Ах тази Огоста .. :)

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Ах тази Огоста .. :)

Мнение от sandista »

Днес с колегата Иву_Враца-та щяхме да ходим за риба на Искъра. Да ама леля му отишла да види свако му , та тетка му ги поканила на маса и тн. Викам му - абе я фак дис шит и да палим към красивата Огоста :)
Това лято не съм правил много излети там и исках да обиколим колкото се може повече.
Люта газ и след 40-50 минути бяхме на първата локация. Слизаме и какво да видим - любимата ми река обрасла до неузнаваемост !
Изображение
Рибите бяха с ръст около 15 см и всичките бяха набити в треволяка. Мъкаа , мъкааа ...
Мишън къмплит в този район - обходихме 2-3 км и беж в Шарана :)
Газ , газ , газ и след 20 мин сме на другата локация. Там реката тиха и дълбока. " Скъсахме ги ! " ММмда , ама не. Какво ли не пробвахме и рибата неще да взима в дълбокото. Тогава Иво сложи едно Джако и ги почна. Аз реших да изпробвам една муха на Ребел
Изображение
Пускам я първия път в дебелия бързей - нищо. Пак над водораслите - пак нищо. Но нали не лети добре ( муЪ пъ не лети?!?!) и реших да я пусна да плава надолу под дърветата. И така както си говорехме нещо излетя като лардж бас от водата и захапа муЪтЪ както си пуваше неподвижно ! О , чудовище ! :) Да ама нали бигела отворен ..
Преслушах още 2 дебели бързея и реших да продължа надолу. Преди 3-4 години там срешнах колеги с 4-5 клена по кило. Казаха ми ,че били от някакви вирове на 2-3 км надолу. От тогава ходя само да едно място защото има блато и ме мързи да минавам през тинята.
Преди блатото в бързея скубнахме няколко маломерки , като една се изстреля като лястовица във въздуха с което заслужа една целуфка и моментален рилииз :)
Минахме блатото и стигнахме непознатото :) Паднали дървета , 3-4 метрови водорасли и едри рибоци. Там явно не бяха минавали варварите. Личеше си по поведението на рибите. Спираме да пуснем по веднъж измежду дърветата и какво да видя - двама хубавци към половинка и един шаран към 2 кг. Охооо ! Тук сме ! След 50 метра се отвори прекрасна гледка - дебел бързей и голям дълбок ( 2-3м?) вир с нападали вървета. Прикрихме се и започнахме да облавяме района. Цикадата отново не искаше да работи в бистрата вода. Сложих Агли Лонг 12 гр Фаиър Тайгър( подарък от Фори). Още на първото хвърляне зверски удър и откачане ;( Сменям я и продължавам да експериментирам с воблерите.
Иво припищя ! Любимото му Джако бе отхапано .. от кого ли ?? Не , не - не от Джеки ! Щука ! Охааа ! Зареждам тежката артилерия и почвам да търся зелената лисица. В този момент Иво каза,че е ударил нещо добро. Бегом през храсталака и какво да видя - един хубав клендак се бори в краката му. Споменах ли, че нарочно не взех кепа за да ни върви ? :) Та с много усилия и взаимопомощ успяхме да го изкараме на стръмния бряг.
Изображение

Връщам се на стрелкова позиция и почвам с Джакал плиткогазащ. Без успех. Слагам дълбокогазещия
Изображение
На първата проводка рязък удар и натежаване. Ухх , кеф ! Отказах предложената помощ и реших да се правя на Рамбо. Морих го , морих го и реших да хвана брейда и да го дръпна прецизно. Речено-сторено. Ама след като го дръпнах той друсна на сушата и се скъса ! Мамка му и хитряга ! Същински акробат с Чъбито в уста ! Туп-туп - пляс ! Рибата лежи във водораслите пред мен с воблера в уста. Моментално разбрах как се е почувствал Павкаtа ....
Бързо погледнах Иво и скочих с "еленски" в непознатия вир ! Да ама нали наскоро се шибнах с една тройка в палеца и още помня болката :) Рибата почва да събира сили. Аз се чудя как да я барна да си взема воблера ! Майната му това са си 16$ (без шипинга) ! Леко го хванах с водораслите , нагласих го да ми е удобно и СТИСНАХ ! Ах , ти кучееее ! Воблера е спасен ! Съдба !
Изображение
Хубавеца изчака да си го взема, с което си заслужи нежна целувка и рилииз ;)

Ту би кънтинюд ...! :)
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Ах тази Огоста .. :)

Мнение от Don4o_62 »

Кефиш как разказваш. :smt023
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

--------------------------------------------------------------------------------

Айде и я да съ изкажъ :D Значи рибата доста пасивна в свръх бистра вода :shock: Пробвахме доста примамки, но определено явно трябваше да се посвечери , че да хванем нещо.
Излизаха предимно дребосъчета.
При мен има ясна причена да хвана, по-приличен клен :idea: Два часа по рано прегазих един бързей и катерейки се по големите камъни като яренце :lol: започнах да скубя рибета по 15 см.След като ми мина мерака реших да се върнана другия бряг. Видя ми се, че не е дълбоко до камъка и леко с дясното краче стъпих смело , ма няма дъно отдолу появи се като бях вече намокрил един анатомичен мой орган :oops: , бе вОда до кръстУ с други думи. И от тук вече ми стана ясно ,че няма как да не хвана, нали сухо дупе риба не яде ПС А Сашо е като млада видра , как го издебна клена върху водораслите :D
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

:smt023 :smt023 :smt023
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Messi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Messi »

:drinkers: :drinkers: :drinkers: :)
Изображение
crosser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от crosser »

:smt038 :smt038 :smt038
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

:D :smt023
георги стефановo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от георги стефановo »

:smt041 :smt041 :smt041
не знам кои какво прави но аз сьм на риба
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Незнам само ако беше отплавал с воблера тоя Кефалюга, трябваше да подадеш оплакване в полицията.То 16 долара си е бая пара :lol:
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

горан написа:Незнам само ако беше отплавал с воблера тоя Кефалюга, трябваше да подадеш оплакване в полицията.То 16 долара си е бая пара :lol:
Или оставаме на вира, докато не го хванем пак :roll:
Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Добата© »

екстра :drinkers:
Изображение
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

ivo Vratsa написа:
горан написа:Незнам само ако беше отплавал с воблера тоя Кефалюга, трябваше да подадеш оплакване в полицията.То 16 долара си е бая пара :lol:
Или оставаме на вира, докато не го хванем пак :roll:
:shock: :lol:
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

:smt041 :smt041 :smt041
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
pavelari
новобранец
новобранец

Мнение от pavelari »

аз един път на дспат голям смях истерясах, докато гледах един луд Пчелинец как изпусна три пъстърви една след друга в рамките на около 2 часа. при това последната около 500-600 грама скъса на сушата и оня като тръгна да я гони забрави къде се намира и се приби у водата.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”