Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: ЗАРГАН - 2009г
Интересна констатация и логика!!!NikiStoianov написа:Като знам как всяка 3-4 риба къса куката, тоз твоя приятел трябва да е вързал 40 куки.
Дори не се сещам, някога зарган да ми е късал повод

Да не говоря, че с един повод правя средно по три риболова.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
повода се къса много рядко а отделен е въпроса,че се протрива и се сменя да кажем на 20-30 риби.ама това момче със 167 риби по моите изчисления трябва да е стоял над 10 часа със около най-малко 5 дози червей и да е вадел непрекъснато. за такова постижение аз лично не съм чувал никога!
Качествени чепарета Borkata

Правят се такива бройки,но пасажа(и то гъст)трябва да се задържи не само пред ,а и на по-близко разстояние от ловящия.Миналата година у гръцко без много зор се правеха по около 90-100 бр.(за целия ден),като се има на предвид,че рибата се държеше навътре в морето и на моменти прихождаше в нашата зона.Но пък пасажа беше риба върху риба(като килим)и със самото приводняване на стръвта,същата беше отнасяна на секундата.Мога само да предположа(защото не съм имал късмета)колко риба може да се вземе ако този пасаж се задържи през целия ден на по-близко разстояние

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да,прав си това е много важно и забравих и него да спомена.ако е навътре пасажа примерно на 60-70 метра абсурд да се хванат толкоз рибоци.последния път като имаше доста риба хванах около 60-70 бройки за около 4 часа ама хвърлях на 30-35 метра макс.
Качествени чепарета Borkata

И със кепа даги эабира от морето пак неможе да се направят такива бройки,докато невидя снимка не вярвам, но ако наистина гиехванал евала 

-
- ще става разбирач
С мисина 0,14 една евтинаgmurkacha написа: Колега ти с какво влакно ловиш че на 3-4 заргана късаш кука!!???????

Ако е хубава заргана, а не като писалките дето се вадят масово, всяка трета-четвърта риба протрива влакното и правя нов повод, за да не изтървам риби, че много ме е яд. Освен това като ловя с дълъг повод от време на време се получават и възли и пак сменям. Не казвам, че не е възможно да се направят 167 риби ама тоя човек трябва да е останал без ръце и трябва да има желязна воля.
Тука май някой плаче за ТАБАНЕРКА, тъй като гледам. Да неби да са били 16-17бр.
167 риби ,колегата сигурно ги е вадил на чепаре
Иначе днес на дружба от 6 до 8 извадих 8 рибока и 3 откачих
и ако може някой би ли ме светнал,днес 3 такъма ми се оплетоха със свирепи възли,дали се получава така защото повода ми е дълъг около 1.80м,и колко би трябвало да бъде дълъг принципно.Благодаря ви предварително 

Иначе днес на дружба от 6 до 8 извадих 8 рибока и 3 откачих

Днес на морето гуууууд сулагана почти паднал и рибката дойде ......резултат 55 заргана и една мазна платеринка към половинка

Колега кажи как беше рибата днес на Германката
Ако питаш мен незнам който е ходил там да каже
-
- новобранец
Писането на кирилица е задължително!
rumci
rumci
на морето........и пиши на кирилица ,че мода ще те скастри
Последно промяна от zografa на Чет Сеп 24, 2009 4:30 pm, променено общо 1 път.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Поводът ти е прекалено дълъг, трябва да е около метърbulivif написа:167 риби ,колегата сигурно ги е вадил на чепаре![]()
Иначе днес на дружба от 6 до 8 извадих 8 рибока и 3 откачихи ако може някой би ли ме светнал,днес 3 такъма ми се оплетоха със свирепи възли,дали се получава така защото повода ми е дълъг около 1.80м,и колко би трябвало да бъде дълъг принципно.Благодаря ви предварително

За всички днес на ИЛИЯ БОЯДЖИЕВ-НИЩО ама НИЩО.
Такова чудо не съм виждал нищичко
Такова чудо не съм виждал нищичко