Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Поредния ми риболовен излет!
Re: Моите риболовни излетчета-продължение!
Неделя 30 август
Спа си аз и по едно време зърррррррр ,мобифона звъни;
-Бързо брееее, убихме ги
Търкам аз очи и не мога да се съвзема
Тоя Нико викам, вече е изкрейзил,колко е часа бе жено ?
Мииии,7,30.
Малиййй,закъснял съм ,пръц една
и търчи към марината.
Само,че докато стигна тя играта свършила.Нико изкрал към 5 кила рикита и ми вика аз си заминавам,да си станал по-рано
Почнах си сам да си троля,пък морето ,,тепсия, голям кеф
По едно време тряс,първата Ламбука(ДЕЛФИНОВА РИБА)
Откачам и пущам бързо,защото знам ,че има и други наблизко,те винаги се движат на ято от най-малко 5-6 и веднага последва втори удар.Този път се бяха закачили две.Докарвам ги до лодката и какво да видя
отзаде ги следват още десетина ,че си викам няма да ги вадя белким се закачи поне още една
да ама нали знаете ,че гладен гъз ,кръв сере.Докато чаках да се закачи още една ми избяга едната от закачените,ааааааа я вади ,че ще избяга и тази си викам.
Станаха и си останаха две

Добре ,,,достатъчно ламбуки,газ по на вътре за Рикита
Повлачих малко и изкарах 3 ,,,достатъчно си викам

И малко да поклатим
поклатих и се хванаха 1 рики ,2 кольос(средиземн.скумрия)и други дребосъци.Ами това за днес,утре няма да се ходи за риба,че много ангажименти 

Тази снимка е специално за колегата ,да види разликите на двете риби,скумрия и рики

Спа си аз и по едно време зърррррррр ,мобифона звъни;
-Бързо брееее, убихме ги

Тоя Нико викам, вече е изкрейзил,колко е часа бе жено ?
Мииии,7,30.
Малиййй,закъснял съм ,пръц една

Само,че докато стигна тя играта свършила.Нико изкрал към 5 кила рикита и ми вика аз си заминавам,да си станал по-рано

Почнах си сам да си троля,пък морето ,,тепсия, голям кеф

По едно време тряс,първата Ламбука(ДЕЛФИНОВА РИБА)
Откачам и пущам бързо,защото знам ,че има и други наблизко,те винаги се движат на ято от най-малко 5-6 и веднага последва втори удар.Този път се бяха закачили две.Докарвам ги до лодката и какво да видя

Станаха и си останаха две

Добре ,,,достатъчно ламбуки,газ по на вътре за Рикита

Повлачих малко и изкарах 3 ,,,достатъчно си викам

И малко да поклатим

Тази снимка е специално за колегата ,да види разликите на двете риби,скумрия и рики

Re: Моите риболовни излетчета!
Прав си има зъби ,но не става ТОРУК:arrow:krasi81 написа:Торук и паламуд е една и съща риба просто паламуда като наедрее и мине 3кг става торук.Циганка,паламуд и торук според размерите и теглото поне в България
Паламуд
Паламуда (Sarda Sarda), принадлежи към семейството skomvomorfon и е лесно да се разграничи между рибите от това семейство. Първата гръбна перка е ниско и широко разтворена, а втората гръбна перка е прикрепена директно за първата. Главата е с продълговата форма в сравнение с другите видове скумрия. Устата е широка със зъби много видни и чувствителна от техния размер.Паламуда може да достигне дължина от 70-80 см и тегло 8,9 килограма, но обикновено размера е от 3,4 кг . Това са миграционни, kopadiariko epipelagiko риби,които обитават крайбрежните зони, топли и умерени води. През студените зимни месеци масово мигрира в Средиземно море, а когато зимата е мека, голяма част от стадото остава в Мраморно море. Има продълговата форма на тялото, добре изградени мускули, широка устата с остри зъби, хищници , които се хранят главно дребни риби,правят организирани нападения срещу стада на сардини.В храната им разбира се се включват и други риби, като например малки кефалчета, заргани и мекотели и ракообразни.Паламуда можем да го срещнем от една или на половин миля от брега.
Макар че месото не се счита за едно от най-добрите, роболова е този, който предлага незабравими емоции за любителя рибар. Той е бърза и борбена риба. Лови се главно на тролинг и парагади.

