Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
ПО предната седмица бях на бозвелииско за два дена.От целия излет едри таранки по 800гр,на вътре,шаран и амур попринцип имало но аз нямах а дена.Таранките бутаха и на топчета и на торен червей
- ribar4eto_ot_selo
- научил се да хвърля
От 2 седмици насам риба не е вадена !!!vanio_gazara написа:някой скоро ходил ли е на язовир Бозвелийско![]()
![]()
-
- новобранец
Колеги, ще ми препоръчате ли някой водоем на който да закрия сезона? Ходи ми се някъде за шаран, без значение дали водоема е платен или не... но нямам ново инфо и незнам къде да отида? помощ, моля!
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вчера от 12 до 4 часа на р.Камчия до с.Венелин- 2 каракуди 

- MAESTROTO
- ще става разбирач
от felippemassa на Пон Сеп 21, 2009 7:45 am
До моста преди селото ли беше?
До моста преди селото ли беше?
Кефа цена няма!
-
- ще става разбирач
Току що се връщам от Пода.
Поредното капо. Не че съм имал някакви илюзии, но....
Имаше 10-12 човека. От 7 до 13,30 се извади само една риба около кило. Ние пробвахме на протеинови топчета - няколко вида, вкл. POP-UP, на рибка, царевица и торен червей. Нито един сериозен удар и съответно нито една риба. Иначе се вижда да играе и да се обръщат на повърхността едри риби, но не ядат (както винаги). Водата е доста паднала. Обрули ни типичния за тоя водоем ураган.
Бирника беше крайно нелюбезен. Държеше се като надзирател в затвора. Като му казах накрая, че в язовира риба няма взе да ми обяснява как не съм прав, ама аз му обърнах гръб и си тръгнахме. Тея лакърдии съм им се наслушал: "Вчера даваше, ама днеска неще....."
Един дядо беше хванал толстолобче около 400гр. и ме убеждаваше, че това е бяла риба. Беше толкова сигурен, че за момент се почувствах като в "Студио Х". Друг лауреат пък, подведен от дядото явно - въртеше клатушкаща блесна...
Имали планове за зарибяване с костур и бяла риба.
Туй от мене.
Някой може ли да ми каже къде се премести магазин Манчо (АКЕ fishing)? Беше на кооперативния пазар (битака) ама нали там ги събориха бараките та го затвориха. Къде са го преместили, че имам да купувам малко аксесоари, а там е евтино?
Поредното капо. Не че съм имал някакви илюзии, но....
Имаше 10-12 човека. От 7 до 13,30 се извади само една риба около кило. Ние пробвахме на протеинови топчета - няколко вида, вкл. POP-UP, на рибка, царевица и торен червей. Нито един сериозен удар и съответно нито една риба. Иначе се вижда да играе и да се обръщат на повърхността едри риби, но не ядат (както винаги). Водата е доста паднала. Обрули ни типичния за тоя водоем ураган.
Бирника беше крайно нелюбезен. Държеше се като надзирател в затвора. Като му казах накрая, че в язовира риба няма взе да ми обяснява как не съм прав, ама аз му обърнах гръб и си тръгнахме. Тея лакърдии съм им се наслушал: "Вчера даваше, ама днеска неще....."
Един дядо беше хванал толстолобче около 400гр. и ме убеждаваше, че това е бяла риба. Беше толкова сигурен, че за момент се почувствах като в "Студио Х". Друг лауреат пък, подведен от дядото явно - въртеше клатушкаща блесна...
Имали планове за зарибяване с костур и бяла риба.
Туй от мене.
Някой може ли да ми каже къде се премести магазин Манчо (АКЕ fishing)? Беше на кооперативния пазар (битака) ама нали там ги събориха бараките та го затвориха. Къде са го преместили, че имам да купувам малко аксесоари, а там е евтино?
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Днеска на Пода пълна скръб. Едрите екземпляри само скачат и се разхождат по повърхността на водата, но не ядът, а за сметка на това на дъното бутат само каракуди и маломерни бебета шаранчета, които май са си поставили за цел периодично да разпищяват сигнализаторите за да ти опъват нервите и за да проверяват дали не си заспал.
Втори пореден излет на този водоем и едно и също - кълват само дребосъци, при това наистина дребосъци. Отново нищо извадено докато бяхме там над 250 грама освен едно бебе толстолоб, към 400- 500 грама затралено по случайност от некъв дядо, който на всичкото отгоре беше решил, че това е бяла риба и тръбеше,че фанал бяла риба на червей.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АРОГАНТЕН ТИП, КОИТО СЪБИРАШЕ ТАКСИТЕ
. Тоя за първи път ли виждаше шаранджийски кълъфи не знам, но реши, че са идеални за криене на риба и на оплакването ни, че в язовира не се хваща стойностна риба- реши да ни обвини, че сме скрили улова си в кълъфите и поиска да ни провери багажа. Нямам нищо против,но всеки шаранджия ще ме разбере като знае в какво се състои багажа ни, защо се оплаквам. След разтоварване на всичко на земята под зоркия поглед на пазвантина, които явно е бивш криминалист- психолог, и започване на разкопчаване на багажа - то въпросната персона реши, че сме "чисти " и ни пусна да си ходим, гласувайки ни доверие. Пълна профанщина.
Не стига, че си тръгваме за пореден път от язовира им с нов личен рекорд - гол шаран 4 пръста и една каракудка, тоест КАПО, ами бяхме длъжни да търпим селяниите на някакъв профан таксосъбирач.
Повече на тоя водоем пода няма да стъпя, пък и всички вас съветвам не си губете времето и излишни нерви не трошете там, не си струва.
Втори пореден излет на този водоем и едно и също - кълват само дребосъци, при това наистина дребосъци. Отново нищо извадено докато бяхме там над 250 грама освен едно бебе толстолоб, към 400- 500 грама затралено по случайност от некъв дядо, който на всичкото отгоре беше решил, че това е бяла риба и тръбеше,че фанал бяла риба на червей.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АРОГАНТЕН ТИП, КОИТО СЪБИРАШЕ ТАКСИТЕ

