САФРИД - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: САФРИД - 2009г

Мнение от Mi7chell »

sonax написа:За морска гара става въпрос колега, там клатят с 8-ци и 9-ки.. Ще мога ли с 7-цата ?
Това вече е друго,по принцип ще можеш,намираш едно по-плитко местенце,а те плитките места бол...но от моите наблюдения 7-те нямат голям успех,бат Любо с 9-та ги цепи от всякъде....нека и той сподели мнение,защото той ги разбира повече,аз само наблюдавам.
Зарганолог
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Първо да попитам на морска гара пускат ли отново
да се лови?
Иначе аз ловя с една осмица и единственото място,
в района на пристанището, където стигам дъното
с нея е на зеленото фарче. Конкретно на морска
гара не стигам дъното, но някога дядо ми ловеше с
бамбуков прът 9.70м и съм почти сигурен, че и той
не стигаше дъното.
Последно промяна от 1000n на Пон Сеп 07, 2009 12:03 am, променено общо 1 път.
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

sonax написа:За морска гара става въпрос колега, там клатят с 8-ци и 9-ки.. Ще мога ли с 7-цата ?
Колега здравей. Морска гара я забравете вече. На Зеленото фарче вдясно от пушката може и със 7м. Там дълбочината е около 8м. Но за отвънка на Вълноломът най-малко 8м., а още по-добре 9-10 м. сопа. Целта е да бъркаш по-навътре в морето , където има дупки с дълбочина до 8.30м.
Аватар
lisygera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lisygera »

днес следобед на св.влас пред корал бийч 2 кила мазен сафрид близо до брега
от страх файда няма
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

lisygera написа:днес следобед на св.влас пред корал бийч 2 кила мазен сафрид близо до брега
На север сафрид на юг сафрид при нас граца !
Зарганолог
spetro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от spetro »

Егати наредбата :smt012
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от babushka »

Сафрид, сафрид, вече си го има доволно. Миналата година по това време го нямаше в това количество, което преди два дни си улових с кеф. Бяхме 3 мадами с въдици в ръка на кея в Несебър. От 20:00 до 01:30 в събота - 130 бр. едър сафрид. В неделя/вчера/ -100 бр., плюс 3 бр. зарган хванат със същата плувка, с която хванах сафрида. Повод - 0,18 см., кука № 10, имахме много изпуснати, палави сафриди дето подскачат в движение, ама пак се хващаха при втория път. Колежките бяха с 5 и 6 метрови пръти, пък аз със спининг 4 м. Във сряда го подпукваме отново, пържен във фритюрник до червено става превъзходен, с малко лимонов сок ммммм,вкусотийка.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

babushka написа:Сафрид, сафрид, вече си го има доволно. Миналата година по това време го нямаше в това количество, което преди два дни си улових с кеф. Бяхме 3 мадами с въдици в ръка на кея в Несебър. От 20:00 до 01:30 в събота - 130 бр. едър сафрид. В неделя/вчера/ -100 бр., плюс 3 бр. зарган хванат със същата плувка, с която хванах сафрида. Повод - 0,18 см., кука № 10, имахме много изпуснати, палави сафриди дето подскачат в движение, ама пак се хващаха при втория път. Колежките бяха с 5 и 6 метрови пръти, пък аз със спининг 4 м. Във сряда го подпукваме отново, пържен във фритюрник до червено става превъзходен, с малко лимонов сок ммммм,вкусотийка.
Във бургас сафрида вече на плувка ли го ловите колежке?
jivko56
новобранец
новобранец

Мнение от jivko56 »

якой ходил ли е на Илия Бояджиев(гарда).И дали се хваща сафрид по това време там
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от babushka »

fokobg написа:
babushka написа:Сафрид, сафрид, вече си го има доволно. Миналата година по това време го нямаше в това количество, което преди два дни си улових с кеф. Бяхме 3 мадами с въдици в ръка на кея в Несебър. От 20:00 до 01:30 в събота - 130 бр. едър сафрид. В неделя/вчера/ -100 бр., плюс 3 бр. зарган хванат със същата плувка, с която хванах сафрида. Повод - 0,18 см., кука № 10, имахме много изпуснати, палави сафриди дето подскачат в движение, ама пак се хващаха при втория път. Колежките бяха с 5 и 6 метрови пръти, пък аз със спининг 4 м. Във сряда го подпукваме отново, пържен във фритюрник до червено става превъзходен, с малко лимонов сок ммммм,вкусотийка.
Да, колега. Сафрида на плувка се лови сигурно и е по-спокойно, не махаш като луд чепарето, пък и вечерно време е по-добре на плувка с емче. Сафридчето си го хапва, обелена скаридка или бял червей. Не съм хващала в Бургас сафрид, но в Несебър - да.
/Мизнер/
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

babushka написа:
fokobg написа:
Да, колега. Сафрида на плувка се лови сигурно и е по-спокойно, не махаш като луд чепарето, пък и вечерно време е по-добре на плувка с емче. Сафридчето си го хапва, обелена скаридка или бял червей. Не съм хващала в Бургас сафрид, но в Несебър - да.
:prayer: :prayer: :prayer: :smt041 :smt041 :smt041
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Тони,де се изгуби последно време.
Иначе точно си постъпила с плувката.Нощно време си е най удачния вариант,
а и доста емоционален.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от babushka »

КИРО написа:Тони,де се изгуби последно време.
Иначе точно си постъпила с плувката.Нощно време си е най удачния вариант,
а и доста емоционален.
Здравей Киро! Бях възпрепятствана и нямах време за коментари, но вече съм свободна и ето ме.
Нащтно време сафрида си го ловя на плувка, там където стоим с аверките местата са осветени и никак не е трудно даже и без светлинки на плувките, колкото до кълвенето сафрида си кълве доволно. Има и емоции и смях, като например тъкмо съм го хванала и той/сафрида/ реши, че не иска да попадне в моя тиган и цоп, обратно в морето, или тъкмо съм се натъкмила за риболов и някоя вълна реши да ме окъпе, цялата се омокрям, но с доволна осмивка си добавям поредния сафрид в коша. Та, така, в сряда съм отново на линия, но този път ще направя и снимки.
Наслука на всички риболовци!
/Мизнер/
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Да не би да са отворили пристанището или другаде го морите сафридакиса :roll:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от babushka »

strijok написа:Да не би да са отворили пристанището или другаде го морите сафридакиса :roll:

Пристанището си е отворено, но пускат само някои от пазачите. Иначе на всякъде има табели "Риболовът - забранен!" Пристанището е общинска собственост и почти не се поддържа, водата е доста мръсна, плуват разни торбички, бутилки и др. такива, но пък рибата не се интересува от това, когато я има и е ящна се хваща лесно.
Последно промяна от babushka на Пет Окт 16, 2009 2:37 pm, променено общо 1 път.
/Мизнер/
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”