Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пъстърви през септември
Пъстърви през септември
Отиваме на една река за пъстърви. Тея пъстърви ще ме побъркат вече! Излетът почна кротичко, с по някоя уловена рибка и редки кълванета докъм обяд. И по едно време на рибите им стана нещо, разкълваха се като обезумели. Ама буквално от всеки камък излиташе по някоя пъстърва към блесната. Около 14.40 часа кълването спря като отразяно с нож, ама ние вече имахме по около 15 уловени риби, коя мерна, коя маломерна, и си бяхме направили кефа. Всички риби ги хванах с блесна без контра и си плуват обратно живи и здрави. Charg3r също пусна целия си улов обратно, да има и за останалите колеги.
Преместихме се на Струма за вечерното кълвино. Отиваме значи, и на първия дебел бързей хвърлям - вадя маломерка. Хвърлям след това, опала - една хубава балканка на същото място. Мятам още 3-4 пъти, закачих си блесната за дъното, дръпнах с ръка влакното, откачих я. Почнах да я прибирам, отдолу се изстреля някакъв звяр и ми изтрещя здраво, ама се откачи. Беше над 40 санта, много добра риба. Не е била моя тая пъстърва, ама му обясних на Митьото Кюстендилски къде се намира, да отиде да си я улови. След това около час ловихме, ама нъцки, повече нищо не удари.
Блесната шампион за деня беше ПМ №6, черна с кафеви точки, тя улови трудните риби. Онези лесните кълвяха на квото им хвърлиш. Изглежда рибата там си имаше някакъв цикъл на хранене, провокиран вероятно от люпене на мухи.
На връщане във влака нямаше от мерните пъстърви с късите поли от предния път, пътуваха най-вече отчаяни граждани в червени фанелки, прибиращи се от мача на ЦСКА с Пирин в Кюстендил и разсъждаващи защо техните не са вкарали гол. След това с удоволствие забелязах, че във влака се качва силна пернишка компания риболовци начело с Драго, който пък от своя страна извади една отлична домашна ракия, чъдусно съчетала се с компетентните ни коментари на спинингова тематика. Абе як излет си беше.
СНимки от колегата:

И тука една снимка бонус,
Бат Стан звъни по телефона на митичната, докато аз тършувам под скалата, вдясно на кадъра
Преместихме се на Струма за вечерното кълвино. Отиваме значи, и на първия дебел бързей хвърлям - вадя маломерка. Хвърлям след това, опала - една хубава балканка на същото място. Мятам още 3-4 пъти, закачих си блесната за дъното, дръпнах с ръка влакното, откачих я. Почнах да я прибирам, отдолу се изстреля някакъв звяр и ми изтрещя здраво, ама се откачи. Беше над 40 санта, много добра риба. Не е била моя тая пъстърва, ама му обясних на Митьото Кюстендилски къде се намира, да отиде да си я улови. След това около час ловихме, ама нъцки, повече нищо не удари.
Блесната шампион за деня беше ПМ №6, черна с кафеви точки, тя улови трудните риби. Онези лесните кълвяха на квото им хвърлиш. Изглежда рибата там си имаше някакъв цикъл на хранене, провокиран вероятно от люпене на мухи.
На връщане във влака нямаше от мерните пъстърви с късите поли от предния път, пътуваха най-вече отчаяни граждани в червени фанелки, прибиращи се от мача на ЦСКА с Пирин в Кюстендил и разсъждаващи защо техните не са вкарали гол. След това с удоволствие забелязах, че във влака се качва силна пернишка компания риболовци начело с Драго, който пък от своя страна извади една отлична домашна ракия, чъдусно съчетала се с компетентните ни коментари на спинингова тематика. Абе як излет си беше.
СНимки от колегата:

Бат Стан звъни по телефона на митичната, докато аз тършувам под скалата, вдясно на кадъра

- ninastefanina
- сериозен играч
Re: Пъстърви през септември
Красота откъм излет и откъм риби.Браво 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Супер пастърви,бравос 

Браво и намали малко снимките 

-
- ще става разбирач
бравос за улова на тези пъстърви чак зениците им се виждат 

- Invader
- научил се да хвърля
Браво Станиле, прекрасен риболов
Изневирил си на Мепса, а тез "пантерки" трябва да се пробват задълже 

-
- сериозен играч

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Страхотен риболов нема що!.Интересува ме само защо не се споменава името на първата река,а на втората(Струма) се казва???Та другата единствена река,която е близко до Струма и е зарибена с 50 000 пъстърви е само една И ТЯ Е ЗАБРАНЕНА ЦЕЛОГОДИШНО ЗА РИБОЛОВ за 5 години напред поради маловодие(то и от снимките си личи) без значение дали ловиш с куку без контри или ловиш без куки.Иначе сте големи герои,че и се хвалите.
По добре да беше звъннал на ИАРА да ви видят кви убавци сте!Charg3r написа: