Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Мнение за пръчки
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Мнение за пръчки
Благодаря.Ще поразгледам. Ще разгледам и дву секционните, макар че не ми се иска...все пак карам Клио
.

ПРИБИРАЙТЕ СИ БОКЛУКА СЛЕД РИБОЛОВ!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Този Tomax за който питам ме привлече с цена 37лвMiTaKa™ написа:Колега гледам , че си се насочил към Томакс , аз ловя с Tomax Aggressor 3.9m 3либри http://www.tomaxshop.com/catalog/popup_ ... p?pID=528и за сега съм много доволен . Те на 3.6 са за теб![]()

ако си силно ограничен в бюджета да, вземи си ги тях.но ако имаш възможност да сложиш още 20-на лева на пръчка можеш да си вземеш къде къде по-добри неща

Незнанието не е извинение.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не не съм толкова ограничен в бюджета. Мисля наистина че ще си взема Mitchella.Сега ще поразгледам малко да видя 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И все пак някое мнение за Микадото? Мисля че също са доста добри. Какво ще кажете?
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги според вас с 3 или с 4 пръчки да се оборудвам? Има ли смисъл от 4?
пс. Май сам си пиша в темата
пс. Май сам си пиша в темата

колега днес ходих да гледам мичела и според мен си заслужават(дори и варианта на 3 части), аз лично ще си взема такива пръчки на 2 части.за начало си взимам 2 и после 3-та пръчка.това е във връзка с твоето питане дали 3 или 4 да си купиш. остава въпроса с макарите
п.п. драсни едно лично ако си от пловдив да ти кажа от къде може да си ги намериш
п.п. драсни едно лично ако си от пловдив да ти кажа от къде може да си ги намериш

-
- ще става разбирач
Аз също си взех наскоро 3 шарански пръчки. След дълго умуване и ровене в нета се спрях на тези http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1147
Само че мойте са зелени и се водят Teres Crap - 3,60 на 3,5lb. Още не съм ги пробвал, но брат ми е с такива и е доволен. Не са перфектната изработка, но за тези пари изглеждат повече от читави. Ето защо се спрях на тях.
1. На първо място защото са вибростъкло - материал, който много харесвам и на който имам доверие. Не ме е е страх, че може да се счупи.
2. Карбона е хубав материал, но е чуплив при определени условия. Но за тези пари (около 60лв) ще вземеш карбонови пръчки от най-ниския клас и съответно, най-нискокачествения. Това са обикновено пръчки правени от нинък клас карбон, без оплетка, с по-кофти водачи. Ако счупиш пръчка за 60+ лева много ше те заболи
, 25лв по-се прежалват. По-нататък ще си взема карбонови, но ще са за поне 120лв, за да съм уверен в тях.
4. Разликата в теглото между вибростъкло и нисък клас карбон е никаква, да не кажа че вибростъклото е и по-леко.
3. Нямам опит съз замятането с големи тежести и дълги сопи, нито пък с риболов на едри шарани. И както съм без опит, реших да не скачам на по-скъпи въдици, а първо да се пообуча.
4. Ето тази тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=28532 наклони везните съвсем в посока на вибростъклото.
Та така. Все пак това са възможно най-евтините шаранки пръчки, тъй че не очаквам да са супер добри, но като за начало ще ми свършат работа.
Иначе за към 60 лв, погледни и тези http://shop.konger-bg.com/86,konger%C2% ... -carp.html
Не робувай на марки - всичко се прави в няколко китайски завода, после само се лепят логота на различните фирми.
За съжаление не е като преди марката да е знак за качество. Нещата станаха като при автомобилите. Изглежда добре, но в крайна сметка опира до късмет. Вземаш и се надяваш да си случил на нещо без скрити фабрични дефекти.
На каквото и да се спреш - пожелавам ти да ти служи добре и да е кадемлийско.Наслука
Само че мойте са зелени и се водят Teres Crap - 3,60 на 3,5lb. Още не съм ги пробвал, но брат ми е с такива и е доволен. Не са перфектната изработка, но за тези пари изглеждат повече от читави. Ето защо се спрях на тях.
1. На първо място защото са вибростъкло - материал, който много харесвам и на който имам доверие. Не ме е е страх, че може да се счупи.
2. Карбона е хубав материал, но е чуплив при определени условия. Но за тези пари (около 60лв) ще вземеш карбонови пръчки от най-ниския клас и съответно, най-нискокачествения. Това са обикновено пръчки правени от нинък клас карбон, без оплетка, с по-кофти водачи. Ако счупиш пръчка за 60+ лева много ше те заболи

