Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

С директен за щука........?хм хм хм?
Модератор: sapuna
Re: С директен за щука........?хм хм хм?
аз като бях малак сам закачал на гавраилово дънех костури на жива рибка.и някаде се бях загледал и гледам плувката ми до мен почти на брега и гледам как се потапя и засичам и почтия изкарах видях я и тя като ме видя ми скъса все пак ловях с корда 0,18 на директен без повод и бях лапе на 10-11г.ако бях я извадил щеше да е голямо героиство.
-
- учете се от него
snegk написа:Взимаш корав и евтен телескоп(стъклопласт)слагаш плетеняк и го вадиш на буксир,пък ако ще и да е 10кг.Аз съм ловил така на Слънчев бряг.

... или 0.30/0.35 монофил; ето по-долу и още няколко пояснения за тактиката при риболова на "щука с директен":
Щуката налапва в "два такта". С директния, подсечката я правя още в първия; втората фаза, вече не е "налапваща" а е "поглъщаща" и при достатъчно изчакване, после много малко маломерни щуки могат да останат живи

В първата фаза, щуката захапва(налапва) рибката през средата на тялото и стиска до като я умъртви; атаката е обикновено отдолу или отстрани; тапата (плувката) рязко изчезва за няколко секунди- на втората секунда засичам яко ; засечката трябва да е сериозна щото "човката" и е доста корава, а единичните куки 4/0, 6/0, 8/0 са доста дебели ( не ползвам тройки при риболова на щуки от 10 години). При тази схема "фитките" са доста, но риболова е коректен и емоциите при правенето на "свещи" и боравенето с директния са на ниво

Та, тъй за щуките с "директен" и (евентуално)плетено влакно

- 6tukara
- ще става разбирач
Хайде и аз да споделя нещо: Директна 7ца стъклопластова влакно 0,30 метален повод с тройка №2-4 вместо плувка може булдо без тежест пуска се в дупките от водорасли и обикновенно удара следва веднага. Ако до няколко минути няма удар се местим на следващата дупка. Този метод става за щуки до около кило.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