Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
За добротич не се дава да се хваща някой от селото го е взел и го използва за напояване.Бях ходил преди 2 меседца да видя как е положението и офраната ми каза че е забранено да се хваща риба поне на този етап.Каза че са пуснали шаранчета амур и толстолоп.Иначе е прекрасен язовир,детството ми е минало на този язовир.Аз дочух че този вторник са отворили някакъв нов водоем близо до доброплодно,но незнам къде точно,може да става на въпрос и за Добротич,но негарантирам нищо.Предложиха ми да го посетим този новия язовир и като го посетя ще ви информиран къде е и какво има.Тази събота и неделя бях на Дабравино такса 10лв рибата не се плаща,но и няма риба.Язовирчето е много малко и местата са мн мънички,навсякъде е осеяно със папури.Стръвта ми беше царевица(скопекс,натурална,сладка и мелчна),топчета(тутти фрутти,царевица,мида и sкопекс),резултата мн малки каракути(като сафрид бяха)и една костенурка кило и половина
.Гоних дистанция близка до папурите(25-30м)дъното е в тиня и клони и поради тази причина използвах повдигачи за стръвта.ето и някой друга снимка.
това е язовирчето

това е костенурката която улових

това е едната част от снаражението

ето още
и докато чакашхме да клъвне яко белот,кюфтаците на скарата и яко
аз съм със синият гащеризон

това е язовирчето

това е костенурката която улових

това е едната част от снаражението

ето още

и докато чакашхме да клъвне яко белот,кюфтаците на скарата и яко

Последно промяна от tech-house на Съб Сеп 05, 2009 9:33 am, променено общо 1 път.
- dim-dim
- научил се да хвърля
Този излет от Добротич ли е?
-
- вече хвърля и на тежко
Не от Дабравино , колегата така е го написал , че не може да се разбере от пръв поглед .
-
- вече хвърля и на тежко
Все не остава време за риболов ,но в събота 05.09 най-накрая се измъкнах от работа , жена ми и малката тръгнаха на екскурзия без да дочакат моята отпуска / тя трябваше да е от средата на август?!? / и аз отидох за риба !!!!
Място - Цоневския язовир , село Струя - време не лошо , късно следобяд леко преваля , много леко . Захранки , всичко както си му е реда , болонезата с два грама стационарна плувка . Улов - каракуди малки до средни когато стръвта успееше да се добере до дъното , червеноперки малки плюс един мутант около 350 - 400 грама , повечето на пропадане . Не лош риболов , изключая местните любители на турски рап в близост , които държаха всички да чуят колко модерни са музикалните им вкусове .
Място - Цоневския язовир , село Струя - време не лошо , късно следобяд леко преваля , много леко . Захранки , всичко както си му е реда , болонезата с два грама стационарна плувка . Улов - каракуди малки до средни когато стръвта успееше да се добере до дъното , червеноперки малки плюс един мутант около 350 - 400 грама , повечето на пропадане . Не лош риболов , изключая местните любители на турски рап в близост , които държаха всички да чуят колко модерни са музикалните им вкусове .
-
- ще става разбирач
В събота с брат ми решихме да направим един нощен риболов на яз. Оброчище. Чу се че толстолоб дава та решихме да пробваме. Пък и ми беше интересно да го пробвам язовира, понеже не бях ходил до сега. В 16 и 30 пристигнахме. Към 17,00 тъкмо бяхме извадили багажа и хвърлили по някоя въдица и гледам от северозапад иззад един голям баир се носи тъмен облак. Викам си - мамка му и време, все ще ни прецака. Ние с брат ми сме нещо урочасани откъм времето. Но решихме да не се плашм. Хвърлихме по 3 пръчки във водата и по един директен, запалихме барбекюто (макар и със зор) и метнахме месата. Салатка, ракийка, шишчета, паржоли, биричка. Знайте как е - на язовир най-вкусно се яде.
Стъмни се, а пък ние още без удар. Към 9,30 от към Добрич взе да святка, но над нас небето чисто. Викам си - ще ни заобиколи. То наистина ни заобиколи и отиде в Балчик, но зад него пак от запад се зададоха други светкавици. Решихме ние да посъберем багажа и го натоварихме на колата, да сме готови за тръгване, че на брат ми колата хич я няма на кал. Оставихме само дънните във водата, седиме, пушиме и следиме движението на бурите. По едно време към 11,00 от Варна се обаждат - там вали порой. Поглеждаме натам - и там гръмотевици. Та седиме си ние на язовира, а от три страни се приближават към нас бури. По едно време беше като на дискотека, с оная накъсаната светлина. Накъдето се обърнеш - светкавици. Прибрахме и сопите, като оставихме само по една тапа за толстолоб. 11,30 вече дъжда се изсипа. За 2 минути бясно прибиране на тапите, оглеждане за нещо забравено, качване в колата и за радост благополучно измъкване по черно до асфалта.
Пак ни провали излета времето, пак се прибрахме капо, но какво да се прави.
Сега за язовира малко.
Среден, да не кажа малък по размери, чист откъм водорасли, чисто дъно, плитък общо взето. Според пазача има доста толстолоб, шаран, някой бял амур, възможно е сом, уж червеноперка и таранка. За съжаление има раци - пружините ги чистят за 30 мин, на директния сваляха стръвта за 5 мин. Плаща се 10 лв за 24 часа, четири пръчки са позволени, три риби може да си вземете. Народ много и всички за толстолоб на тапа с пружина. Имаше и компания шаранджий, доколкото разбрах без успех. Та в язовира имаше хвърлени може би 30 тапи, па може и повече. От 16,30 до 11,30 бяха изкарани 3 толстолоба общо. Размери по окомер - 1,0 / 1,3 / 2,0 кг. Аз лових на една тапа, една пръчка на косъм - царевица, една пружина дънна. Брат ми пробва и на протеинови топчета. Удар нямахме. Директните телескопи също без удар. Не броя раците.
Това от нас за тоя язовир.

