Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Гола тройка = Бракониер?
Модератор: bobopeli
-
- вече хвърля и на тежко
Гола тройка = Бракониер?
Да уточним. Не става въпрос за КОСЕНЕ , ТЪРМЪК и т.н. За тва спор няма. Иде реч за улова на скобар през зимата и неговите наклонности да си хапва голи тройки, като казвам хапва имам предвид буквално с устата. Щото в онзи другия форум нещо не ме разбраха .
дай рибо рибо дай
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Веднъж гледах един пич на Марица,закачи нещо,яко дърпа,бая го измъчи рибата.Като я извади до брега,какво видях - скобар около кило,закачен за опашката(то затова бая го озори).Първо си виках - браво на момчето,направи си кефа,ама като видвх каква е работата и ми стана кофти за рибока.Честно - това с тройката не ме кефи.А дали е бракониерство?Това да кажат съответните органи.Никога няма да ловя така,пък ако ще да не хвана изобщо риба 

- altavoto_me4e
- научил се да хвърля
-
- вече хвърля и на тежко
Aми неска ша говоря с брат ти да се разбереме па ша видим. Леле хора вие ша ме побъркате, аз ли съм ненормален вие ли не четете ? И в другия форум стана същата мангасарщина нещо не може да се разбереме. Да косиш , да дереш парашут да меташ си си 100% брако. Да накараш рибата да поеме с УСТА подадената примамка била тя и гола тройка е нещо друго, са че, може да има инцидентни случаии да я гепиш за газа е друг въпрос , но това може да ти се случи и при най-обикновен риболов са ако секи втори го ловиш некаде другаде а не за устата пак не ти е читава работата . Начи да обобщим хуманно ли е да ловиш скобар на гола тройка ( за УСТАТА ) туй е въпроса. altavoto_me4e или по точно брат му знае че, АЗ никога не съм ловил на гола тройка скобар ама ми е интересно да пробвам и за тва питам мойте хора ме обеждават че, се хващат за устата и ако наистина е така не виждам нищо лошо. Ако сте на друго мнение споделете 

дай рибо рибо дай
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
Ти никога ли не си закачал риба за опашката или друго място ? И ако го направиш ще спреш ли да ходиш за риба? И на мен някои видове риболов не ме кефат ама нямам нищо против хората да си ги практикуват стига да не се разграничават с приетите законови норми и не нанасят сериозни вреди на рибните запаси
Бре как се изказах . Начи искам да те питам при риболов с гола тройка често ли се случва да се закачат не на общоприетото място ? Ако е така и аз съм ПРОТИВ щот тва си е чисто косене а то на свой ред е доста гадна работа и много от рибоците успели да избегнат визита на брега или умират по доста неприатен начин или остават жестоко белязани за цял живот и биват обект на подигравка от себеподобните си
Абе с две думи чиста касапница.Са разбра ли кво питам?

дай рибо рибо дай
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега,аз още в началото те разбрах какво питаш,и даже ти отговорих,че това могат да кажат съответните органи.А ако не се лъжа никъде няма забрана за риболов само с голи тройки.Останалото което написах е лично мое мнение.Аз отивам за риба с една кофа захранка,достатъчно червеи,цяла нощ не спя от вълнение,избирам си място,с кеф се разполагам на брега,с кеф си забърквам каквото имам да бъркам,слагам си такъмче,буффф топките със захранката и настъпват райските ми мигове на който и да е водоем.Е за това отивам на риба.Още - да надлъжа природата,да хвана няколко рибки,пък били те и по 10 грама.Да си прибера такъмите,да си хвърля боклука след мен(ако въобще съм направил),да усетя приятната умора от прекрасния ден сред природата,и накрая,но не на последно място - да пусна всичката риба която съм хванал с толкова голям кеф,че не мога да ти го опиша!!!
Според мен риболова с голи тройки няма да се забрани,но всичко опира до манталитета на нас,риболовците.
Да закачал съм риби не за устата.За 10 години риболовен стаж имам не повече от 10 закачени риби извън устата при риболов с естествена стръв(на леко или на дъно)!!!
Дали се закачат риби извън устата често - не знам,но не ме и интересува този начин на риболов и всичко свързано с него.
Накрая ще си призная - през първите ми години като риболовец гледах на Марица в града как ловят скобар.Много и почти на тройки(по едно време да не кажа и изцяло).Тогава бях на 16 години и може би не осъзнавах какво правя,просто и аз исках да хвана риби като другите.Един ден реших и аз да опитам,но силните дни бяха отминали и тогава почти никой не хвана риба.Аз бях валат.Сега като се замисля,добре че не хванах нищо.Сега ме е срам,че изобщо съм пробвал такова нещо!Това бе първият и последният ми път,в който пробвах да хвана риба(скобар) с гола тройка!!!
Според мен риболова с голи тройки няма да се забрани,но всичко опира до манталитета на нас,риболовците.
Да закачал съм риби не за устата.За 10 години риболовен стаж имам не повече от 10 закачени риби извън устата при риболов с естествена стръв(на леко или на дъно)!!!
Дали се закачат риби извън устата често - не знам,но не ме и интересува този начин на риболов и всичко свързано с него.
Накрая ще си призная - през първите ми години като риболовец гледах на Марица в града как ловят скобар.Много и почти на тройки(по едно време да не кажа и изцяло).Тогава бях на 16 години и може би не осъзнавах какво правя,просто и аз исках да хвана риби като другите.Един ден реших и аз да опитам,но силните дни бяха отминали и тогава почти никой не хвана риба.Аз бях валат.Сега като се замисля,добре че не хванах нищо.Сега ме е срам,че изобщо съм пробвал такова нещо!Това бе първият и последният ми път,в който пробвах да хвана риба(скобар) с гола тройка!!!
-
- вече хвърля и на тежко
БРАВО БЕ . Един човек да ме разбере еее тва дето го написа ми лежи на сърцето . Кви мигове съм имал на Струма след похвални барбекюта и люти ракии. Да стана преди другите още по тъмно да си сготва вандерендето да си му тура подправките и да им скъсам шортите въпреки неописуемите главоболия
. А те кат се излюпят господата да гледат тъпо и да цъкат с език. Въпреки че, точно тоя риболов ми излезна златен в буквалния смисъл щот си загубих халката и си мисля че, баш от такива истории му е дошла на Толкин гениалната идея за властелина. Ако някой намери халка с надпис : Надя 5. 10. 2003г. да си ми я връща незабавно и да не прави опити да става невидим щот не работи лично съм я тествал. Са за прословутите тройки . От кво да те е срам ни си лъгал ни си крал въпреки че, в наща сбъркана държава тва се приема като недостататък . Радвам се че, си си изградил мнение относно този риболов , и аз съм на път да го напраа ама още се колебая щот сам си везна .Ти ме потсети да направя един призив към колегите, Аре ако обичате си събирайте циганииките след риболов щот сам на път да стаам французки зет и нема да се излагаме пред чужденците с некви мизерии по гьловете, а и то си е за нас не ми се верва некой да се кефи на окраса от пластмаса , салфетки и бутилки от най-различни видове , форми и съдържание. Знам че , е доста неприятна липсата на кофи за смет около лобните места, ама ако щете вервйта аз съм си карал боклуците от 130км.

