Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Толостолобче как да хванем колеги?
Модератор: bobopeli
- svetlio86
- ще става разбирач
Ribolov na tlostolob
МОДЕРИРАНО!!!ПИШИ НА КИРИЛИЦА
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

- barutchiata ©
- Администратор
Re: здравеи
AxN написа:колега хфа6тал сам толстолоб 9 Кг на яз.Диканите а 1 до мен риболовец хфана 14 кг горе долу сус 6теката си зака4и му се на куката тя нали е на дъното и тои е тревопасен и му се зака4и и го извади 4удови6те голямо... НАСЛУКА
Не е тревопасен бъркаш го с амура,толстолоба се храни с фито- и зоопланктон.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Малко късно се намесвам, но сега виждам темата. Прав е колегата IOGO, че най-важното е да има повечко толстолоб във водоема. Това се вижда лесно - през лятото.
Към начина на спирала/пружина бих добавил, че слагам допълнителна подвижна тежест над спиралата / ползувам от по-малките спирали/ за да мога да изпъна добре линията и задължитено вдигам стиропорените топчета на лопатките на кукичките. Ползувам два броя кукички 7-8 номер, едната под, а другата над спиралата, повод 0.20/15см.
На плувка - по добре с макара, може и по тънка линия. Препоръчвам макара, защото брах ядове със седем метровото соло и 0.14, не бяха ластици и късания. Толстолопа е доста борбена риба. Хващал съм и на бял червей докато замятам за морунаж - почти винаги кълването беще много рязко и то на придръпване. Защо е така ще помоля колегите ако имат обяснение да го споделят.
Успех на всички
Към начина на спирала/пружина бих добавил, че слагам допълнителна подвижна тежест над спиралата / ползувам от по-малките спирали/ за да мога да изпъна добре линията и задължитено вдигам стиропорените топчета на лопатките на кукичките. Ползувам два броя кукички 7-8 номер, едната под, а другата над спиралата, повод 0.20/15см.
На плувка - по добре с макара, може и по тънка линия. Препоръчвам макара, защото брах ядове със седем метровото соло и 0.14, не бяха ластици и късания. Толстолопа е доста борбена риба. Хващал съм и на бял червей докато замятам за морунаж - почти винаги кълването беще много рязко и то на придръпване. Защо е така ще помоля колегите ако имат обяснение да го споделят.
Успех на всички
Ходя на един водоем до Тополово.Там всички ловят толстолоб.Много малко са хората,които търсят шаран или каракуда,защото се хващат само дребни или жаобще не се хващат.Та там го ловят на тапа.Слага се една тапа от най-големите.По-надоло на линията се слага прожина.На дълбочина не пове4е от 1м,1.20 и на прожината се слага един боламач...царевично брашно,хляб,ванилия.Днес бях там,но не хванах нищо..хората до мен обаче хваната като ловяха на същата линия.Предишния път когато бях същите хора пак бяха там и хванаха 4 толстолопа по 3-4 кила.надяжам се да съм ви бил полезен.