Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Риболовен билет в Германия
Модератор: sapuna
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Риболовен билет в Германия
В нета попаднах на интересен материал. Става въпрос за издаване на риболвен билет в една нормална европейска държава та зада си извадите риболовен билет по германските закони трябва да направите следното:
Трябва да минете пълен курс на обучение по спортен риболов, а този курс може да го минете като.
1 Трябва да станете член на риболовен клуб. Там ще научите кога ви започват курсовете.
2 Трябва да минете курс от 30-40 часа проведен от инструктор
След като минете курса държите тест в който е вклучено следното.
1 Различни видове риби.
2 Биология на рибите.
3 Как да се отнасяте с уловената риба.
4 Различни видове водоеми
5 Хумано отношение към рибата, животните и опазване на околната среда.
6 Риболовно обурудване и как се работи с него
След като успешно издържите теста клуба ви издава сертификат с който отивате в общината и си вадите билета, а той е валиден доживот.
А в България няма никакви ограничения за издаване на риболовен билет и е работа за 5 мин. Сигурен съм че ако подобен закон се въведе и тука броя на риболовните билето ще намалее поне с половина.
Трябва да минете пълен курс на обучение по спортен риболов, а този курс може да го минете като.
1 Трябва да станете член на риболовен клуб. Там ще научите кога ви започват курсовете.
2 Трябва да минете курс от 30-40 часа проведен от инструктор
След като минете курса държите тест в който е вклучено следното.
1 Различни видове риби.
2 Биология на рибите.
3 Как да се отнасяте с уловената риба.
4 Различни видове водоеми
5 Хумано отношение към рибата, животните и опазване на околната среда.
6 Риболовно обурудване и как се работи с него
След като успешно издържите теста клуба ви издава сертификат с който отивате в общината и си вадите билета, а той е валиден доживот.
А в България няма никакви ограничения за издаване на риболовен билет и е работа за 5 мин. Сигурен съм че ако подобен закон се въведе и тука броя на риболовните билето ще намалее поне с половина.
Последно промяна от dunavski на Съб Сеп 12, 2009 5:12 pm, променено общо 1 път.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Риболовен билет в Германия
Наистина това трябва да стане в България.
А там как вземат билет децата?
Не вярвам да правят тестове и да вземат курсове.
А там как вземат билет децата?

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хм верно ще намалеят.Но и друго е верно ще се увеличат бракониерите.
Не ние проблем на нас билета,проблем ние че незнам за какво сам го зел, даже и за 5 минути да е.Тази година имам над 200 излета но нито един на водоем с билет.просто нямаме водоеми с билет около нас.Сичко е часно.
Не ние проблем на нас билета,проблем ние че незнам за какво сам го зел, даже и за 5 минути да е.Тази година имам над 200 излета но нито един на водоем с билет.просто нямаме водоеми с билет около нас.Сичко е часно.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
За съжаление си прав колега. Навсякъде всичко е частно. В западноевропейските страни повечето водоеми са безплатни. Влизаш с билет, но нямаш право да вземаш уловената риба. Това трябва да стане в България.chestarfield написа:просто нямаме водоеми с билет около нас.Сичко е часно.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес в магазина дойде една двойка мъжа беше германец, а жената българка. По принцип живеели в Германия, но за лятото си дошли в България. Та тя ми каза, че там риболовците задължително пускали обратно уловената риба защото просто така са били научени и възпитани и другото което ми каза е, че билета който си вадиш важи за водоема на клуба ако искаш да ловиш в друг водоем вадиш разрешително за него също така ми каза, че по водоема навсякаде има обозначителни табели каква риба може да ловиш с какво може да я ловиш какъв размер и колко бройки. И безсмисле е да казвам, че глобите са доста солени в размер на няколко български заплати. В Германия това е възможно защото хората имат контрол и съвест.А при нас ......
удри уйнооо !!!!!!

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

и аз от една година сьм в германиа и питахме на нас ни казаха 500 евро за 3 месеца и ако те хванат без билет 2000 евро е глобата
[quote="chestarfield"]За съжаление си прав колега. Навсякъде всичко е частно. В западноевропейските страни повечето водоеми са безплатни. Влизаш с билет, но нямаш право да вземаш уловената риба. Това трябва да стане в България.[/quo te]
Точно тук много грешиш. В Австрия 99% от водоемите са арендовани или на риболовни дружества , за да ловиш риба ти тряба риболовен билет но плащаш и такса , която варира от 10 евро до 25 евро дневно. Има и възможност да платиш за 24 ч.,2 дни до 1седмица тогава излиза малко по тънко .

Точно тук много грешиш. В Австрия 99% от водоемите са арендовани или на риболовни дружества , за да ловиш риба ти тряба риболовен билет но плащаш и такса , която варира от 10 евро до 25 евро дневно. Има и възможност да платиш за 24 ч.,2 дни до 1седмица тогава излиза малко по тънко .

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Въхpikefisher написа:... В западноевропейските страни повечето водоеми са безплатни. Влизаш с билет, но нямаш право да вземаш уловената риба...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Па у френско си е като у нас - ловиш и пържиш!
da trqbva da karash kurs i kato cqlo obstata suma na kursa ispita chleskata taksa v kluba ibileta za 1 godina izliza 1200evro slet koeto vsqka godina plastash cleska taksa v kluba koito clenuvash tq e okolo200 evro i godishen riboloven bilet 210 evro i sshto taka imash edin tefter v koito opisvash vsqka ulovena riba razmer daljina i teglo kogato lovis v vodoemite na svoq klub tova e za bavaria nqkoi ako znae kak moga da zaobikolq cqlata procedura da mi pise saipa mie stef0179 poneje as iskah da se qva na ispita no se provejda samo vednsh vgodinata i do togava ne moga da lovq
Пиши на Български!
Кърцата
Пиши на Български!
Кърцата
Колега ,ако това което си написал с тези цени беше вярно,в Германия рибарите щяха да се броят на пръсти,защо просто не погледнете в сайтовете и ще видите редът и цените на всичко.Решил съм да го изкарам този билет ,защото навсякъде го искат даже и да е на платено.Все още не съм толкова добре с немския,но като запиша курса и евентуално го изкарам ще опиша всичко подробно.Поздрави