Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
[Господин съфорумец ,първо добре дошъл.Комунизмът пич си отиде, сега е демокрация,]
Не съм искал да се заяждам...,както и да е.Сега и аз да споделя нещо пък дано да съм полезен. На 9 .09 със съпругаата ми на Оброчище с 2 дънни за шаран на косъм,една тешка плувка за толстолоб-резултат един толуп около кило и половина и един солиден удар на дънните за около 13 часа.Условията там са 10 лева за 24 часа,преспиването е разрешено.Някой ходил ли е скоро на Калиманци?Поздрави на всички и без лоши чуства
Не съм искал да се заяждам...,както и да е.Сега и аз да споделя нещо пък дано да съм полезен. На 9 .09 със съпругаата ми на Оброчище с 2 дънни за шаран на косъм,една тешка плувка за толстолоб-резултат един толуп около кило и половина и един солиден удар на дънните за около 13 часа.Условията там са 10 лева за 24 часа,преспиването е разрешено.Някой ходил ли е скоро на Калиманци?Поздрави на всички и без лоши чуства

На Калиманци таксата е 15 лева - 4 въдици. Рибата не яде - някой колега беше споделил че се изсипват чували с нещо (вар или селитра). Общо взето само ще нахраниш раците, които са много и малки. За 4 часа вчера от 7 до 11 сутринта нито едно бутване нито на царевица нито на жито. На бял и земен ако е близо до дъното - раците го зачесват. Пружината я ошушкват за 1-2 минути. Уж имало каракуда, ама на плувката нямаше нито едно побутване дори.
- ribar4eto_ot_selo
- научил се да хвърля
Снимки и резултати от Доброплодно или Венелин никой не знае ли нищо?
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Някой да има информация за Добротич,защото дочух че бил отворил предния вторник(ама не съм сигурен напълно)
-
- новобранец
А ти да си чувал че тук пишем на кирилица
slivnalia

slivnalia
-
- новобранец
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ЗА ЯЗОВИР КРУМОВО

-
- ще става разбирач
Ъъм не! Кажи та и ние да знаемvanio_gazara написа:НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ЗА ЯЗОВИР КРУМОВО![]()
![]()
![]()

Колеги сега една гореща молба от мен. Зимата настъпва усилено, а ние с брат ми още не сме отсрамили сезона. Най-големия ни шаран е 500гр (на окомер - иначе сигурно е към 300гр

А и за Измътец да питам - дават ли да се лови ако не си гост на хотела. Тоест само за риболова ако си там. И телефон на Измътец ще ми свърши работа.

И още нещо. Сега последно Круша и Пода два различни водоема ли са или не. Аз съм ходил на този който е на ловно-рибаркия съюз, ама още по-навърте в гората май има и друг рибарник. На Лалов или нещо такова. Разяснете малко ви моля.
-
- вече хвърля и на тежко
До Шумен ти препоръчвам язовира на Драгоево.Ако проевиш интерес ще ти пратя телефона.
- ribar4eto_ot_selo
- научил се да хвърля
Измътец вече ще се пускат само гости на хотела и вътрешни хора които да практикуват хвани-пусни задължително! След добротата на управителя да пуска всеки след наши теми от там, двама добруджанци отишли пуснали ги на по 5 лева такса, каза ли че ще пускат те рибата кот хванат и им взели по 5 лева. Като си тръгвали напълни ли 2 торби с риба и то шаранета от кило до два и ги прибрали. Управителя не им казал нищо, защото знаел че на другият ден пак ще отидат щото си захранили мястото. Отишли те и таксата на другият ден на същите добруджанци не била 5 лева а била 50 лева понеже си прибират рибата. От тогава насам гост на хотел или връзки. 

Ти самия ходил ли си там как е хавата на Драгоево?solveiko написа:До Шумен ти препоръчвам язовира на Драгоево.Ако проевиш интерес ще ти пратя телефона.

-
- вече хвърля и на тежко
Да , много е добре. 

- Fishing_Fan
- разбира нещата
В Шумен може да пробвате яз. Шумен или Шуменското езеро който както го знае,намира се край индустриалната зона,на изхода за Бургас, и яз. Дервиша до гр. Велики Преслав,доколкото знам и на двата язовира таксата е по 5 лв на човек,като на яз. Шумен ти разрешават 2 въдици на човек и се лови само на стената,ама има много шаран и е навсякъде,на двата изброени язовира шарана се плаща.
-
- ще става разбирач
Колега прати ми телефона на Драгоево, да им звънна да ги питам как е хавата и какви са условията.
Днес във Варна отваря врати магазин Алати - http://www.alati.bg/
От типа на Практикер и Бриколаж е, но в Пловдив има и секция за риболов. Ще го посетя днес -дано и нашия да има такава секция. Имам големи надежди, дано не остана разочарован
Намира се на адрес бул. „Трети март” 30А - КАРТА. От обръщача на тролей 83 тръгвате към Владиславово, триста метра по-нататък магазина ви се пада отдясно (на север) точно до пътя. Няма как да го пропуснете.
В София има често изложения риболовни - някой да е чувал за подобно чудо тука? Предстоящо? Че имам доста такъми да купувам
Днес във Варна отваря врати магазин Алати - http://www.alati.bg/
От типа на Практикер и Бриколаж е, но в Пловдив има и секция за риболов. Ще го посетя днес -дано и нашия да има такава секция. Имам големи надежди, дано не остана разочарован

В София има често изложения риболовни - някой да е чувал за подобно чудо тука? Предстоящо? Че имам доста такъми да купувам

Друмево е голямо дърво. Ходил съм няколко пъти (на жена ми баба и живее там). Само първия път биваше ...и то е силно казано. Шаранчета по 600-700 гр или нещо от сорта. Тази година ходих малко след окриването на сезона (мисля че беше 6.06) - Виждаше се че рибата се движи на пасажи на определени места, но нямах цял ден никакво пипане, опитах на всичко с което разполагах. Според мен - няма никакъв смисъл. Там има м/у другото една особеност - шарана е предимно на жива рибка (острица) от самия водоем. Това от мен ! 

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
-
- новобранец
някой скоро ходил ли е на язовир Бозвелийско