Пак за Гърция

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Пак за Гърция

Мнение от own »

http://vbox7.com/play:13f3e2a8

Хехе, тука май само аз си пиша? Гледайте клипа - много е яко :)
:)
петър василев

Мнение от петър василев »

Дано не съм ви отегчил. Василев - помагай за торпедата! :P

Ами мисля,че са маятика ,но без снимка нищо конкретно.Те така се движат като торпеда и по-двойки или стадо и са и много хищни,не им пука дали си наблизко ако има за лапане :lol:
Изображение
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

Колега Василев - гледай този клип. Това е рибата. :lol:
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

В Турция я наричат "Келя" :mrgreen:
петър василев

own написа:Колега Василев - гледай този клип. Това е рибата. :lol:
ИзображениеИзображениеИзображение
петър василев

Не четеш достатъчно :wink: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=30

Казва се ДОРАДО,ДЕЛФИНОВА РИБА,МАХИ-МАХИ,по гръцки ;КИНИГОС,ЛАПОРДА и ЛАМБУКА :D Ламбука и викаме на о. Крит :wink:
петър василев

Ааааааа,забравих, казва се още и КОРИФЕНА :D
Изображение
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

Сигурно е вкусна - друг път ще я пробвам. Надявам се, че не рядка :rolleyes:
petaryanev
новобранец
новобранец

Мнение от petaryanev »

Не знам колегата каква риба е хванал но на клип http://vbox7.com/play:13f3e2a8 е показана една риба на която италианците и викат ''РИЧОЛЕ'' ,доста трудно се намира на пазара,скъпа е,много трудно се лови и е голям трофей за харпунджиите.Имах щастието да хвана две кофи в ЛИБИЯ преди шест години,голям кеф беше.Ловях ги по много интересен начин,ако някой го интересува ще раскажа.
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

Разказвай колега...интересувам се живо :)
Аватар
lisygera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lisygera »

own написа:http://vbox7.com/play:13f3e2a8

Хехе, тука май само аз си пиша? Гледайте клипа - много е яко :)
това съм го ловил в щатите там му казват ДОЛФИНФИШ 3 по около метър и 20 яко се дърпа ....около Кий Уест последния остров
от страх файда няма
petaryanev
новобранец
новобранец

Мнение от petaryanev »

O o o aми да разкажа.През лятото на 2003 на 2-3 пъти бяхме на котва в едно заливче м-у ТРИПОЛИ и БЕНГАЗИ ,водата сълза и се виждат пасажи от по 10-15 риби,страхотно бързи и красиви със разкошни синьо,жълто, зелени цветове и точки по около 40-50 см.,същата която се вижда на клипчето.Извадих аз чепарета,блесни и каквото имах на кораба и започнах да хвърлям като малоумен няколко часа.Идват обикалят уж ги интересува ама ………ядец,не захапва.Реших,че тази риба не е за мене нарязах си малко месце за ем и понеже ме домързя да сменям такъма просто сложих на долните куки и пуснах на дъно.Както почти навсякъде по света на дъно си клъвна и почнах да си вадя малки снаперчета и друг дребосък там каквото имаше да има за 1-2 тигана прясна рибка или за 1 чорба поне.И както мързеливо си вадя от дъното(беше около 30 метра) страхотен удар сетне още и направо ще ми отнесе сопата от ръката.Абе тегли като влак,хубаво че линията и майката и бидемите бяха ячки 35-40 и 80.Както и да е изкарах го аз това и гледам на дънната дребосък,а горе от тая дето я гоних като луд.И почнах аз ,като се хване нещо на дъно и почвам да го разкарвам надолу нагоре и сигура идва от дзверо.Направих 2 кофи.Два пъти целия екипаж ядохме от тази риба-невероятно вкусна.На втория път беше ни на гости представителя на чартьора,италианец и му разказвам и го питам да ми каже каква е тази риба.Като я видя италианчето се шашна’’Абе човек това е ‘’ричоле’’ най-трудната за ловене риба в ИТАЛИЯ’’колко хвана,АМи викам 2 кофи-30-40 парчета.Ако това беше в ИТАЛИЯ щяхме да го обявим за световен рекорд.След това наистина гледах по рибните пазари и само веднъж го видях това ричоле,няколко парчета и много скъпа.Та това ми е моя опит с ричоле.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

И аз я знам тази като "долфин". Ричолата е друга риба. Имам простреляни, но не голями-по 3-5кг. Имам и в галерията снимка. Ричолите стават доколкото съм чувал и над 20кг. Тук в "подводен риболов" са показвани такива снимки от други колеги. Морската пъстърва си има характерния "мазен" плавник на гърба, преди опашката. Тя не е в жълто-зеленикаво, а в синьо. :wink:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
петър василев

Диканаров написа:И аз я знам тази като "долфин". Ричолата е друга риба. :wink:
Прав сте г.Диканаров,поразрових се из италианския нет и открих ,че на рибата на която казват в Гърция ,,,МАЯТИКО в Италия и викат :arrow: ricciole!!!
Sono arrivate le ricciole!!!
Изображение
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

Еееееее, колеги, някой не се ли е върнал скоро от южната съседка да сподели какво се случва там. Аз незнам как ще издрапам до другото лято пак да топна такъма в Егейско море, а и както съм се закотвил в Софето....незнам дали ще се добера до нашето си мило моренце барем за попчета :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”