Re: Моите риболовни излетчета-30 АВГУСТ!
Малко със закъснение ,но това улових вчера 30 август

Днес ставане 06,00ч и благополучно б морето към 06,30ч.До 07,00ч нищооооооо и след това като се отпуши
многоооо риба.
Да минават покрай мен пасажи от сардели а след тях,,,,рикита и ламбуки
водата вреше от риба.
Минавам от страни на пасажа и се почна,,,по-две ,по- три,че големи по 0,800гр ,как се вадят.Изкарах към 20 парчета за половин час и кат гледам ,другите покрай мен също ,но продължават,яко чесане.Гледах,гледах,че викам какво ще я правя толкоз риба ,
и айде към марината.Там видях трима мои приятели пенсионерчета,които по цял ден кибичат на марината и не хващат почти нищо и ги съжалих,че отидох и им дадох по 4 риби,а те радост
голяма .На единия дето постоянно му давам рибка вика на останалите ;
-Ей хубаво ,че е Петър,,, Бог да те поживи,че ям прясна рибка,туй то хиляда наши минават от тук с лодките си,но никой не се сеща да даде една рибка ,пък другия му вика ;
-Те българите са хора бре ,не кат нас
Ей това ме наведе на една мисъл,,,,,абе туй не го ли разправяме и ний ,ма за нас си
Както и да е изкефих се максимално днес и това са рибите

Днес ставане 06,00ч и благополучно б морето към 06,30ч.До 07,00ч нищооооооо и след това като се отпуши

Да минават покрай мен пасажи от сардели а след тях,,,,рикита и ламбуки

Минавам от страни на пасажа и се почна,,,по-две ,по- три,че големи по 0,800гр ,как се вадят.Изкарах към 20 парчета за половин час и кат гледам ,другите покрай мен също ,но продължават,яко чесане.Гледах,гледах,че викам какво ще я правя толкоз риба ,

-Ей хубаво ,че е Петър,,, Бог да те поживи,че ям прясна рибка,туй то хиляда наши минават от тук с лодките си,но никой не се сеща да даде една рибка ,пък другия му вика ;
-Те българите са хора бре ,не кат нас

Ей това ме наведе на една мисъл,,,,,абе туй не го ли разправяме и ний ,ма за нас си

Както и да е изкефих се максимално днес и това са рибите

Последно промяна от петър василев на Пет Сеп 11, 2009 10:57 am, променено общо 1 път.
Re: Моите риболовни излетчета-30 АВГУСТ!
Допълнение към днешния риболов
Лошооооо,уморих се днес и легнах на дивана малко да си почина и съм заспал.
Събудих се в 18,00ч и с мръсна газ към марината.Полових 2 часа и това е допълнението към днешния риболов
Утре пак рано-рано за Рикита
Даже и един калмар ми се закачи на чепарето

Лошооооо,уморих се днес и легнах на дивана малко да си почина и съм заспал.

Утре пак рано-рано за Рикита

Даже и един калмар ми се закачи на чепарето

-
- сериозен играч
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Re: Моите риболовни излетчета-4 септември!
Браво Петракис..при тебе лабаво нема.. 

Убряяяя,ко прайте ва
Много тягъв риболов севодня,ма пак си налових да изцапам тиганя.От утре ще се разваля времето и не бара ,големи разходки с лодки си направихме днес
На го и Николаки, беше са удрямал по -едно време

А бе зор ,зор ма пак бива.

Много тягъв риболов севодня,ма пак си налових да изцапам тиганя.От утре ще се разваля времето и не бара ,големи разходки с лодки си направихме днес

На го и Николаки, беше са удрямал по -едно време

А бе зор ,зор ма пак бива.

Василев,нема да ги глезиш византийците
..Да си фанат риба и тогас да ядЪт
...Мързели такива 

Излизам вчера за риба с големи очаквания за добър риболов,сръвта 6(малка херинга,че и прясна),местото на което ще пущам парагадито също 6,винаги съм взимал хубава риба от там,ноооооооо
ТАПААААА
Така е в рибарлъка,когато си сигурен на 100% винаги ще удариш на камък
Пущам парагада и рекох малко да потроля,нищоооо,знаех си ,защото бях на 130м дълбочина.За тролинг трябваше да излезна на 40 до 60м дълбочина,но ме домързя пък и бързах да вдигна парагада да видя колко риба ще уловя на тази хубава стръв
Дудук.
Почнах след 2 часа очакване да вдигам и вдигам ,вдигам ,празно и пак празно ,130 куки бях вдигнал и по-едно време натежа ,голяма тежест.Аххххххх,барнах те си викам и като наблежи какво да видя
морена,мамичката и стара
ей га дей,мръсницата

беше се оплела и я отрязах с куката,че иначе много хапят мамицата им и колкото захапят си го отгризват
Продължавам нататък и,,,,,,,,,закачено,аааааа,тука ще има нещо и започнах с лодката да обикалям ,ха от тук ,ха от там да опъна и се откачи,но ме озори .Вдигам ,тук вече се бях отчаил напълно,но в дълбочината виждам силует на риба и ми затупка сърцето.Вдигам и гледам едно хубаво фагри ,че си викам ;
- е пак добре отколкото пълно капо
Е гу де е

