22.10.2006 Голямата река и Голямото набутване

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

22.10.2006 Голямата река и Голямото набутване

Мнение от Ivak »

след съботното щукарско капотиране и не много трезво размисляне с Кърцата се
изстреляхме за Дунав около Лом.

Тръгване в 4.30, кафета, бензини и гаааааз е да ама една мъгла едно чудо и Лом далече.
Още на излизане от София баааам сленчогледа в мъглата, спряха ме с 100 + + + и айде 20 лв назад.

На разсъмване влизахме в Лом, и като се почна едно лутане едно чудо. Хванаме пътя за Видин да
търсим места покрай него. Е те толкова път по черно не съм карал никога, навсякъде където слезехме
до водата беше мнооого плитко. Към 9 и нещо стигнахме до някакви рибари на брега, на въпроса дали
има някакви дълбоки места на 10-15 км отговорът беше не. Изпрати ни на някакав канал дето се влива в
Дунава при Орсоя, след 3 км по дигата и няколкократно почти сядане на колата в коловози стигнахме.

Имаше две лодки който ловяха на тапи и спиниг, докато бяха там извадиха 1 щука килце, ние метнахме дънни,
плувки, тапи.
На торен червей епизодично се ловеше костур, но не ни се занимаваше с него. Пробвахме и на спининг
но не искаше.
Кърцата амаше зверски удър в една плитчина на попово прасе но не се закачи.
До към 12.30 стояхме и айде на каналите на Орсоя, там на спиниг пак нищо само щучки по педя се мотаеха
отгоре и водат е като боза, нивото е ниско.

Айде обратно в Лом на пристанището вече към 15 часа спининг обиколки резултат- две закачени и откачени
щуки и 6 атаки двама човека, към 17.30 обърнахме на плувка поне да видим и пипнем дунаска риба.
дръпнахме няколко попчета и една бабушка и айде обратно за София.

Пътя от Лом до Монтана е доста лош на много места, джигитите са уникални.

В заключение да кажа, Дунав около Лом не става за риболов при ниска вода, само в града вървеше
риболов, пътищата са отвратителни, много разбити, всякаква липса на табели. Циганите са масов етнически
елемент, там трябва да се построят газови камери за
тях и пак няма да смогнат.

Повече без информация за някакви метса или поне някой да ме посрещне и упъти за тази част на
Дунава не тръгвам, за цял ден не можахме да направим никакав нормален риболов, а около Лом за риба няма да отида повече.
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Колега,следи нивото на реката,http://www.appd-bg.org/bg/,под 2,60не си струва да се ходи там за щука.Това е нивото на реката при Лом.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не бях ходил там и нямах понятие, че в продължение на 10-ки километри няма място по брега над един метър :evil: :evil: :evil:
DOC
новобранец
новобранец

Re: 22.10.2006 Голямата река и Голямото набутване

Мнение от DOC »

Ivak написа:Повече без информация за някакви метса или поне някой да ме посрещне и упъти за тази част на Дунава не тръгвам, за цял ден не можахме да направим никакав нормален риболов, а около Лом за риба няма да отида повече.
Ми то това си важи за която и да е част на Дунава, просто трябва да се познават местата. При такова ниско ниво добрият ви избор е бил нагоре при пристанището на Арчар или надолу при Долни Цибър. Ломското пристанище също би трябвало да става, както и лимана, ама там вече и аз не знам как се влиза без вътрешен човек. Другите места са над Лом, под лудницата и под тухлената фабрика, ама трябва да се пита на място.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: 22.10.2006 Голямата река и Голямото набутване

Мнение от Stefko »

DOC написа:
Ivak написа:Повече без информация за някакви метса или поне някой да ме посрещне и упъти за тази част на Дунава не тръгвам, за цял ден не можахме да направим никакав нормален риболов, а около Лом за риба няма да отида повече.
Ми то това си важи за която и да е част на Дунава, просто трябва да се познават местата. При такова ниско ниво добрият ви избор е бил нагоре при пристанището на Арчар или надолу при Долни Цибър. Ломското пристанище също би трябвало да става, както и лимана, ама там вече и аз не знам как се влиза без вътрешен човек. Другите места са над Лом, под лудницата и под тухлената фабрика, ама трябва да се пита на място.
На пристанището на Арчар през уикенда е била абсолютна скръб - само попчета и уклей :?
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
MIMO
новобранец
новобранец

Мнение от MIMO »

Ами то и в Русе в неделята беше същото нищо. Голяма мъгла, под корабната гора от пръчки докъдето ти стига погледа и никой нищо, някое попче, някое малко шаранче и това. Май рибата се зарази от ниската избирателна активност :roll:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Колега MIMO при това ниско ниво бягай на буните на Ряхово, пълно е с хищник
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”