Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от tech-house »

За добротич не се дава да се хваща някой от селото го е взел и го използва за напояване.Бях ходил преди 2 меседца да видя как е положението и офраната ми каза че е забранено да се хваща риба поне на този етап.Каза че са пуснали шаранчета амур и толстолоп.Иначе е прекрасен язовир,детството ми е минало на този язовир.Аз дочух че този вторник са отворили някакъв нов водоем близо до доброплодно,но незнам къде точно,може да става на въпрос и за Добротич,но негарантирам нищо.Предложиха ми да го посетим този новия язовир и като го посетя ще ви информиран къде е и какво има.Тази събота и неделя бях на Дабравино такса 10лв рибата не се плаща,но и няма риба.Язовирчето е много малко и местата са мн мънички,навсякъде е осеяно със папури.Стръвта ми беше царевица(скопекс,натурална,сладка и мелчна),топчета(тутти фрутти,царевица,мида и sкопекс),резултата мн малки каракути(като сафрид бяха)и една костенурка кило и половина :lol: :lol: :lol: .Гоних дистанция близка до папурите(25-30м)дъното е в тиня и клони и поради тази причина използвах повдигачи за стръвта.ето и някой друга снимка.
това е язовирчето
Изображение

това е костенурката която улових
Изображение
това е едната част от снаражението
Изображение
ето още
Изображение
и докато чакашхме да клъвне яко белот,кюфтаците на скарата и яко :drinkers: :drinkers: :drinkers: аз съм със синият гащеризон :D :D :D
Изображение
Изображение
Последно промяна от tech-house на Съб Сеп 05, 2009 9:33 am, променено общо 1 път.
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Този излет от Добротич ли е?
solveiko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от solveiko »

Не от Дабравино , колегата така е го написал , че не може да се разбере от пръв поглед .
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Все не остава време за риболов ,но в събота 05.09 най-накрая се измъкнах от работа , жена ми и малката тръгнаха на екскурзия без да дочакат моята отпуска / тя трябваше да е от средата на август?!? / и аз отидох за риба !!!!
Място - Цоневския язовир , село Струя - време не лошо , късно следобяд леко преваля , много леко . Захранки , всичко както си му е реда , болонезата с два грама стационарна плувка . Улов - каракуди малки до средни когато стръвта успееше да се добере до дъното , червеноперки малки плюс един мутант около 350 - 400 грама , повечето на пропадане . Не лош риболов , изключая местните любители на турски рап в близост , които държаха всички да чуят колко модерни са музикалните им вкусове .
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

В събота с брат ми решихме да направим един нощен риболов на яз. Оброчище. Чу се че толстолоб дава та решихме да пробваме. Пък и ми беше интересно да го пробвам язовира, понеже не бях ходил до сега. В 16 и 30 пристигнахме. Към 17,00 тъкмо бяхме извадили багажа и хвърлили по някоя въдица и гледам от северозапад иззад един голям баир се носи тъмен облак. Викам си - мамка му и време, все ще ни прецака. Ние с брат ми сме нещо урочасани откъм времето. Но решихме да не се плашм. Хвърлихме по 3 пръчки във водата и по един директен, запалихме барбекюто (макар и със зор) и метнахме месата. Салатка, ракийка, шишчета, паржоли, биричка. Знайте как е - на язовир най-вкусно се яде. :P Стъмни се, а пък ние още без удар. Към 9,30 от към Добрич взе да святка, но над нас небето чисто. Викам си - ще ни заобиколи. То наистина ни заобиколи и отиде в Балчик, но зад него пак от запад се зададоха други светкавици. Решихме ние да посъберем багажа и го натоварихме на колата, да сме готови за тръгване, че на брат ми колата хич я няма на кал. Оставихме само дънните във водата, седиме, пушиме и следиме движението на бурите. По едно време към 11,00 от Варна се обаждат - там вали порой. Поглеждаме натам - и там гръмотевици. Та седиме си ние на язовира, а от три страни се приближават към нас бури. По едно време беше като на дискотека, с оная накъсаната светлина. Накъдето се обърнеш - светкавици. Прибрахме и сопите, като оставихме само по една тапа за толстолоб. 11,30 вече дъжда се изсипа. За 2 минути бясно прибиране на тапите, оглеждане за нещо забравено, качване в колата и за радост благополучно измъкване по черно до асфалта.
Пак ни провали излета времето, пак се прибрахме капо, но какво да се прави. :)
Сега за язовира малко.
Среден, да не кажа малък по размери, чист откъм водорасли, чисто дъно, плитък общо взето. Според пазача има доста толстолоб, шаран, някой бял амур, възможно е сом, уж червеноперка и таранка. За съжаление има раци - пружините ги чистят за 30 мин, на директния сваляха стръвта за 5 мин. Плаща се 10 лв за 24 часа, четири пръчки са позволени, три риби може да си вземете. Народ много и всички за толстолоб на тапа с пружина. Имаше и компания шаранджий, доколкото разбрах без успех. Та в язовира имаше хвърлени може би 30 тапи, па може и повече. От 16,30 до 11,30 бяха изкарани 3 толстолоба общо. Размери по окомер - 1,0 / 1,3 / 2,0 кг. Аз лових на една тапа, една пръчка на косъм - царевица, една пружина дънна. Брат ми пробва и на протеинови топчета. Удар нямахме. Директните телескопи също без удар. Не броя раците.
Това от нас за тоя язовир.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Колегата дават ли да се ловят раци на Оброчище.
Изображение
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Ами пазача каза, че можем да си вземем 20-30 рака. Аз хвърлих едно рачило, но не хванах нито един. Може би защото беше плитко там където бяхме. На стената ако си упорит може и извадиш.
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Поразчистих малко.Относно яз.Ген.Колево, пичове голямо писане се писа за него,мисля че споровете са ненужни :!:
Всичко е въпрос на личен избор, на собственика и ваш :wink:
Изображение
s_toshkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s_toshkov »

