Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помощ при избор на мач въдица
Модератор: sapuna
Помощ при избор на мач въдица
Здравейте ,
бих искал да помоля за вашата помощ и компетентни мнения при избора ми на мач въдица.
Като начало какво ви е мнението за тази въдица : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1992
За уточнение това ще ми е първи мач и е препоръчително да се вместя в този ценови диапазон.Очаквам Вашите съвети и препоръки.
Относно дължината предпочитам 4.20
бих искал да помоля за вашата помощ и компетентни мнения при избора ми на мач въдица.
Като начало какво ви е мнението за тази въдица : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1992
За уточнение това ще ми е първи мач и е препоръчително да се вместя в този ценови диапазон.Очаквам Вашите съвети и препоръки.
Относно дължината предпочитам 4.20
Re: Помощ при избор на мач въдица
Тази "Vega" си изглежда,като подарък за тези пари.Лек (219 гр.),карбонов мач,SIC водачи ,че и коркова дръжка ,само за 65 лв на 4.20.Много силно се съмнявам,че за тези пари ще намериш нещо по-добро.Ако ще го ползваш и с 8-10+ грамови ваглери,то офертата си е много добра.
TICA FAN
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
взе ми си 4,20 това е моя съвет
Благодаря за изказаните мнения.А с по-леки плувки как ще е според вас
-
- ще става разбирач
с леки плувки ще е зле...
в смисъл .... 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Акцията ти показва за какви ваглери е направен, в случая за ваглери от 10 до 30 грама. Ако е с акция от 2 или 5 на горе грама ще изхвърля по-добре ваглери по 2-3-4-5 ... грама.
Мачовете с малка акция обаче са доста "нежни" и е опасно да ги ползваш за големи риби, особено ако нямаш опит. За това е добре мача да има малко резерв от мощност, като този от 10-30 грама. Освен това цените на "light" мачовете са от 200 лева на горе.
Както са казвали колеги в други теми, най-добре е да имаш два мача - един лайт и един хеви.
Ти започни от този, като за първи мач е екстра, а после може да скочиш на Colmic или Tica за 200-300 лева.
Мачовете с малка акция обаче са доста "нежни" и е опасно да ги ползваш за големи риби, особено ако нямаш опит. За това е добре мача да има малко резерв от мощност, като този от 10-30 грама. Освен това цените на "light" мачовете са от 200 лева на горе.
Както са казвали колеги в други теми, най-добре е да имаш два мача - един лайт и един хеви.
Ти започни от този, като за първи мач е екстра, а после може да скочиш на Colmic или Tica за 200-300 лева.

нямам живарник
Благодаря за изчерпателния отговор.Общо взето това е и моето мнение - затова и се спрях конкретно на този модел.Остава да го опкомплектоваме и с подходяща макара.Ако имате някакви предложения за такава от средния ценови диапазон - казвайте.Също може да ми препоръчате и влакно.
Дано не ставам досаден...ама като не знаеш - питаш.
Дано не ставам досаден...ама като не знаеш - питаш.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Макара Cormoran Corcast Super Match 4Pi към 60 лева струва в "Майсторски риболов".
Влакно монофилно, 0,18, Daiwa Match Winner със снимка на Уил Раизън на кутията, към 9 лева е, има го на всякъде.
Влакно монофилно, 0,18, Daiwa Match Winner със снимка на Уил Раизън на кутията, към 9 лева е, има го на всякъде.
нямам живарник
Привет, колега!Vankata написа:А мнение за тази : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... 49&invis=0
Макарата Вега Рокет има ужасен аванс, който отпуска влакното на тласъци, а не плавно! Тук ще чуеш много добри мнения за нея, но аз си я купих, навих й влакно, тествах аванса и........я върнах в магазина . Доплатих си за друга макара! Иначе всичко останало й е ок - върти перфектно, бързооборотна, навива сравнително добре влакното... Иначе аз от година ползвам Cormoran Corcast Super match 8Pi. Авансът й не е перфектен, но и не може да се сравнява с този на Вегата - по-добър е! Реди перфектно и идва комплект с 4 шпули! Е, вярно , че е по скъпа, но..... Успех!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- ще става разбирач
Така е с макаричката , защото си е една от многото незнайни реплики на Серт Тектоник,който не се произвежда вече 4 - 5 години. Препоръката с Корморан е добра. Аз ползвам такава макара от около 2 месеца и съм доволен.
Христо - наслука на всички