Не стига, че си тръгваме за пореден път от язовира им с нов личен рекорд - гол шаран 4 пръста и една каракудка, тоест КАПО, ами бяхме длъжни да търпим селяниите на някакъв профан таксосъбирач.
Повече на тоя водоем пода няма да стъпя, пък и всички вас съветвам не си губете времето и излишни нерви не трошете там, не си струва.

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- вече хвърля и на тежко
Вие, май сте биле заедно
Следващия път на Цонево , нали там ги хващате шараните 

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Колега, опит за шега ли беше- ако е така неумесно и не и е тук мястото или опит за заяждане отново - ако пък е така моля модератирите да се намесят, защото тука се стремим да си помагаме а не да се заяждаме и да правим злобни подмятания.solveiko написа:Вие, май сте биле заедноСледващия път на Цонево , нали там ги хващате шараните
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- вече хвърля и на тежко
На шега колега.Не очаквах да се засегнеш затова извинявай 

-
- новобранец
момчета аз се отказвам от риболова във варненско и си ходя на яз.бели лом
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги ,не съм посещавал яз.Ген.Киселово от много отдавна и търся скорошна информация за този водоем!Някой ако го е посещавал скоро нека сподели ,таксата същата ли е /10 лв./,каква риба кълве,на кои места и на каква стръв,сулката раздвижи ли се и т.н.!
Колега,на яз.Г.Киселово освен таранка по 100-150гр. няма нищо друго.Дори арендаторите вече са се отказали да пущат мрежи.Пробват на герими на страната към Войводино но и там капо.Излизат прилични раци но доста от тях са много кални и трябва яко "пране" преди да ги вариш.Ако не си любител на раците не си губи времето на този язовир.Таксата си е 10лв.
-
- ще става разбирач
Аз пък в неделя смятам да ида най-после да видя що за язовир е Венелин. Обаче искам да ви питам нещо. Взема ли там шарана на протеинови топчета, демек научен ли е да ги яде? Щото иначе няма смисъл изобщо да си хабя 2-4 куки. Пък и бая пари струват. Освен това чувам, че има и амур а той май не рупа топчета. Та да пробвам ли изобщо или да си търся на царевичак?
-
- вече хвърля и на тежко
Отчет за почивните дни : Събота - работа до късно .В неделя пробвах на буната на Ной , ама освен хрема/ама и аз мъж - по къс ръкав / , три-четири попчета и няколко барбунчици друго не хванахме .
Понеделник и вторник , р.Камчия след моста преди Старо Оряхово вдясно . Двата дни прилично уклей , и малки кефалчета .Така и не успях да излъжа ни една от камчийските каракуди - другият път.
ПП Не ,че ще помогне ,ама да се оплача - понеделник 20 часа си тръгнах , оставяйки мястото добре почистено , вторник 11,30 някой вече беше успял да си изхвърли там бутилките от бира и минерална вода ,найлонови торбички , бурканчета и сума празни кутии от цигари. Събрани , втория ден боклуците напълниха една средно голяма найлонова торба . Толкова ли е трудно да си ги събере човек , или е признак на голямо мъжество да ги хвърляш зад гърба си , докато небрежно облегнат на лакът пушиш цигара сред природата . То затова ни е такова дереджето , защото не сме прости , ама сме простаци .
Моля горенаписаното да не инспирира безплодни коментари , просто като се изплача, другия път ще посрещна по-спокойно следващата среща с богатата българска душевност край красивите ни иначе водоеми .
Понеделник и вторник , р.Камчия след моста преди Старо Оряхово вдясно . Двата дни прилично уклей , и малки кефалчета .Така и не успях да излъжа ни една от камчийските каракуди - другият път.
ПП Не ,че ще помогне ,ама да се оплача - понеделник 20 часа си тръгнах , оставяйки мястото добре почистено , вторник 11,30 някой вече беше успял да си изхвърли там бутилките от бира и минерална вода ,найлонови торбички , бурканчета и сума празни кутии от цигари. Събрани , втория ден боклуците напълниха една средно голяма найлонова торба . Толкова ли е трудно да си ги събере човек , или е признак на голямо мъжество да ги хвърляш зад гърба си , докато небрежно облегнат на лакът пушиш цигара сред природата . То затова ни е такова дереджето , защото не сме прости , ама сме простаци .
Моля горенаписаното да не инспирира безплодни коментари , просто като се изплача, другия път ще посрещна по-спокойно следващата среща с богатата българска душевност край красивите ни иначе водоеми .