Българинът бил най-

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Българинът бил най-

Мнение от AL KAPONE »

Момци... не е въпроса в парите или часовете труд! Въпрос на манталитет и лични нужди... Защо го казвам?
Примерно при нас... имаме обекти в почти всички големи градове в страната!
Всичките са с камери за видео наблюдение и ми се иска да Ви ги пусна, да видите как преминава работния ден на повечето служители и тогава да коментираме! :? Чесно да си сложа ръка на сърцето във всеки град си има различен манталитет и смело мога да заявя, че хора на една и съща позиция със едни и същи способности В северна България имат много по-малък коефицент на полезно, действие отколкото същите в южна България.
По моите наблюдения ако правя частен Бизнес, бих го направил в Бургас и Варна, там се работи по качествено и по бързо!
По същата логика но и малко странна, ще Ви кажа каква политика водим в София примерно!
Софянци не назначаваме на работа - Защо? Защото примерно той не плаща наем а живее при мама и тати, след това примерно заплатата от 700 лв. му стига да си покрие минималтните нужди и този работник е в 5 часът на вратата!
Същата позиция само че с човек от провинцията КПД-то е с около 60 % по високо защо! Ми този човек има високи транспортни разходи, наеми а и трябва в края на седмицата да занесе и някоя пара в провинцията!... този човек си скъсва гъза, не пие по 5 кафета през деня и си тръгва в 6 а не в 5 защото иска да си приключи поръчката и утре да вземе нова а не да довършва старата!
Сравненията са ужасни, но имаме служители със заплата 500 - такива с 3000 а работят един до друг!!!
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Проблема по-скоро е в това,че на повечето места плащат еднакво и на този,който си скъсва гъза да работи качествено и в срок и на този,който само гледа как да ПРЕКАРА работния ден идилично съзерцателно или игриво отнесено...Така почва от депутатите в парламента,така продължава във всичките администрации,полиции,фирми и пр."Бели врани"са тези работодатели,които тук-там стимулират по-добре работещите с по-високо заплащане.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

INCUBUS написа:Проблема по-скоро е в това,че на повечето места плащат еднакво и на този,който си скъсва гъза да работи качествено и в срок и на този,който само гледа как да ПРЕКАРА работния ден идилично съзерцателно или игриво отнесено...Така почва от депутатите в парламента,така продължава във всичките администрации,полиции,фирми и пр."Бели врани"са тези работодатели,които тук-там стимулират по-добре работещите с по-високо заплащане.
Тука съм напълно съгласен.Може да не е като цяло,но на повечето места е така.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

AL KAPONE написа:Момци... не е въпроса в парите или часовете труд! Въпрос на манталитет и лични нужди... ...хора на една и съща позиция със едни и същи способности В северна България имат много по-малък коефицент на полезно, действие отколкото същите в южна България.
Taka си е, право в десятката! :smt023
Зат'ва е и североЗАПАДНАЛА България! :twisted:
Манталитет "Резерват северозапад". :oops:

И аз сложих камера в цеха, ама след дъжд качулка.
Цяло лято говедата там лъжеха, че "явно заради кризата почти няма поръчки", докато ги хванах, че си бачкат за тях си, укривайки поръчки...е, хванаха пътя на момента, сега имам нови хора, имам IP камера, че да си ги гледкам отвсякъде, ама кел файда, като финиширам с провален сезон! :evil: :evil: :evil:

Народопсихологията в този край е сбъркана отвсякъде!
Като се почне от "абе, мое да седя гладен, ама няма да му бачкам на тоа и да му изкарвам кинти", та се стигне до "по-добре на бюрото по труда за 100 лева, ама няма да бачкам".
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Кире,като барат-жикай ги един по един за риба на Дунава бре...на по-закътано място......да обещават :wink:
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