дай рибо рибо дай
-
- вече хвърля и на тежко
Е , Левак (много ти е старнен ника и в случая се получава малко смешно ,не искам да те обида)Колко спорове сме имали по тая тема и кви смехотворни теории съм чувал . И колко глюкоген изгори мойто мозаче в размисли ама нейсе, нищо правдоподобно не пръкна.А са ще ви спомена най-големите хитове. Начи, на първо (по глупст) място е теорията че , скобара мислел голите тройчета за рачета кви рачета така и не можаха да ми обяснат. Ама поне голям смех падна. На второ, кат им блескали под водата ги нервели , пита аз: ами черните тройки . а те :
. Сигурно парашутите ги мислят за воали и за тва с такава охота си ги навличат
абе глупсти много. Най-правдоподобно ми се стори обяснението на моя голям приятел Вальо Щукара. Когато толква много риба се събере в толква малък ареал и водната растителност одавна е отишла по- дяволите, конкуренцията за папане става огромна рибата се настарвява и налита на тройчета. А ма и тая теория нещо куца щот ако е така на бял червей и ли друга примамка трябва да се изпотепат. Нямам обяснение кво става и що ги гризкат тия тройки . Някой ако знае да пише ама без глупости че, ша ни се смеят.

дай рибо рибо дай
- altavoto_me4e
- научил се да хвърля
Калине много си прав научилси нещо от мене Вальо.Тоя бальк левака незнае нищо за скобара ако има 2000 риби в 1000 литра вода и на всякаде има гладни курморани а рибата е гладна нямали да яде каквото и падне включително и голи троики.
ОТ КАКТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВРЕДАТА ОТ АЛКОХОЛА СПРЯХ ДА ........ЧЕТА!!!!!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
altavoto не си прав батко. Човека си разбира кат чета кво пише на други места ,в час си е . Даже доста добър съвет ми даде за дирекния. А за скобара тва си е негова теория . Левак с тебе цел ден от форум на форум подскачаме , да бехме отишли за риба в тва хубаво време. А тва с конеца ша го пробам задалжително . Мерси.
Скбар на блесна не съм ловил а и не съм чувал некой да го праи, ама що не. Требе да се пробва. Ти с ква блесна ги лови?

дай рибо рибо дай
-
- вече хвърля и на тежко
EEEEEEEE чак са се усетих абе Ваьо чудовище космато що влизаш с на брат ти ника А ?И що не ми се обади кат ти каза Васко. Онйя галфон Станката цела седмица ми надува главата как ша им скъса гъзовете на дъно и планове кроихме и тактики и кво стана ? Цел ден щракам по тия копчетии станах кат машинописка . Втора седмица бездействаме тва си е кущунство мани тия кръчми , ролетки и секви комари риба требе да се лови на кака Надка и писна да ми гледа урдливата мутра искш семейството ли да ми разбиеш? АЙ СПОКОЙНА ПЛУВКА ДА ТЕ НЕ НА ПУСКА.
дай рибо рибо дай