Писалки,мушмороци и ИАРА

Модератори: bobopeli, sapuna

valmet
разбира нещата
разбира нещата

Писалки,мушмороци и ИАРА

Мнение от valmet »

Здравейте колеги!След многобройните ми излети в търсенето на сома,реших,че в петък(18.09)ще отида да потърся другия мой любимец-щуката.И нали хищника си ми е слабост,два дни преди това,при поредния ми излет за сом,бях наловил дребни каракудки за стръв.
Към 9.00ч бях на реката и заметнах на тапа,времето както предвидиха синоптиците бе облачно и се чудеше дали да не завали,за да ме ядоса,понеже си забравих дъждобрана в колата,а тя се намираше на километър от мене :lol: .
А на отсрещния бряг пристигна групичка от 5-6 момчета и едно момиче на възраст около 20,които с радост заметнаха по въдичка и зачакаха да клъвне.Тапата ми с рибе отдолу от време на време се раздвижваше,което ме караше да си мисля,че нещо плаши дребосъка на куката.
Взе да ръми,а при мен дойде възрастен човечец,тръгнал да гони дребни рибета и щука.Поседна до мен и се заприказвахме за рибарските неволи и бракониерите.В същото време тапата ми потрепна и потъна,но се скри за 2-3 секунди,след което пак се появи и стана ясно че някоя щучка захапа каракудката.Последва презареждане и отново чакане.Междувременно хвърлях по един поглед на младежите отсреща,момчетата се забавляваха до като чакаха да им клъвне,а момичето усърдно събираше отпадъците на "колеги",риболовствали преди тях и ги гореше :smt038 .
Последва ново потапяне на тапата и пак се отказа,явно бе че щукле се опитваше да си играе с мен :lol: .Отново презаредих,понеже стръвта бе захапана и убита.
Колегата до мен ми разказваше за наблюденията си по време на риболов,как трябвало да се поскат дребните рибета за да има популация,а аз допълвах с примери от минали излети,до като тапата отново ми пое под вода,но този път за повече време.Последва засичане и в ръцете ми се отзова писалка около 500 гр,готова да се снима :wink: .Наведох се да я пускам,като си мислех да я целуна,но рискувах да ми направи перфорация на носа,за това се въздържах и я изпратих по живо,по здраво да вика баба си.А колегата взе да ме увещава как трябвало да си я пусна в живарника и да уловя още 4-5 такива за да си спретна една хубава вечеря.От тези му думи ми стана ясно че всички думи изговорени от двамата са били безсмислени и че разговора между нас преключи :twisted: .Станах и без обяснения си тръгнах с цел да потърся ново място,без да бъда притесняван от пишман рибари!
В близост до предишното ми място има бент(праг)на реката,намерих едно добро според мен местенце и заметнах отново и зачаках,като хвърлих един поглед на младата компания отсреща.И какво да видя,изненадата бе пълна-проверяващи на ИАРА,сгащили младежите,строили ги до джипа си и пишат актове!Явно компанията е била без билети и са били на неподходящото място,в неподходящ момент.Стана ми жал за тези хора,доста се потрудиха да изчистят отпадъците на "редовните",а изгоряха.Но както много пъти съм казвал на мои познати,извади си билет,за да ти е мирна главата.Между другото,от може би 15 години съм рибар и кръстосвам по Марица,а сега за пръв път виждам проверяващи на реката.
Слънцето се бе показало,аз чаках и се забавлявах с дребните рибки,които се бяха събрали в близост до прага.Мушмороците се опитваха да плуват в бързите води за да преминат през прага,но уви,той бе доста висок и доста трябва да пораснат,за да го преминат.Приличаха ми на сперматозоиди,които бързат да достигнат "заветната"цел.А по въздух и вода имаше очи,които дебнеха дребосъка,с цел-храна.Кацнало на едно клонче,земеродно рибарче(вид птица)чакаше да хване поредната плячка,а във водата тлъсти водни змии,наддигаха глави срещу течението и отново се гмуркаха.
И до като се наслаждавах на цикъла на живота с едното око,забелязах как тапата пое на страни и се потопи.Последва изчакване и рязко засичане.След кратка борба,още една писалка около 600-700гр се готвеше да отплува от ръцете ми,но без целувка.
Пак заученото движение с въдицата и нова стръв цопна във водата в търсене на дъртата щука.Седнах и зачаках,след 15 мин нов удар и нова писалка около килото.Извадих я леко ядосан от дребните щучки,и след настоятелното подканяне от моя страна,тя се усмихна и последва щрак-документирана и пусната.Е,щучката бе разочарована от моята нетактичност да я пусна без да я целуна,но си имах причина за това!
Времето бе започнало да се заоблачава,чуваха се гръмове и за това не исках да рискувам да бъда предварително изкъпан,без да имам миещ препарат,та събрах багажа и обратно кой от къде е.
Така мина денят ми,разтоварен от към стрес и жадуващ за по-големи риби и глътка биричка!
Ето и малко снимки:http://www.album.bg/valmet/albums/105246/

П.С.-Моля да бъда извинен за качеството на фотото,но такива са възможностите на телефона ми,а фотоапарата нямам навика да го взимам преди да тръгна.А и снимките не мога да ги кача,поради независещ от мен проблем!
Извинявам се че чак сега пускам репортажа,но проблеми с интернет доставчика!
Хайде останете си със здраве и наслука!Благодаря че отделихте време за този репортаж
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Писалки,мушмороци и ИАРА

Мнение от борислав енчев »

Хубав излет и добре разказан.Браво!
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Хубав излет браво .....не съм хващал още щука ,но с каква големина може да се счита за добра защото тези на снимките не ми изглеждаха малки
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

:smt023 :smt023 :smt023
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

:smt038 :smt038 :smt038
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

И разказа и риболова са ти прекрасни,евала :drinkers:
георги стефановo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от георги стефановo »

Хубав излет браво :drinkers: :drinkers: :drinkers:
не знам кои какво прави но аз сьм на риба
Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Добата© »

:smt023 браво Ванка
Изображение
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

какво друго да кажа освен :smt038 :smt038 :smt038
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Ашколсун Ванка :D
Добьр разказвач си :drinkers: :drinkers:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Поздравлениа за хубавиа излет :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Браво бате страшен излет си спретнал :smt041 :smt041 :smt041
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

браво прекрасен излет :smt023
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Браво Ванка
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”