Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Ах тази Огоста .. :)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ах тази Огоста .. :)
Днес с колегата Иву_Враца-та щяхме да ходим за риба на Искъра. Да ама леля му отишла да види свако му , та тетка му ги поканила на маса и тн. Викам му - абе я фак дис шит и да палим към красивата Огоста 
Това лято не съм правил много излети там и исках да обиколим колкото се може повече.
Люта газ и след 40-50 минути бяхме на първата локация. Слизаме и какво да видим - любимата ми река обрасла до неузнаваемост !

Рибите бяха с ръст около 15 см и всичките бяха набити в треволяка. Мъкаа , мъкааа ...
Мишън къмплит в този район - обходихме 2-3 км и беж в Шарана
Газ , газ , газ и след 20 мин сме на другата локация. Там реката тиха и дълбока. " Скъсахме ги ! " ММмда , ама не. Какво ли не пробвахме и рибата неще да взима в дълбокото. Тогава Иво сложи едно Джако и ги почна. Аз реших да изпробвам една муха на Ребел

Пускам я първия път в дебелия бързей - нищо. Пак над водораслите - пак нищо. Но нали не лети добре ( муЪ пъ не лети?!?!) и реших да я пусна да плава надолу под дърветата. И така както си говорехме нещо излетя като лардж бас от водата и захапа муЪтЪ както си пуваше неподвижно ! О , чудовище !
Да ама нали бигела отворен ..
Преслушах още 2 дебели бързея и реших да продължа надолу. Преди 3-4 години там срешнах колеги с 4-5 клена по кило. Казаха ми ,че били от някакви вирове на 2-3 км надолу. От тогава ходя само да едно място защото има блато и ме мързи да минавам през тинята.
Преди блатото в бързея скубнахме няколко маломерки , като една се изстреля като лястовица във въздуха с което заслужа една целуфка и моментален рилииз
Минахме блатото и стигнахме непознатото
Паднали дървета , 3-4 метрови водорасли и едри рибоци. Там явно не бяха минавали варварите. Личеше си по поведението на рибите. Спираме да пуснем по веднъж измежду дърветата и какво да видя - двама хубавци към половинка и един шаран към 2 кг. Охооо ! Тук сме ! След 50 метра се отвори прекрасна гледка - дебел бързей и голям дълбок ( 2-3м?) вир с нападали вървета. Прикрихме се и започнахме да облавяме района. Цикадата отново не искаше да работи в бистрата вода. Сложих Агли Лонг 12 гр Фаиър Тайгър( подарък от Фори). Още на първото хвърляне зверски удър и откачане ;( Сменям я и продължавам да експериментирам с воблерите.
Иво припищя ! Любимото му Джако бе отхапано .. от кого ли ?? Не , не - не от Джеки ! Щука ! Охааа ! Зареждам тежката артилерия и почвам да търся зелената лисица. В този момент Иво каза,че е ударил нещо добро. Бегом през храсталака и какво да видя - един хубав клендак се бори в краката му. Споменах ли, че нарочно не взех кепа за да ни върви ?
Та с много усилия и взаимопомощ успяхме да го изкараме на стръмния бряг.

Връщам се на стрелкова позиция и почвам с Джакал плиткогазащ. Без успех. Слагам дълбокогазещия

На първата проводка рязък удар и натежаване. Ухх , кеф ! Отказах предложената помощ и реших да се правя на Рамбо. Морих го , морих го и реших да хвана брейда и да го дръпна прецизно. Речено-сторено. Ама след като го дръпнах той друсна на сушата и се скъса ! Мамка му и хитряга ! Същински акробат с Чъбито в уста ! Туп-туп - пляс ! Рибата лежи във водораслите пред мен с воблера в уста. Моментално разбрах как се е почувствал Павкаtа ....
Бързо погледнах Иво и скочих с "еленски" в непознатия вир ! Да ама нали наскоро се шибнах с една тройка в палеца и още помня болката
Рибата почва да събира сили. Аз се чудя как да я барна да си взема воблера ! Майната му това са си 16$ (без шипинга) ! Леко го хванах с водораслите , нагласих го да ми е удобно и СТИСНАХ ! Ах , ти кучееее ! Воблера е спасен ! Съдба !

Хубавеца изчака да си го взема, с което си заслужи нежна целувка и рилииз
Ту би кънтинюд ...!

Това лято не съм правил много излети там и исках да обиколим колкото се може повече.
Люта газ и след 40-50 минути бяхме на първата локация. Слизаме и какво да видим - любимата ми река обрасла до неузнаваемост !