AL KAPONE написа:Момци... не е въпроса в парите или часовете труд! Въпрос на манталитет и лични нужди... Защо го казвам?
Примерно при нас... имаме обекти в почти всички големи градове в страната!
Всичките са с камери за видео наблюдение и ми се иска да Ви ги пусна, да видите как преминава работния ден на повечето служители и тогава да коментираме! :? Чесно да си сложа ръка на сърцето във всеки град си има различен манталитет и смело мога да заявя, че хора на една и съща позиция със едни и същи способности В северна България имат много по-малък коефицент на полезно, действие отколкото същите в южна България.
По моите наблюдения ако правя частен Бизнес, бих го направил в Бургас и Варна, там се работи по качествено и по бързо!
По същата логика но и малко странна, ще Ви кажа каква политика водим в София примерно!
Софянци не назначаваме на работа - Защо? Защото примерно той не плаща наем а живее при мама и тати, след това примерно заплатата от 700 лв. му стига да си покрие минималтните нужди и този работник е в 5 часът на вратата!
Същата позиция само че с човек от провинцията КПД-то е с около 60 % по високо защо! Ми този човек има високи транспортни разходи, наеми а и трябва в края на седмицата да занесе и някоя пара в провинцията!... този човек си скъсва гъза, не пие по 5 кафета през деня и си тръгва в 6 а не в 5 защото иска да си приключи поръчката и утре да вземе нова а не да довършва старата!
Сравненията са ужасни, но имаме служители със заплата 500 - такива с 3000 а работят един до друг!!!
Работодателя и работника разбира се, че ще имат различни гледни точки. Но мисля, че го даваш леко дискриминиращо. Това дали служителя ти е от същия град със собствен апартамент или живее под наем, или какви разходи има и за какво, мисля, че нямат абсолютно никакво значение за самия работодател. Стига да си върши работата съвестно, не мисля, че ти влиза в работата дали си има собствено жилище или дава 500 лева наем. А ето ти като работодател също играеш с чувствата и страховете на хората - дай да взема тоя от провинцията, че ще се нуждае от пари, и вместо до 5 ще седи до 6 щото ще се нуждае от пари и ще иска да се докаже. Ма и ти си хитра лисица. Не може да се отрече. Едно от важните неща, които ни отличава от европейците, е че ние не си защитаваме личните права. Като работния ми ден е до 6 часа, разбира се, че ще си тръгна в 6 часа, а не в 7 без 15. Така правят всички европейци, защото си знаят колко струва труда им. Ако има извънредна работа - поискай си overpay. И аз наистина съм си искал, трябваше да работя цял уикенд извънредно - дадоха ми 150 кинта само за тия 2 дни. Така се прави на запад, така трябва да се прави и тука. Като ти звънне камбаната в 6 часа - тръгваш си, който е дошъл в 6 без 10 - гори. Да не е идвал в последния момент. Затова чуждите фирми плащат български заплати - защото нямаме никакво самочувствие да си поискаме коректните пари. Плюс това хората от по-малките градове и села яко подбиват заплатите, защото са готови да работят за два пъти по-малко пари. Оргазъм изпитват, като се уредят на работа със заплата 1000 лева.... Като за същата длъжност на запад взимат 3000 евро.... Другото което е, че един българин работи като за трима западноевропейци. Конкретен пример - в моя отдел сме 6 човека. В същия отдел в офиса във Франция са 15 човека. Чоплят си носовете по цял ден, защото няма достатъчно работа за всички. Чух се преди време с един колега българин, който работи във фреския офис на фирмата:
- Ко правиш бре?
- Мани, мани, цяла седмица мъдря, дали в един документ логото на фирмата да го сложа в левия или десния ъгъл на листа.

Сметайте колко работа имат....
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Работата е тотално усрана с мисленето на хората.Всеки си я кара както си иска,а краденето е просто спорт !!! Като го хванеш,заминава и отива при друг работодател да краде.Абе,има много истина и много лъжа в това иследване,нещата са 50Х50,те не знаят психиката на българина и си пишат на карамба !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Баси ! Кат ви чета и се чуда ? Та значи кат четете туй писаното от хевропейците що не си го преместите в другият крачол примерно ? Намерили некфи джурналя как да изкарат некой лев , пардон , евро , от нещо неуметвано през последните три дена и гуе що стаа :lol: Нещото което ми е направило фпечатление на отвреме на време отскачанията ми до странство е че в Европата работят единственно гастарбайтерите , полицаите и лекарите като последните два от списъка взимат наистина добри пари , другото КЕЧ .... , нещо как Ангелчо го е описал с провинциалистите в София ! Та значи в случаят - мести се в другият крачол до запарване и тъй !