4. Разликата в теглото между вибростъкло и нисък клас карбон е никаква, да не кажа че вибростъклото е и по-леко.
3. Нямам опит съз замятането с големи тежести и дълги сопи, нито пък с риболов на едри шарани. И както съм без опит, реших да не скачам на по-скъпи въдици, а първо да се пообуча.
4. Ето тази тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=28532 наклони везните съвсем в посока на вибростъклото.
Та така. Все пак това са възможно най-евтините шаранки пръчки, тъй че не очаквам да са супер добри, но като за начало ще ми свършат работа.
Иначе за към 60 лв, погледни и тези http://shop.konger-bg.com/86,konger%C2% ... -carp.html
Не робувай на марки - всичко се прави в няколко китайски завода, после само се лепят логота на различните фирми.
За съжаление не е като преди марката да е знак за качество. Нещата станаха като при автомобилите. Изглежда добре, но в крайна сметка опира до късмет. Вземаш и се надяваш да си случил на нещо без скрити фабрични дефекти.
На каквото и да се спреш - пожелавам ти да ти служи добре и да е кадемлийско.Наслука
колега една трета от стоките в света сигурно се произвеждат в Китай,Индонезия, Пакистан и т.н. по ясни причини. това съвсем не означава, че всичко е боклук. с качествен материал, добри работници и добър контрол на село в обора ще ти произвеждам Daiwa, Penn и тем подобните с най-високо качество.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодаря за инфото колега. Може да последвам твоя примерNikiStoianov написа:Аз също си взех наскоро 3 шарански пръчки. След дълго умуване и ровене в нета се спрях на тези http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1147.........

-
- ще става разбирач
Само да допълня мнението си. Аз тези сопи не си ги поръчах от интернет, а ги взех от едно магазинче във Варна, което е дистрибутор на Видракс. Аз от интернет и без това не бих си купил такъми, но при евтините въдици е важно първо да я подържиш в ръка да видиш как ти ходи
, да я огледаш хубаво за фабрични дефекти и чак тогава да купуваш. Иначе първо може да ти доставят нещо дефектно и второ като дойде може просто да не ти хареса продукта. Да усетиш, че няма да ти е приятно да ловиш с тази пръчка. Та така.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега може ли да кажеш кое е магазинчето?NikiStoianov написа:Само да допълня мнението си. Аз тези сопи не си ги поръчах от интернет, а ги взех от едно магазинче във Варна, което е дистрибутор на Видракс. Аз от интернет и без това не бих си купил такъми, но при евтините въдици е важно първо да я подържиш в ръка да видиш как ти ходи, да я огледаш хубаво за фабрични дефекти и чак тогава да купуваш. Иначе първо може да ти доставят нещо дефектно и второ като дойде може просто да не ти хареса продукта. Да усетиш, че няма да ти е приятно да ловиш с тази пръчка. Та така.
-
- ще става разбирач
Пратих ти го на лично!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
В крайна сметка си взех FilStar Carp Fighter 3 секции 3.60 3lbs 3 бр. Само че водача на едната е пукнат и утре ще ходя да я сменя....
съжалявам, че връщам стара тема, но... какво за бога означава 3.5lbs в нормални човешки измервателни единици, защото или аз съм тъп или с калкулатор ми излиза кило и половина?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!... благодаря
ако томакса може да кастне кило и половина ще си взема 10
ако томакса може да кастне кило и половина ще си взема 10