Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Да така е няма го нещо .пробвай това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=211 не отговаря на дебелината 12е 14 .14 е 16 и така но поне е твърдо и здраво.Онзи ден 0.12 изкара доста добри скобари и то в течениетоdobria1 написа:извинявам се за латиницата не съм се усетил ще трябва да черпя![]()
![]()
![]()
http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=6198
нещо не мога да го издиря по магазините обаче

-
- научил се да хвърля
@ scratch, точно за това трабуко става дума.
Киро как не сме се засичали там аз пазарувам редовно от там (доста редовно)и с Валерката сме доста .....КИРО написа:Има и други модели.
Битоля 21

от там си взех това Гамакацу
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сефте преди няколко дни влязох там.
Скоро на дали ще мина пак от там.
Винаги пазаря на ЕДРО.
Имам материали за година напред,и ако не ми опасат чепаретата,
може и две да изкарам.
Скоро на дали ще мина пак от там.
Винаги пазаря на ЕДРО.
Имам материали за година напред,и ако не ми опасат чепаретата,
може и две да изкарам.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Без да искам да засягам никой ще кажа ,че флуорокарбона не е прехвален а добре измислен такъм .А що се отнася до торния червей,че го обичал едва ли не повече от блатния Октомври месец няма да се учудя и ако на муха кълве заргана ако хванеш някой дащен ден.Покани някой Август месец когато тепърва набира сила заргана да видим дали въобще ще го куса този глупав торен червей.Опити са правени много и категорично е установено ,че на блатен червей дава най-много..поне в наще ширини.
Качествени чепарета Borkata

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Показах го колега на 7 твой съграждани този август те имаха 5 заргана аз 42 за едно и също време по на 3 метра един от друг те ловяха на блатен аз на торен и земен това имах.Ловя главно на земен и торен защото блатния докато дойде до Ахтопол го кръщават няколко пъти и ми се е случвало в една доза да преброя червеите на пръстите на ръцете си а и цената е 3 лева.Ако не вярваш съм навит да докажа за случката!BorisK написа:Без да искам да засягам никой ще кажа ,че флуорокарбона не е прехвален а добре измислен такъм .А що се отнася до торния червей,че го обичал едва ли не повече от блатния Октомври месец няма да се учудя и ако на муха кълве заргана ако хванеш някой дащен ден.Покани някой Август месец когато тепърва набира сила заргана да видим дали въобще ще го куса този глупав торен червей.Опити са правени много и категорично е установено ,че на блатен червей дава най-много..поне в наще ширини.
- 1000n
- разбира нещата
Склонен съм да се съглася с gmurkacha. Макар да имам все още малък опит със зарганите, вече станах свидетел, как при вариант със скапани червеи резултатите могат да бъдат и десет пъти по-слаби. Затова вече си имам предпочитанията от къде да купувам червеи и от къде - не.gmurkacha написа:Показах го колега на 7 твой съграждани този август те имаха 5 заргана аз 42 за едно и също време по на 3 метра един от друг те ловяха на блатен аз на торен и земен това имах.Ловя главно на земен и торен защото блатния докато дойде до Ахтопол го кръщават няколко пъти и ми се е случвало в една доза да преброя червеите на пръстите на ръцете си а и цената е 3 лева.Ако не вярваш съм навит да докажа за случката!BorisK написа:Без да искам да засягам никой ще кажа ,че флуорокарбона не е прехвален а добре измислен такъм .А що се отнася до торния червей,че го обичал едва ли не повече от блатния Октомври месец няма да се учудя и ако на муха кълве заргана ако хванеш някой дащен ден.Покани някой Август месец когато тепърва набира сила заргана да видим дали въобще ще го куса този глупав торен червей.Опити са правени много и категорично е установено ,че на блатен червей дава най-много..поне в наще ширини.

