Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Сом на блесна .. въпросче.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Сом на блесна .. въпросче.
Ходих миналия ден на богров да пробвам хищника на спинарката. Резултата 2:0 за мен. Една маломерна щукичка и едно малко по-хубаво сомче (1.5 - 2 кг). Стана ми много интересно обаче, имаше колега който въртеше, ама за целия риболов воблер не го видях да слага, само блесни различни сменяше. Очевидно гонеше сом, а не зъбатката, замятания по дълбоките места, около папура почти никакви. Та ... въпроса ми е. Ползваше нещо, което не бях виждал. Линията му беше построетна така - от долу на горе - блесна, метален повод (или може би зелен брейд) около метър, после нещото за което искам да ме светнете. Някакъв вид утежнение с елипсовидна форма, най-вероятно нещо като булдо, или има кухина и се пълни с вода или е от плътен материал. Та в случея му вършеше 2 работи. 1 - правеше замятания който аз не можех (дистанция) дори и с лонг каст воблерите, 2 - постигаше дълбочина на газенето на блесната които аз постигах само с воблер
Та .. това нещичко намира ли се по магазините или той сам си го беше приспособил, ако да как се казва ?
И друго .. имате ли опит с този УРЕД, споделете, променя ли играта на блесната (не би трябвало според мен), абе изобщо говорете ми по темата 
Извинявам се ако има правописни/печатни грешки или са ми разбъркани мислите, идвам от нощна смяна, ама не ми дава мира това
П.С. Все пак хванах повече от него. Японските кръвопийки (воблери) си казаха думата !

Та .. това нещичко намира ли се по магазините или той сам си го беше приспособил, ако да как се казва ?

Извинявам се ако има правописни/печатни грешки или са ми разбъркани мислите, идвам от нощна смяна, ама не ми дава мира това

П.С. Все пак хванах повече от него. Японските кръвопийки (воблери) си казаха думата !
Re: Сом на блесна .. въпросче.
Предполагам ,че е ползвал бомбарда..
-
- новобранец
Кратко, точно и ясно. И аз така помислих, ама такава поне бомбарда не бях виждал. Те се ползват предимно за морски риболов, на който не съм фен :–)
Дори и да е така. Някой ползвал ли е така бомбарда за да търси сом, и ако да резултати ... ?
Дори и да е така. Някой ползвал ли е така бомбарда за да търси сом, и ако да резултати ... ?

- cookies
- научил се да хвърля
бомбардата е разработена специално за сладководен риболов,така че не се чуди защо човека я ползва
това че я ползваме на морето не значи че е за там 

http://www.puffin.bg Риболовен магазин! http://www.facebook.com/pages/puffinbg/ ... 0492608711
-
- сериозен играч
Адашче,ако наистина въпросният тип е ползвал бомбарда,то е само и единственно за дистанцията която би достигнал с нея,но ако е имало утежнения по линията,смятам че това по би навредило на играта на примамката и според мен не е оправдано!При това изобилие на пазара от всякакви по размери и тежест искуствени примамки,няма смисъл да правим подобен род каскади!Поздрави и успех с мустакатия!
-
- новобранец
Дам ... днес посетих изложението в Интер експо център, взех си 3 воблера които газят от 4 до 7 метра. Утре в 7 и 30 отивам да оплакна големите тройки. Да му покажа на ония с бомбардата 

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бомбарда се използва не толкова за достигане на дълбочини , колкото за дистанция. Ако искаш и двете ( дистанция и дълбочна) - Аглиа Лонг или Цикада 10-15гр. Това са направо куршуми !