Мнение за пръчки

Модератор: sapuna

toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Мнение за пръчки

Мнение от toiko »

Благодаря.Ще поразгледам. Ще разгледам и дву секционните, макар че не ми се иска...все пак карам Клио :).
ПРИБИРАЙТЕ СИ БОКЛУКА СЛЕД РИБОЛОВ!
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от toiko »

MiTaKa™ написа:Колега гледам , че си се насочил към Томакс , аз ловя с Tomax Aggressor 3.9m 3либри http://www.tomaxshop.com/catalog/popup_ ... p?pID=528и за сега съм много доволен . Те на 3.6 са за теб ;)
Този Tomax за който питам ме привлече с цена 37лв :)
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

ако си силно ограничен в бюджета да, вземи си ги тях.но ако имаш възможност да сложиш още 20-на лева на пръчка можеш да си вземеш къде къде по-добри неща
Изображение
Незнанието не е извинение.
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от toiko »

Не не съм толкова ограничен в бюджета. Мисля наистина че ще си взема Mitchella.Сега ще поразгледам малко да видя :)
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от toiko »

И все пак някое мнение за Микадото? Мисля че също са доста добри. Какво ще кажете?
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от toiko »

Колеги според вас с 3 или с 4 пръчки да се оборудвам? Има ли смисъл от 4?

пс. Май сам си пиша в темата :)
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

колега днес ходих да гледам мичела и според мен си заслужават(дори и варианта на 3 части), аз лично ще си взема такива пръчки на 2 части.за начало си взимам 2 и после 3-та пръчка.това е във връзка с твоето питане дали 3 или 4 да си купиш. остава въпроса с макарите

п.п. драсни едно лично ако си от пловдив да ти кажа от къде може да си ги намериш
Изображение
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Аз също си взех наскоро 3 шарански пръчки. След дълго умуване и ровене в нета се спрях на тези http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1147
Само че мойте са зелени и се водят Teres Crap - 3,60 на 3,5lb. Още не съм ги пробвал, но брат ми е с такива и е доволен. Не са перфектната изработка, но за тези пари изглеждат повече от читави. Ето защо се спрях на тях.

1. На първо място защото са вибростъкло - материал, който много харесвам и на който имам доверие. Не ме е е страх, че може да се счупи.
2. Карбона е хубав материал, но е чуплив при определени условия. Но за тези пари (около 60лв) ще вземеш карбонови пръчки от най-ниския клас и съответно, най-нискокачествения. Това са обикновено пръчки правени от нинък клас карбон, без оплетка, с по-кофти водачи. Ако счупиш пръчка за 60+ лева много ше те заболи :wink:, 25лв по-се прежалват. По-нататък ще си взема карбонови, но ще са за поне 120лв, за да съм уверен в тях.
4. Разликата в теглото между вибростъкло и нисък клас карбон е никаква, да не кажа че вибростъклото е и по-леко.
3. Нямам опит съз замятането с големи тежести и дълги сопи, нито пък с риболов на едри шарани. И както съм без опит, реших да не скачам на по-скъпи въдици, а първо да се пообуча.
4. Ето тази тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=28532 наклони везните съвсем в посока на вибростъклото.

Та така. Все пак това са възможно най-евтините шаранки пръчки, тъй че не очаквам да са супер добри, но като за начало ще ми свършат работа.

Иначе за към 60 лв, погледни и тези http://shop.konger-bg.com/86,konger%C2% ... -carp.html
Не робувай на марки - всичко се прави в няколко китайски завода, после само се лепят логота на различните фирми.
За съжаление не е като преди марката да е знак за качество. Нещата станаха като при автомобилите. Изглежда добре, но в крайна сметка опира до късмет. Вземаш и се надяваш да си случил на нещо без скрити фабрични дефекти.

На каквото и да се спреш - пожелавам ти да ти служи добре и да е кадемлийско.Наслука
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

колега една трета от стоките в света сигурно се произвеждат в Китай,Индонезия, Пакистан и т.н. по ясни причини. това съвсем не означава, че всичко е боклук. с качествен материал, добри работници и добър контрол на село в обора ще ти произвеждам Daiwa, Penn и тем подобните с най-високо качество.
Изображение
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от toiko »

NikiStoianov написа:Аз също си взех наскоро 3 шарански пръчки. След дълго умуване и ровене в нета се спрях на тези http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1147.........
Благодаря за инфото колега. Може да последвам твоя пример :) долу горе съм в същата позиция като теб :)
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Само да допълня мнението си. Аз тези сопи не си ги поръчах от интернет, а ги взех от едно магазинче във Варна, което е дистрибутор на Видракс. Аз от интернет и без това не бих си купил такъми, но при евтините въдици е важно първо да я подържиш в ръка да видиш как ти ходи :) , да я огледаш хубаво за фабрични дефекти и чак тогава да купуваш. Иначе първо може да ти доставят нещо дефектно и второ като дойде може просто да не ти хареса продукта. Да усетиш, че няма да ти е приятно да ловиш с тази пръчка. Та така.
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от toiko »

NikiStoianov написа:Само да допълня мнението си. Аз тези сопи не си ги поръчах от интернет, а ги взех от едно магазинче във Варна, което е дистрибутор на Видракс. Аз от интернет и без това не бих си купил такъми, но при евтините въдици е важно първо да я подържиш в ръка да видиш как ти ходи :) , да я огледаш хубаво за фабрични дефекти и чак тогава да купуваш. Иначе първо може да ти доставят нещо дефектно и второ като дойде може просто да не ти хареса продукта. Да усетиш, че няма да ти е приятно да ловиш с тази пръчка. Та така.
Колега може ли да кажеш кое е магазинчето?
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Пратих ти го на лично!
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от toiko »

В крайна сметка си взех FilStar Carp Fighter 3 секции 3.60 3lbs 3 бр. Само че водача на едната е пукнат и утре ще ходя да я сменя....
titanium
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от titanium »

съжалявам, че връщам стара тема, но... какво за бога означава 3.5lbs в нормални човешки измервателни единици, защото или аз съм тъп или с калкулатор ми излиза кило и половина?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!... благодаря

ако томакса може да кастне кило и половина ще си взема 10
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”