Моите наблюдения са,че морския червей не е от значение,стига да може да стои на куката и да има цвят,рядко хвърлям червеи,и често използвам полуживи,никога не съм имал проблеми с това!1000n написа: вече станах свидетел, как при вариант със скапани червеи резултатите могат да бъдат и десет пъти по-слаби. Затова вече си имам предпочитанията от къде да купувам червеи и от къде - не.Наслука!
Зарганолог
- 1000n
- разбира нещата
Значи, август месец бях във Варна.
И лових с едни червеи, които изкараха 6 дена и до последно с тях имах резултати съпоставими с тези на повечето колеги от форума(хващах 4-6 риби и имах горе долу и толкова изтървани), докато не започнах да ловя с червеи(зеленикави на цвят), купени от друго място и въпреки, че колегите около мене хващаха толкова риба, колкото и в предишните дни(та дори и повече), аз имах само един удар и съответно една изкарана риба.
При всичко друго едно и също(влакна, куки, бомбарди, пръчки и макари) и единствена разлика в стръвта ми е трудно да предположа, че причината за по-слабите резултати е някаква друга освен червеите.
Наслука! 

1000n написа:Значи, август месец бях във Варна. И лових с едни червеи, които изкараха 6 дена и до последно с тях имах резултати съпоставими с тези на повечето колеги от форума(хващах 4-6 риби и имах горе долу и толкова изтървани), докато не започнах да ловя с червеи(зеленикави на цвят), купени от друго място и въпреки, че колегите около мене хващаха толкова риба, колкото и в предишните дни(та дори и повече), аз имах само един удар и съответно една изкарана риба.При всичко друго едно и също(влакна, куки, бомбарди, пръчки и макари) и единствена разлика в стръвта ми е трудно да предположа, че причината за по-слабите резултати е някаква друга освен червеите.
Наслука!

Зарганолог
Абе ти често го правиш тоя номер
.Тук късметът верно има значение, ама има едно друго условие дето всички го знаем кое е.Айде недей сега да обясняваш как си им намерил дупката на зарганите
.

- 1000n
- разбира нещата
Ама, колега и аз не искам да споря с тебMi7chell написа:......не искам да споря с теб,просто факторите са много и ми си се струва,че червеите не са най-важни.

Абе и двамата не искаме да спорим,ама хич да не е поспорваме си,лошо няма аз го приемам добронамерено надявам се и при теб да е така!1000n написа: Ама, колега и аз не искам да споря с теби аз знам, че факторите са много
и аз не очаквах червеите да са от такова голямо значение
, и аз знам, че все пак нещата са и до късмет, но все пак не доуточних, че рибата играеше на около 10м. от брега и морето на моменти буквално вреше от риба(то по-скоро я гонеше чернокоп, но въпреки това си кълвеше
), на няколко пъти минавах през местата, където беше рибата, до мен дори на булдо вадеха риба, а аз до тогава нямах и удар, червеите просто си умираха на куката и то в състоянието, в което ги бях поставил(на куката) и си личеше, че рибата не е докоснала стръвта. Вече си мисля, че съм си купил най-хубавите червеи в цяла Варна и след това пък сигурно най-скапаните такива......
И още нещо - един или двама да вадят риба, а другите - не, съм виждал, ама всички да вадят, а един да не вади май такова нещо не ми се беше случвало.
Наслука!
Хахаха колега бил си отвътрешната страна на вълнолоима нали

Зарганолог
Да колега прав сиkuku написа:Абе ти често го правиш тоя номер.Тук късметът верно има значение, ама има едно друго условие дето всички го знаем кое е.Айде недей сега да обясняваш как си им намерил дупката на зарганите
.

Зарганолог
- 1000n
- разбира нещата
Да, май, абсолютно идентична беше ситуацията и при мене.Mi7chell написа:Абе и двамата не искаме да спорим,ама хич да не е поспорваме си,лошо няма аз го приемам добронамерено надявам се и при теб да е така!
Хахаха колега бил си отвътрешната страна на вълнолоима нали,сетих се за какво ми говориш,с булдо беше една дама,сега да ти кажа.Веднъж бях и аз там а въпросната дама беше до мен,аз за около час и половина имах 3 риби а тя около 15
,а мъжът и не изоставаше,червеите ми бяха перфектни,от другата страна от мен също вадеха,а аз имах само празни удари,както и да е,този случай остана загадка за мен,може би си изпаднал в същата ситуация.

За мене "спор" е силна дума