В цялата тема най - силно ме фпечатли ей туй :
kakapoli написа:...да обръща внимание на всеки един клиент дошъл в офиса ,да го обслужи за кратко време и то качествено..... :?:
Сорри Полинче ама много мръстнишки звучи туй :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Dunedanetz, хич не е дискриминиращо! :wink: Аз съм наемник не работодател... продал съм си времето и усилията срещу пари... :roll: Едно не му стана ясно на Българина толкова години :arrow:
Капитализма всеки сам си го прави! идеята е бачкаш и взимаш... не бачкаш стоиш и другите са ти криви, да се оплакваме дружно! :roll:
И сега вече ето ви Европа дойде :arrow: За 2 лева може да направите ООД, ставате работодатели и преценете по Европейски всеки сам за себеси какви заплати може да дава... и най-важното на кого... на този, който се раздава или на останалите. :wink:
Поздрав и успех
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

AL KAPONE написа:Dunedanetz, хич не е дискриминиращо! :wink: Аз съм наемник не работодател... продал съм си времето и усилията срещу пари... :roll: Едно не му стана ясно на Българина толкова години :arrow:
Капитализма всеки сам си го прави! идеята е бачкаш и взимаш... не бачкаш стоиш и другите са ти криви, да се оплакваме дружно! :roll:
И сега вече ето ви Европа дойде :arrow: За 2 лева може да направите ООД, ставате работодатели и преценете по Европейски всеки сам за себеси какви заплати може да дава... и най-важното на кого... на този, който се раздава или на останалите. :wink:
Поздрав и успех
Ачо , аз съм от другата страна,давам заплати ,а ма на който заслужи :wink: а това вече аз преценявам :mrgreen:
и нямам проблем :drinkers:
kakapoli
новобранец
новобранец

Мнение от kakapoli »

В цялата тема най - силно ме фпечатли ей туй :
kakapoli написа:...да обръща внимание на всеки един клиент дошъл в офиса ,да го обслужи за кратко време и то качествено..... :?:
Сорри Полинче ама много мръстнишки звучи туй :wink:

Може да звучи всякак ,но е истина,за да искарваш пари и да претендираш за повече,трябва да си вършиш работата качествено и за кратко време ........... :wink: :!:
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Абе това в частник да работиш е същата лайна като в МС където само има политика!
Примера е следния че в началото ти предлагат "длъжност" заплащането е толкова...обаче има моменти когато се "наложи" те карат да работиш допълнително и естествено как няма да ебаваш мамата след като си продал труда като за почти нищо.....така или иначе или търпиш или те пращат да си ходиш у вас....има един лаф че "На коко на масичките чакат сума си безработни"(едно заведение където народ се събира да пие най-много едно кафе и се чуди как да изкара някой лев)Все пак или бачкаш като луд за да изкараш някой лев или ако не бачкаш и толкова няма... :wink:

Затова ти си пържеш гъза за да са добре шефовете и началници....най-добре е да се захванете собствено и желанието за работа ще се сбъдне.. :wink:
Друг е проблема че има и завистлив народ и естествено конкуренцията не спи...затова всеки сам си преценява кое как и дали си струва!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Див капитализъм,колкото тарикати толкова будали докато кръв се пролее или се стигне до екшън-те сега се сетиха здравното да оправят.Прав е Бойко че много лоша проба хора има-ориенталското даде плодовете си.Изпращял е народа от толкова преход и цинизма скрит зад демократични лозунги се показа.За мързеливите само игнор инаказания!Загубих много хора заради многократни опити да се надлъгват-мислех че това е характерно за изпаднали типове и мангали.Побеснявам когато видя да се отнасят високомерно и снизходително към блестящи професионалисти от които зависи много и когато за дребна услуга те въртят и важничат.Много от нас не знаят че има железни правила и принципи особенно когато са на гол гъз-чифте пищови.Културааааа
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”