Здравейте

Моля някой да ме упъти към рибарник в Девня ( къде се намира ) , за който знам следното :

вход - за 2 бр въдици - 8 лв , за 3бр - 10 лв

таранката - без пари (не кълвяла много ) , шаран -по 5.50 лв/кг

Другото което знам е на е намясто където все имало вятър и доколкото разбрах соственика на водоема е собственик и на "Вълшебният извор " -това било накакво заведение

Не мога да разбера къде точно е този водоем

Благодаря предварително
moskov
новобранец
новобранец

Мнение от moskov »

Ако си от Варна тръгваш по стария Софийски пътпосока Девня. Преди да влезеш в Девня има мост и табела вълшебни извози в дясно завизаш.Караш след 20 ,30 метра пак в дясно,след това стотина метра в ляво черен пъттой отива точно да язовира наслука
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Абе Светльо, ти ли си бе ? :?: :lol:
s_toshkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s_toshkov »

Meraklia написа:Абе Светльо, ти ли си бе ? :?: :lol:
:shock: :lol: :P

разкрит съм :oops:

ами като неможа да ми обясниш кое къде е ....... , то да не е ГО или АК :!:
kirov74
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirov74 »

slivnalia написа:Поразчистих малко.Относно яз.Ген.Колево, пичове голямо писане се писа за него,мисля че споровете са ненужни :!:
Ако щеш се сърди но единствеото което разчисти е да спрат отзивите и коментарите в подфорума,а пък и не виждам защо хората да не могат да изразяват мнение ,не говоря за това да псуват на воля под прикритието на анонимноста в интернет,за впечетления и мнения!!! :?: Така някак ми позамирисва на комунизъм или казано по съвременно конфликт на интереси,да не би да познаваш Реджи? :wink: :lol: :?: Господин прокурор нямам повече въпроси!!!
Аватар
godho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от godho »

kirov74 написа:
slivnalia написа:Поразчистих малко.Относно яз.Ген.Колево, пичове голямо писане се писа за него,мисля че споровете са ненужни :!:
Ако щеш се сърди но единствеото което разчисти е да спрат отзивите и коментарите в подфорума,а пък и не виждам защо хората да не могат да изразяват мнение ,не говоря за това да псуват на воля под прикритието на анонимноста в интернет,за впечетления и мнения!!! :?: Така някак ми позамирисва на комунизъм или казано по съвременно конфликт на интереси,да не би да познаваш Реджи? :wink: :lol: :?: Господин прокурор нямам повече въпроси!!!
Toва по темата ли е :roll: :roll: :roll: . Още от първото мнение добихме представа за теб :shock: :shock: :shock: :!: :!: :!:
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

kirov74 написа:
slivnalia написа:Поразчистих малко.Относно яз.Ген.Колево....
Господин съфорумец ,първо добре дошъл.Комунизмът пич си отиде, сега е демокрация,но забележи- демокрация не анархия :!:
Има си правила който ако искаш спазвай,ако не ,както съм казал по горе всичко е въпрос на личен избор.Спама и заяжданията са нежелателни тук в форума :idea: Тъй като ти имаш едно мнение тук ,невиждам с какво пък съм те засегнал теб ,не вярвам някой да те е наел Г-н Адвокат :roll:
Лошо започваш
:wink:

3.5 - Модераторски решения могат да бъдат отменяни само от администратор! Оплаквания от модератори, модераторски действия и решения не се приемат от други членове на екипа.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”