Рибите бяха с ръст около 15 см и всичките бяха набити в треволяка. Мъкаа , мъкааа ...
Мишън къмплит в този район - обходихме 2-3 км и беж в Шарана

Газ , газ , газ и след 20 мин сме на другата локация. Там реката тиха и дълбока. " Скъсахме ги ! " ММмда , ама не. Какво ли не пробвахме и рибата неще да взима в дълбокото. Тогава Иво сложи едно Джако и ги почна. Аз реших да изпробвам една муха на Ребел

Пускам я първия път в дебелия бързей - нищо. Пак над водораслите - пак нищо. Но нали не лети добре ( муЪ пъ не лети?!?!) и реших да я пусна да плава надолу под дърветата. И така както си говорехме нещо излетя като лардж бас от водата и захапа муЪтЪ както си пуваше неподвижно ! О , чудовище !

Преслушах още 2 дебели бързея и реших да продължа надолу. Преди 3-4 години там срешнах колеги с 4-5 клена по кило. Казаха ми ,че били от някакви вирове на 2-3 км надолу. От тогава ходя само да едно място защото има блато и ме мързи да минавам през тинята.
Преди блатото в бързея скубнахме няколко маломерки , като една се изстреля като лястовица във въздуха с което заслужа една целуфка и моментален рилииз

Минахме блатото и стигнахме непознатото

Иво припищя ! Любимото му Джако бе отхапано .. от кого ли ?? Не , не - не от Джеки ! Щука ! Охааа ! Зареждам тежката артилерия и почвам да търся зелената лисица. В този момент Иво каза,че е ударил нещо добро. Бегом през храсталака и какво да видя - един хубав клендак се бори в краката му. Споменах ли, че нарочно не взех кепа за да ни върви ?

Връщам се на стрелкова позиция и почвам с Джакал плиткогазащ. Без успех. Слагам дълбокогазещия

На първата проводка рязък удар и натежаване. Ухх , кеф ! Отказах предложената помощ и реших да се правя на Рамбо. Морих го , морих го и реших да хвана брейда и да го дръпна прецизно. Речено-сторено. Ама след като го дръпнах той друсна на сушата и се скъса ! Мамка му и хитряга ! Същински акробат с Чъбито в уста ! Туп-туп - пляс ! Рибата лежи във водораслите пред мен с воблера в уста. Моментално разбрах как се е почувствал Павкаtа ....
Бързо погледнах Иво и скочих с "еленски" в непознатия вир ! Да ама нали наскоро се шибнах с една тройка в палеца и още помня болката

Хубавеца изчака да си го взема, с което си заслужи нежна целувка и рилииз

Ту би кънтинюд ...!

- Don4o_62
- учете се от него
Re: Ах тази Огоста .. :)
Кефиш как разказваш. 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- ще става разбирач
--------------------------------------------------------------------------------
Айде и я да съ изкажъ
Значи рибата доста пасивна в свръх бистра вода
Пробвахме доста примамки, но определено явно трябваше да се посвечери , че да хванем нещо.
Излизаха предимно дребосъчета.
При мен има ясна причена да хвана, по-приличен клен
Два часа по рано прегазих един бързей и катерейки се по големите камъни като яренце
започнах да скубя рибета по 15 см.След като ми мина мерака реших да се върнана другия бряг. Видя ми се, че не е дълбоко до камъка и леко с дясното краче стъпих смело , ма няма дъно отдолу появи се като бях вече намокрил един анатомичен мой орган
, бе вОда до кръстУ с други думи. И от тук вече ми стана ясно ,че няма как да не хвана, нали сухо дупе риба не яде ПС А Сашо е като млада видра , как го издебна клена върху водораслите 
Айде и я да съ изкажъ

Излизаха предимно дребосъчета.
При мен има ясна причена да хвана, по-приличен клен

-
- сериозен играч
-
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
- горан
- ще става разбирач
Незнам само ако беше отплавал с воблера тоя Кефалюга, трябваше да подадеш оплакване в полицията.То 16 долара си е бая пара 

-
- ще става разбирач
Или оставаме на вира, докато не го хванем пакгоран написа:Незнам само ако беше отплавал с воблера тоя Кефалюга, трябваше да подадеш оплакване в полицията.То 16 долара си е бая пара

- горан
- ще става разбирач
ivo Vratsa написа:Или оставаме на вира, докато не го хванем пакгоран написа:Незнам само ако беше отплавал с воблера тоя Кефалюга, трябваше да подадеш оплакване в полицията.То 16 долара си е бая пара

аз един път на дспат голям смях истерясах, докато гледах един луд Пчелинец как изпусна три пъстърви една след друга в рамките на около 2 часа. при това последната около 500-600 грама скъса на сушата и оня като тръгна да я гони забрави къде се намира и се приби у водата.