Пак ни провали излета времето, пак се прибрахме капо, но какво да се прави.

Сега за язовира малко.
Среден, да не кажа малък по размери, чист откъм водорасли, чисто дъно, плитък общо взето. Според пазача има доста толстолоб, шаран, някой бял амур, възможно е сом, уж червеноперка и таранка. За съжаление има раци - пружините ги чистят за 30 мин, на директния сваляха стръвта за 5 мин. Плаща се 10 лв за 24 часа, четири пръчки са позволени, три риби може да си вземете. Народ много и всички за толстолоб на тапа с пружина. Имаше и компания шаранджий, доколкото разбрах без успех. Та в язовира имаше хвърлени може би 30 тапи, па може и повече. От 16,30 до 11,30 бяха изкарани 3 толстолоба общо. Размери по окомер - 1,0 / 1,3 / 2,0 кг. Аз лових на една тапа, една пръчка на косъм - царевица, една пружина дънна. Брат ми пробва и на протеинови топчета. Удар нямахме. Директните телескопи също без удар. Не броя раците.
Това от нас за тоя язовир.
Колегата дават ли да се ловят раци на Оброчище.

-
- ще става разбирач
Ами пазача каза, че можем да си вземем 20-30 рака. Аз хвърлих едно рачило, но не хванах нито един. Може би защото беше плитко там където бяхме. На стената ако си упорит може и извадиш.
-
- кандидат преподавател
Поразчистих малко.Относно яз.Ген.Колево, пичове голямо писане се писа за него,мисля че споровете са ненужни
Всичко е въпрос на личен избор, на собственика и ваш

Здравейте
Моля някой да ме упъти към рибарник в Девня ( къде се намира ) , за който знам следното :
вход - за 2 бр въдици - 8 лв , за 3бр - 10 лв
таранката - без пари (не кълвяла много ) , шаран -по 5.50 лв/кг
Другото което знам е на е намясто където все имало вятър и доколкото разбрах соственика на водоема е собственик и на "Вълшебният извор " -това било накакво заведение
Не мога да разбера къде точно е този водоем
Благодаря предварително
Моля някой да ме упъти към рибарник в Девня ( къде се намира ) , за който знам следното :
вход - за 2 бр въдици - 8 лв , за 3бр - 10 лв
таранката - без пари (не кълвяла много ) , шаран -по 5.50 лв/кг
Другото което знам е на е намясто където все имало вятър и доколкото разбрах соственика на водоема е собственик и на "Вълшебният извор " -това било накакво заведение
Не мога да разбера къде точно е този водоем
Благодаря предварително
Ако си от Варна тръгваш по стария Софийски пътпосока Девня. Преди да влезеш в Девня има мост и табела вълшебни извози в дясно завизаш.Караш след 20 ,30 метра пак в дясно,след това стотина метра в ляво черен пъттой отива точно да язовира наслука
Абе Светльо, ти ли си бе ?

Meraklia написа:Абе Светльо, ти ли си бе ?![]()

разкрит съм

ами като неможа да ми обясниш кое къде е ....... , то да не е ГО или АК

Ако щеш се сърди но единствеото което разчисти е да спрат отзивите и коментарите в подфорума,а пък и не виждам защо хората да не могат да изразяват мнение ,не говоря за това да псуват на воля под прикритието на анонимноста в интернет,за впечетления и мнения!!!slivnalia написа:Поразчистих малко.Относно яз.Ген.Колево, пичове голямо писане се писа за него,мисля че споровете са ненужни![]()

Toва по темата ли еkirov74 написа:Ако щеш се сърди но единствеото което разчисти е да спрат отзивите и коментарите в подфорума,а пък и не виждам защо хората да не могат да изразяват мнение ,не говоря за това да псуват на воля под прикритието на анонимноста в интернет,за впечетления и мнения!!!slivnalia написа:Поразчистих малко.Относно яз.Ген.Колево, пичове голямо писане се писа за него,мисля че споровете са ненужни![]()
Всичко е въпрос на личен избор, на собственика и вашТака някак ми позамирисва на комунизъм или казано по съвременно конфликт на интереси,да не би да познаваш Реджи?
![]()
![]()
Господин прокурор нямам повече въпроси!!!

-
- кандидат преподавател
Господин съфорумец ,първо добре дошъл.Комунизмът пич си отиде, сега е демокрация,но забележи- демокрация не анархияkirov74 написа:Ако щеш се сърди но единствеото което разчисти е да спрат отзивите и коментарите в подфорума,а пък и не виждам защо хората да не могат да изразяват мнение ,не говоря за това да псуват на воля под прикритието на анонимноста в интернет,за впечетления и мнения!!!slivnalia написа:Поразчистих малко.Относно яз.Ген.Колево....Така някак ми позамирисва на комунизъм или казано по съвременно конфликт на интереси,да не би да познаваш Реджи?
![]()
![]()
Господин прокурор нямам повече въпроси!!!

Има си правила който ако искаш спазвай,ако не ,както съм казал по горе всичко е въпрос на личен избор.Спама и заяжданията са нежелателни тук в форума

Лошо започваш

3.5 - Модераторски решения могат да бъдат отменяни само от администратор! Оплаквания от модератори, модераторски действия и решения не се приемат от други членове на екипа.