После на тръгване набарах един пасаж с херинги и ги зачесах с чепарето.
Резултата беше към 5 кила херинга,сафрид и скумрия,но за жалост не изкарах снимки,защото ги раздадох на кея,пък и не ми дойде на акъла ,защото бях много уморен и закъснял и изгладнял
Пък като се върнах в къщи викам на жената слагай във фурната фагрито с две рикита,че умирам от глад.Няма да кажа колко вкусни бяха щот ще ви текнат лигите

Така е в рибарлъка,когато си сигурен на 100% винаги ще удариш на камък

Пущам парагада и рекох малко да потроля,нищоооо,знаех си ,защото бях на 130м дълбочина.За тролинг трябваше да излезна на 40 до 60м дълбочина,но ме домързя пък и бързах да вдигна парагада да видя колко риба ще уловя на тази хубава стръв

Почнах след 2 часа очакване да вдигам и вдигам ,вдигам ,празно и пак празно ,130 куки бях вдигнал и по-едно време натежа ,голяма тежест.Аххххххх,барнах те си викам и като наблежи какво да видя

беше се оплела и я отрязах с куката,че иначе много хапят мамицата им и колкото захапят си го отгризват

Продължавам нататък и,,,,,,,,,закачено,аааааа,тука ще има нещо и започнах с лодката да обикалям ,ха от тук ,ха от там да опъна и се откачи,но ме озори .Вдигам ,тук вече се бях отчаил напълно,но в дълбочината виждам силует на риба и ми затупка сърцето.Вдигам и гледам едно хубаво фагри ,че си викам ;
- е пак добре отколкото пълно капо

После на тръгване набарах един пасаж с херинги и ги зачесах с чепарето.
Резултата беше към 5 кила херинга,сафрид и скумрия,но за жалост не изкарах снимки,защото ги раздадох на кея,пък и не ми дойде на акъла ,защото бях много уморен и закъснял и изгладнял

Пък като се върнах в къщи викам на жената слагай във фурната фагрито с две рикита,че умирам от глад.Няма да кажа колко вкусни бяха щот ще ви текнат лигите

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
можеш ли да качиш някоя снимка на чепаретата, които ползваш?
Само да не забравя,утре ще пусна някоя снимкаТедо написа:можеш ли да качиш някоя снимка на чепаретата, които ползваш?

Ядат се ,но на мен не ми харесва,колкото и да солиш месото и сладниchapara написа:Ее ,Петьо,пак си си фанал,а тея морени се ядат ,налиВ Карибския басеин са ядливи,но за тези
Инак за хапането съм чувал

Имам една кутия в,която сигурно има над 50 чепарета и някои от тях струват по 7-8 евро ,но не работят,а това е най-ефтиното и струва 1 евро и е трепач,всичко обираТедо написа:можеш ли да качиш някоя снимка на чепаретата, които ползваш?

Здравейте рибохващачи :
Днес закъснях с качването в лодката,защото имах малко къшна работа и госп.,,МАРИАНА''(така се казва лодката ми,кръстил съм я на булката) излезе от кея към 10,30 ч.Чудех се как да ловя,че реших пак първо малко тролинг а после ще клатим чепарето -убиец
Влачих близо час и половина и тъкмо щях да спирам як удар.С малко усилия хвърлих в лодката поредното дорадо(за таз риба вече не знам кое име да използвам
) и гледам
: сонара подивя,целия екран се изпълни с риба
бързо си викам,,,
чепареубиеца ми,хвърляй,хвърляй,ма са оплети
нали знаете ,че когато бързаш все нещо ще се случи да те забави.Оправих го ,поглед към сонара и
там са още минават.Пущам чепарето и след 5,6 метър спря и аз газ навивам и като обрах влакното пръта ми стана на дъга и засвири аванса.Бахти и херингите си викам,ма не бяха херинги ами се бяха хванали две рикита по половин кг.Както и да е ,изкарах ги и бързо чепарето в морето и не минаха десетина метра и пак спря.Газ аз пак ,навивам ,но този път не идваха на горе а само на долу
Брей чепарето се беше напълнило,рикита и маятика и все по половин кило
Голям зор .По едно време оставих пръта в лодката и взех да ги вадя на ръка и от 6 риби ми останаха две маятика,еее,пак добре.Поглед към сонара
нанайци,заминаха си.Запалих двигателя и тръгнах да ги търся ,но не ги открих и седнах пак малко да поклатя и изкарах 2 фагрита ,едно литрини и три скармоса.По едно време поглеждам телефона станало 2 часа и си викам; ай стига толкова достатъчно за днес и към марината.Ами така мина днешното ми излетче
ааааааааа ей га дей и снимката

Влачих близо час и половина и тъкмо щях да спирам як удар.С малко усилия хвърлих в лодката поредното дорадо(за таз риба вече не знам кое име да използвам

Брей чепарето се беше напълнило,рикита и маятика и все по половин кило