6/42 TOTO: има ли математици?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Astor
новобранец
новобранец

6/42 TOTO: има ли математици?

Мнение от Astor »

ИМА ЛИ МАТЕМАТИЦИ ТУКА???
6/42 има около 5.2 милиона възможни комбинации.
В два тиража има общо 6 тегления.
Тъй като 3то теглене е е различно от 1во и 2ро, тегленията НЕ СА BЗАИМНОЗАМЕНЯЕМИ- 3то плаща само 5ици и 6ици.

Сега си представете един буркан с 5.2 милиона билета бътре, с всяка комбинация написана на един билет.
Всяко теглене е дърпането на един билет, който после се връща в буркана (теоритически същата комбинация може да се падне в отново в следващотото теглене).

Каква е вероятноста да се падне еднакъв билет в 3тото и 6тото тегления (демек, 3то теглене в два тиража)??

Ми това е вероятноста да не се падне 1ви път умножена по вероятноста да не се падне втори път по вероятноста ДА СЕ ПАДНЕ 3ия път по вероятноста да не се падне 4тия път по вероятноста да не се падне 5ия път по вероятноста ДА СЕ ПАДНЕ 6ия път.
Вероятноста да НЕ се падне е близо 1, а верятноста да се падне е едно на 5.2 милиона.
Умножете близо 1 на 4та степен, и 1 на 5.2 милиона на 2ра степен (по уравнението горе), и получавате вероятност от 1 на 27 ХИЛЯДИ МИЛИАРДИ, 27 милиона милиони. Това в някои езици е 27 билиона, в някои 27 трилиона. По-точно, по сметките ми тука, 1 на 27 518 249 774 658.

АКО НЯКОЙ МИСЛИ ЧЕ СЪМ СГРЕШИЛ, ПИШЕТЕ, МОЛЯ ВИ.

Втори въпрос: каква е вероятноста по случайност да се паднат 18 6ици на ведъж???
Вероятността да се падне една е 1 на 5.2 милиона. Да се паднат 18 е 1 на 18 по 5.2 милиона, или над 1 на 90 милиона. Тоест 18 6ици не биха били рядкост ако редовно се пускат по 90 милиона фиша за всяко теглене. "A дали е така, кой, кой ще ми каже? Аз вървя по света, и подсвирквам си даже..."
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: 6/42 TOTO: има ли математици?

Мнение от Бат Мирче-5кила »

42 ;)за справка-покойния дьглас адамс ;)
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: 6/42 TOTO: има ли математици?

Мнение от GODzillata »

Бат Мирче-5кила написа:42 ;)за справка-покойния дьглас адамс ;)
Миро, мани смисъла на живота :wink: , в случая подписа ти важи с пълна сила за тях! :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”