Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

повод за щука
Модератор: sapuna
повод за щука
някой ползвал ли е такива поводи и имали ги още по магазините в страната защото в Пловдив не намирам

-
- кандидат преподавател
Аз ползвам само едни метални поводи на фирмата Линеа Ефе, или там както се произнася
, които са в прозрачни пакетчета и имат закачена на тях единична кука, която не може да се маха. Аз я махам с клещите, ухото и се чупи, след което поставям една халкичка, на фирмата Филстар(голяма и здрава халкичка), и на нея поставям тройката. Поводите са с дължина 0,50м. Здрави са и са ефтини - между 0,70 и 0,90лв.

Преди време за тапа и дънен риболов ползвах главно волфрамови поводи, но бързо се отказах от тях - още с първите хвърляния се омачкват и заприличват на г.з
Сега използвам разни метални поводи (не помня марки), които се продават на ролчици по 10-тина метра и представляват чисто и просто кабел - уплетени метални нишки с някакво си там покритие. Доста са грубички на пръв поглед, но забелязвам, че щуките не му придирят много-много
За спининг все още не съм намерил удачен вариант с поводите и го карам или без никакъв повод или с някакви плетеняци по свое усмотрение
Не знам досега да съм имал прегризана блесна или воблер 

За спининг все още не съм намерил удачен вариант с поводите и го карам или без никакъв повод или с някакви плетеняци по свое усмотрение

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
А какво точно ползваш за спининг? Въпросното Canelle, за което спомена по-горе или друго?petro_op написа:Абе аз съм имал и затова си слагам повод при спинингуване,
че даже и с утежнител беше блесната което прави около 10 см![]()
и си го отнесе ...
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- petro_op
- ще става разбирач
Да точно него много съм доволен:Stefko написа:А какво точно ползваш за спининг? Въпросното Canelle, за което спомена по-горе или друго?petro_op написа:Абе аз съм имал и затова си слагам повод при спинингуване,
че даже и с утежнител беше блесната което прави около 10 см![]()
и си го отнесе ...
- държи на възел
- меко е много т.е. не пречи на движението на примамката
Това което мааалко ме притеснява е :
- стават 3 възела /повод-карабина, повод-вирбел, вирбел-основно влакно/
- малко по-дебело е от волфрама, но по-тънко от готовите поводи
Абе добре е по моите критерии