако не е спортсменско.

Има нещо свръхестествено в тази риба - замина си за 4-ти път и пак не даде да и сложа снимката в н атози борд.

Върнах се премръзнал. Слава богу колата запали и в това време.

От радиото чух че температурата в момента е (-17'С) с вятър от 40км/ч.
CGR

Weather

Мнение от CGR »

Sjakash e bilo -19 a s vjatura kum -25 :D

http://www.theweathernetwork.com/weathe ... ON0081.htm

A az se chudeh zashto i pruchkata na vsjako zamjatane pukashe stranno... :lol:
CGR

Мнение от CGR »

Dano go hvana, makar che sled 4 izpuskanija pochti sum izgubil nadezhda i veche dazhe ne se i jadosvam kato pak si zamine.

Drugi interesni podrobnosti ot denja bjaha che kato v edin moment si bruknah v ranicata namerih ulovenata riba zamruznala na kokal. Hajvera za struv v dzhoba mi sushto beshe zamruznal prez cjaloto vreme, a ot potoka se vizhdashe che izliza para ! (v nego i ljatoto e prekaleno studeno za gazene!)

Vse pak shte gledam da otida pone oshte vednuzh do tam predi nova godina, kogato ribolova tam go zakrivat. Sled nova godina moga da hodja samo na Niagara.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”