Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Качествени чепарета

Мнение от Моряка »

КИРО написа:Ванка,няма обърквация.
Обърквацията не е за нас,има нови колеги дето сега влизат и четат и искат да се учат.То аз се бъркам вече :lol:
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Моряка написа: Обърквацията не е за нас,има нови колеги дето сега влизат и четат и искат да се учат.То аз се бъркам вече :lol:
Нали затова се пънем със снимки и видео да им покажем,половината материал е твой.
Ний двамата какво да се объркваме,има ли - вадим го.

Ееее,Милен Кордов си е рекламно лице на форумите. :D
с него не се меря,трепи ме отвсякъде.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

lefi написа:колега МИ7ШЕЛ,нима откривам нотка на съжаление ,че на пазара има и ефтини(с реални цени)неща? не всеки може да отдели 6-10 лв. за чепаре (в това число и аз за жалост...) така ,че може и да изглежда смешно но за мен това е повод за радост
Лефи не ме разбирай погрешно,това че си намерил тънки чипарета е хубаво,нотката съжаление е за този,който ги произвежда и до такава степен обезценява труда си,което е тъжно,някои хора с това изкарват прехрана..помисли колко чипарета могат да се вържат за 12 часа.
пп За протокола,не продавам чипарета :idea:
Зарганолог
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Пишеш ми "ти редуваш монофил с ф.к.", ами ако ми дадеш по-добра идея как да направя още по-коректен експеримент, обещавам веднага да зарежа моята концепция и да възприема твоята.
Колега 1000н мисля че можеш да подходиш по-просто на нещата вместо да правиш сложни комбинации с чепаретата. например вързваш две еднакви чепарета едното ф.к другото монофил ( качествени) закачаш ги на различни пръчки и ги пробваш май месец, когато рибата е по капризна, хвърляш едното после др. така докато умалееш :D и гледаш резултатите.. А това чепаре което скъсах ме питаш каква марка е било ф.к. няма как да го разчета пише на японски ироглифи и е купено от чужбина преди 2 години за 20 $ но е подобно като това на Киро което е показал на снимката . А др. което после сложих е купено за от магазините за 5 лв( монофил) перушина с ламе.. не знам каква влакно е използвано и няма как да разбера... Първите си чепарета ги вързвах през 80-те тогава нямаше флуоро нямяше ламета скъпи макари и пръчки но имаше риба :lol: после дълги години си купувах ,но вече не виждам смисъл след като сега едно хубаво чепаре се продава за 10 лв. :wink: Успех на всички които имат желание да си ги правят сами :)
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Колега MARLIN, наистина благодаря, че се
опитваш да ми помогнеш да усъвършенствам
експеримента си. :D
Но проблемът е, че обикновено(дори и с едно и
също чепаре) при всяко замятане се изваждат
различен брой риби(сигурно, защото чепарето
всеки път преминава през различно големи пасажи).
Докато при тестовите чепарета, които съм направил,
този ефект не влияе, защото и флуорокарбона и
монофила ще преминават винаги през едни и
същи пасажи от риба. Затова писах, че при
моя експеримент, отпадат фактори, като място и
време на ловене на риба. :D
Иначе и аз си правя чепаретата от 80-те години
на миналия век. А съм тръгнал за риба малко
по-отдавна. :D Наслука! :D
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Утре ( ако може да се влезе ),ще пробвам това
Изображение

после и това
Изображение

После доклада.
Изображение

Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Кви експерименти,рибари експериментатори. :D
Аз експериментирах няколко пъти в лодката и се отказах да експериментирам, когато авера пълнеше чепарето, а аз се радвах на три сафридакис,викам няма късмет и тъка още
два излета,докато приема ползата от ФК. После на финала,познати от лодки пък оставаха учудени кое и как.Мога да кажа че който не вярва в ползата от ФК си е мислил само че хваща.И е до време,когато сам ще се убеди в предимството на ФК.
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе човек се учи докато е жив.
Кво сега,имам свободно време,ще си правя експериментите :D :D :D
Изображение

петър василев

Мнение от петър василев »

1000n написа: защото и флуорокарбона и монофила ще преминават винаги през едни и същи пасажи от риба.
Хубавите чепарета може и сам да си ги правиш (нямам никакво съмнение,че са хубави),но пасажите май ще трябва да си ги поръчваш и да ги затвориш в някой гьол за да преминават винаги флуорокарбона и монофила през едни и същи пасажи от риба :lol: :lol:
п.п.Сори за спама,но не си прав.Не е най-важно чепарето а тук и въобще в риболова са намесени много фактори.
Може да ловиш с чепаре с което да речем ,вчера си уловил 20кг и днес покрай това чепаре да мине цял пасаж и да не изкараш нито една рибка.На другия ден пък да ги убиеш с най-скапаното.Пък дали ловиш от 80 години на миналия век също е без значение :D
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Мисля колега 1000n, че трябва да продължиш с експириментите и след година да си купиш хубав ф.к .и да започнеш нови... :D успех
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Aбе колеги ние защо ненаправим турнир -монофилни чепарета срещу флуоро карбони може и др. чепарета с забодени скариди, миди, червеи абе кой каквото се сети :D на всеки ще се проверява с запалката какво е да няма измами :D награда- разходка с Кировата лодка :D аз ще купя бензина :D Киро не ме изхвърляй маитап да става.. :D -
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аве бензина ще го дам,без проблем.
Ама Моряка да отпусне неговата гуменка за ремарке,че повече хора да се разходим.
А за чепарета не споря,само ви давам информацията при мен как е било.
Изображение

MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

То май корабче ще ни трябва :) , че доста хора предимно от по-старата генерация не им се вярва кое как работи ,но за теб едва ли някой може да каже :) по всичко си личи че си ориентиран и доста хора могат да се учат от това което си писал и показал :wink: и аз чакам да кажеш как работи поледното ти чепаре.. имам подобно но с повече черно и с куки но. 6 успех в утрешния ден :smt023 :drinkers:
tuhlaedinichka
новобранец
новобранец

Мнение от tuhlaedinichka »

lefi, 10 бр. с Ф.К. влакно за 30 лева ? Предполагам,че не се бъзикаш така,че дай инфо от къде тази благодат.
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

:rolleyes:
MARLIN написа:че доста хора предимно от по-старата генерация не им се вярва кое как работи ,н

И аз съм от по-старата генерация,драги,но въобще не се съмнявам в качествата на ФК.На лодката ми пущахме успоредно ФК и МФ и бъди сигурен-разликата е очевидна.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”