Бяла риба на дъно

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Бяла риба на дъно

Мнение от batkovi kolio 3 »

Извинете ме за правописа :oops:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За яз.Кърджали - ефтинджос пръчка /28 лева/ :shock:"Телесик" 3 метра,акция 20-40г,макара "Окума Адвенчър",монофил 0,20 "Тубертини",противооплитаща тръбичка с карабинка на нея,за карабинката олово 25-30 г,повод 0,18 с дължина 40 см,кука № 8-9,стръв -жив уклей.Бигела отворен,на влакното парче стиропор,кат се дръпне на 10-15 метра от върха на пръчката,затваряне на бигела и засичане без много бляене :)Резултат - убави за този язовир бели риби / по критерии от брега/с тегло 1,7 -2,5 кг.Е,нямам кой знае колко досега,да са десетина най-много,щото на тези места повече ме блазни костура,че кълве едър,див и като изоглавен :oops:
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

И каде е това място колега.Ако не е таина разбирасе.НАЗДРАВЕ :drinkers:
Аватар
dalgia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dalgia »

за монтажите и дебелината на влакното ясно,пръта трябва да е с чувствителен връх и с дължина 3 до 3,3 метра,има такива специализирани прътове с дължина 3,30 метра за риболов на хищни риби на дъно или на плувка...куки използвам 2/0 на Mustad,бели и тънки-същевременно здрави...ако не се лъжа прътовете за които писах по горе ги има в каталога на shimano за 2008 год.,може да се работи и с телескопична въдица но аз предпочитам пръти от 2 части
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не е тайна,batkovi Kolio 3,мястото е около с.Сухово,въжения мост през язовира под селото и около моста,чак до заливите пред баира,зад който е с.Дъждовник.Периода на ловене по моя начин на бялата там е от края на м.септември до средата на м.април :drinkers:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Моят монтаж не се различава много от този на другите слага за повод около 70 - 80 см плетеняк на кука №1 тип (шаранджииски тоест прави и с ухо вместо лопадка,черни и тънки) олово 40 гр основно влакно 0.35 Carp expert пръчка 2.80.За стръв ползвам уклей или перки отвреме на време една гавра си правя,но тя е ако взима много хващам слънчоци и им вадя едно око и го закачам на куката(мисля,че става ясно,че намалям размера на куката от №1 към №8 ) незнайно защо бялата риба кълве и на него :shock:
Метода които ползвам е най обикновенна (здрава) стойка за директен навирена почти нагоре и здраво забита в земята(все едно ловя на морето ) замятам на 15-20-25 м максимум от брега или ако знам,че има някъде пред мен дупка с много хубав отрязан ръб се стремя да падне на самия ръб или малко преди дупката (там седят белите риби и дебнат от засада понякога) след като падне оловото оставям пръта на стойката без да обирам влакното и хващам влакното междъ 1-ви и 2 ри водач и закачам тапа от шоколадово яйце тъка,че да провисне чак до земята отделно отпускам аванса тъка,че дори и вятъра да издърпва аванс и следва чакане.

Не видях по-горе колегите да споменават дълбочината на,която най-много са хващали бели риби,от мой личен опит най-уловистата дълбочина е 3 - 3,5 м.

Дано съм бил полезен .
Изображение
Без риболов няма любов !
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

ExTaZzY написа:Не видях по-горе колегите да споменават дълбочината на,която най-много са хващали бели риби,от мой личен опит най-уловистата дълбочина е 3 - 3,5 м.
То според зависи и по кое време на денонощието ги ловиш.Аз моята най-голяма бяла риба(5,500) я хванах на 6-7 метра дълбочина,може и малко повече да е било.
cfk
новобранец
новобранец

Мнение от cfk »

Колеги, как си набавяте уклея за стръв, по магазините в София не се продва, а пък да го ловя на място ми се струва несигурна работа :roll:
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Уклея найстина е предпочитана стръв за бялата риба но аз лично,отивам и хвърлям една плувка на бял червей.Хващам на плувката - закачам на дънната,без значение дали е уклей,червеноперка,каракудка.В интерес на истината и аз не съм виждал уклей по магазините но,като се има предвит колко е издръжлив това е нормално :wink:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Една директна 5-ца плувка 0.2 гр и малка кукичка + едно бяло червейче и малко трици правя толкова уклей,че цял ден мога да презареждам през 15 мин :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
tararan
новобранец
новобранец

Мнение от tararan »

Аз пък слагам кука 1/0 с уклей, свободно олово 40гр.и това е резултата :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

БРАВО :shock:
Аватар
bo4a
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bo4a »

колега а пробвал ли си с потаваща бомбарда?
за мен това е най-ефикасния метод ,ако си с една прачка може от време на време да правиш по 3-4 оборота и 100% успех
СПИНИНГ КЛУБ "МЛАДИ ПИ.КИ"
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Колеги незнам дали сте запознати с най-новото което излезе на пазара за риболов на хищници на дъно?
Ако не сте Кликнете тук вижте T-Stop с вирбел
Днес го погледнах като структора и замисъл е доста добро стръвта се надига нагоре с помоща на силиконво тръбичка пълна с въздух.Незнам за вас,но лично аз понякога про риболова на тежко за хищник добавям в края на линчта поплавък които да ми надигне стръвта....
Изображение
Без риболов няма любов !
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Че тва нее ли патерностер? А за повдигането на стръвта съм ползвал голямо копче.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”