Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

КАЛИАКРА
Модератори: emo vasilev, alekst
- emilh
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: КАЛИАКРА
Потвърждавам
до обед тегаво следобед около 3 позасили рибата пръсната(според мен)но прекрасен риболов заради хубавото време и риби.
Бях с черно чипаре и също съм доволен флуоро моя разработка. Сгънаха ми два мазни откъм цена пилкера
Но както казва един мой приятел "то една една риба кат не ми излезе 30лв хич не ходя да я хващам
"
Хванахме и сафридец доволно като имаше накрая и някой мутирали представители на рода

Това небяха най-едрите както се прави за снимка по скоро от дребните

Сафрида даде при нас най-добре на зелена 8-ца с ламе флурокарбон.

Бях с черно чипаре и също съм доволен флуоро моя разработка. Сгънаха ми два мазни откъм цена пилкера

Хванахме и сафридец доволно като имаше накрая и някой мутирали представители на рода

Това небяха най-едрите както се прави за снимка по скоро от дребните

Сафрида даде при нас най-добре на зелена 8-ца с ламе флурокарбон.
Рибата къща няма
- ribarshe
- ще става разбирач
Много добър риболов сте направили

- vacano
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Утре как ли ще е ? Дават май доста кофти време.
Sooner....or....later everything comes to an END!
- Моряка
- кандидат преподавател
Браво emilh ,аз понеже съм закотвен в къщи си поиграх и с помоща на една формула изчислих колко е дълъг чернокопа,плюс минус 5-6 мм.
Добре расте,дано го видим остарял 

А сега де? 

-
- новобранец
незнам жие момчета с какво ловите ама аз си порачах на един познат от Варна едно мноо специално и два дни я искартих мнго сам доволен и още повече като видях че във Каварна вадят и лефер другата седмица ще се оправи времето и познаите
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Двама рибари загинаха край Варна за 2 дни
22 септември 2009 / News.dir.bg
Рибар от Варна с инициали Т.С. се е удавил днес в морето край местността "Болата", партньорът му се е спасил, след като лодката им се е преобърнала от силното вълнение, съобщиха от филиала на "Спешна медицинска помощ" в Каварна
Екипът на Спешна помощ е получил сигнала за бедстващите рибари днес около 8.50 часа. Подали го на телефон "112" други рибари от "Болата", които станали свидетели на преобръщането на лодката. 54-годишният партньор на удавилия се рибар успял да се закрепи за плавателния съд, който се преобърнал. Други четирима рибари влезли в морето и го взели на борда на лодката си, но се затруднили да излязат обратно на брега. В това време пристигнали водолази от "Гражданска защита", които били извикани от Шабла, където трябвало да издирват удавен вчера рибар. Те изнесли оцелелия на плажа.
По думите на д-р Гергана Маркова спасения рибар е бил стресиран, уплашен, но адекватен. Заради силното вълнение водолазите отказали да търсят тялото на удавника.
По-рано кметът на Шабла Красимир Кръстев съобщи за инцидента с издирвания там рибар. 30-годишният рибар изчезнал в морето след преобръщането на лодка край къмпинга в Шабла. Сигналът за инцидента е получен вчера около 17.10 часа в "Гражданска защита" и екип от водолази е започнал издирването на изчезналия. По думите на Кръстев в морето са излезли двама рибари, като единият от пострадалите е успял да доплува до брега.
От Днес.Бг
22 септември 2009 / News.dir.bg
Рибар от Варна с инициали Т.С. се е удавил днес в морето край местността "Болата", партньорът му се е спасил, след като лодката им се е преобърнала от силното вълнение, съобщиха от филиала на "Спешна медицинска помощ" в Каварна
Екипът на Спешна помощ е получил сигнала за бедстващите рибари днес около 8.50 часа. Подали го на телефон "112" други рибари от "Болата", които станали свидетели на преобръщането на лодката. 54-годишният партньор на удавилия се рибар успял да се закрепи за плавателния съд, който се преобърнал. Други четирима рибари влезли в морето и го взели на борда на лодката си, но се затруднили да излязат обратно на брега. В това време пристигнали водолази от "Гражданска защита", които били извикани от Шабла, където трябвало да издирват удавен вчера рибар. Те изнесли оцелелия на плажа.
По думите на д-р Гергана Маркова спасения рибар е бил стресиран, уплашен, но адекватен. Заради силното вълнение водолазите отказали да търсят тялото на удавника.
По-рано кметът на Шабла Красимир Кръстев съобщи за инцидента с издирвания там рибар. 30-годишният рибар изчезнал в морето след преобръщането на лодка край къмпинга в Шабла. Сигналът за инцидента е получен вчера около 17.10 часа в "Гражданска защита" и екип от водолази е започнал издирването на изчезналия. По думите на Кръстев в морето са излезли двама рибари, като единият от пострадалите е успял да доплува до брега.
От Днес.Бг
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Луда работа,малко риба и юруш,като овцете.Бях свидетел на едни такива ентусиасти и добре
че им дойде акъла на време и то след като им се развикахме и припомнихме каква случка може да очакват.Като малки деца.
Нямам жилетка но за сетен път се убеждавам че трябва да е задължителна,по добре да не дотрябва, от колкото да потрябва и да я няма.Сега есента се влиза с пет ката дрехи и едно падане,праща на гости при свети петър.
ВНИМАВАЙТЕ КОЛЕГИ...
че им дойде акъла на време и то след като им се развикахме и припомнихме каква случка може да очакват.Като малки деца.
Нямам жилетка но за сетен път се убеждавам че трябва да е задължителна,по добре да не дотрябва, от колкото да потрябва и да я няма.Сега есента се влиза с пет ката дрехи и едно падане,праща на гости при свети петър.
ВНИМАВАЙТЕ КОЛЕГИ...

Има колеги ,които влизат с неопрени,не е зле да се замислите над това...200-300 лв срещу живота ви,вие преценете!chipi_ написа:Сега есента се влиза с пет ката дрехи и едно падане,праща на гости при свети петър.
Зарганолог
-
- новобранец
аз сам от Каварна това което сам видял ме смущава много масово Варненски рибари ''новобранци'' влизат в морето при наличието на валнение аз сащо ам рибар и влизам за риба със лодка УМОЛЯВАМ ВИ КОЛЕГИ НЕ ЙЕРТВАИТЕ ЖИВОТА СИ ЗА ДЖЕ КИЛА РИБА ВИЖДАТЕ КАКВО СТАВА! Мир на прахта на загиналите и сачувствие кам блиските им
-
- новобранец
извинявам се за грешките,но съм на работа и барзам
абсолютно си прав колега. днес даже и не натоварихме лодката, като знам каква вълна беше в събота на Болата (вдигна се рязко след дъжда) и при нестихващ вятър 8-10 м/сек от СИ какво да правим там. за две кила риба няма се пренасяме при Нептун я. иначе жилетки имаме и си ги носим с ортака дори и през лятото в един чувал, не пречат толкова. като видим дебелия ги слагаме. Бог да ги прости удавените, направо нелепа работа......chipi_ написа:Луда работа,малко риба и юруш,като овцете.Бях свидетел на едни такива ентусиасти и добре
ВНИМАВАЙТЕ КОЛЕГИ...
това е истината......заменя катовете дрехи+непромокаемите+ботушите(котви за удавника).Mi7chell написа:Има колеги ,които влизат с неопрени,не е зле да се замислите над това...200-300 лв срещу живота ви,вие преценете!chipi_ написа:Сега есента се влиза с пет ката дрехи и едно падане,праща на гости при свети петър.