Кой, кой ще ми каже...? Johnson?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Кой, кой ще ми каже...? Johnson?

Мнение от GODzillata »

Двигателят е марка Johnson, модел Seahorse, 2Т, 25 к.с.
Изображение

Въпроси:

1. Коя година е този модел?
2. Къде мога да му намеря номера?
3. Мога ли да му присадя стартер от кола? - Жичкаджия да обърне въртенето, а стругар да направи нова втулка със зъби, които да пасват на фланеца?...или няма да стане на струг, а ще трябва координатна машина? :roll:

Бих могъл да си поръчам нов стартер, ама хората искат инфо за двигателя - No на частта /как да им го дам, като си нямам стартер :lol: / и номер на двигателя. :?

Този стартер дали ще пасне? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кой, кой ще ми каже...?

Мнение от VGS »

Табелката с номера би трябвало да се вижда от вън. На големите мотори по принцип е от външната страна, естественно ако не е бил краден някога :?
В диаметър от 100 км при мен за 6 месеца са откраднати над 80 МОтора , брех. Сигурно са по Българско или по други братски народи.
Май стартера за моторите не са унижерсални, че намерих до сега три за 25 Джонсън. Трябва ти поне точния модел аок не годината.
http://sport.shop.ebay.de/i.html?_nkw=J ... acat=36637
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

VGS написа:Табелката с номера би трябвало да се вижда от вън. На големите мотори по принцип е от външната страна, естественно ако не е бил краден някога :?
В диаметър от 100 км при мен за 6 месеца са откраднати над 80 МОтора , брех. Сигурно са по Българско или по други братски народи.
Май стартера за моторите не са унижерсални, че намерих до сега три за 25 Джонсън. Трябва ти поне точния модел аок не годината.
http://sport.shop.ebay.de/i.html?_nkw=J ... acat=36637
Не са универсални, и аз намерих различни стартери, една USA фирма предлага голямо разнообразие от стартери, но искат данни за двигателя, колко зъба да е стартера и т.н. :oops:
Поради липса на това инфо, май ще трябва да се прибегне до "направи си сам", стига да може....е, може ли? :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Киро,аз ще ти кажа точно къде трябва да има но е боядисан стикера щото и мотора е пребоядисван !!!

Изображение

Търси по тази стойка дето се окачва на транеца.или е там където е червената точка или..абе,по тази планка трябва да е.Ако я няма,значи е свалена или има боя отгоре.Стикер е като лепенките и внимаваи като го почистваш да не го преебеш !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fossa »

Повечето двигатели имат табелки на една от лапите с които се закрепва дв. към транеца. Зъбния венец на маховика какъв е?
Изображение

Или такъв?
Изображение

Ще ти трябва добър стругаро-фрезист който да ти сметне стъпката и броя на зъбите на бендикса ( на стартера който решиш да сложиш),ако не отговарят.
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Здрасти Киро, доста се порових в нета за двигател ДЖОНСЪН защото и аз имам само че 40 к.с.и открих някой нища.На този линкhttp://www.youtube.com/watch?v=XYvx2GbFyiU&feature=related има двигател който прилича на този от снимката. Капака му е свален но се вижда за малко още в началото.Мисля че годината на производство е около1990. Потърси в You Tube като напишеш например JOHNSON 25 ph и ще ти излезнат много клипчета. Ако намериш табелка ми се обади и ще ти изпратя оригинална разбивка на номера.Имай в предвид че номера е от букви и цифри или само от букви.Успех. Намерих и с какви свещи трябва да се кара според годината и конските сили ако някои се интересува да казва.
Последно промяна от краси12345678 на Пет Сеп 25, 2009 8:01 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ето точно къде стои табелката на моя двигател Джонсън :idea: :idea: :idea:

Изображение

Има вариант да свалиш номера който е написан на самия фланец и да искаш по този фланец да намерят стартера.Намери човек който да пише както трябва на английски и пиши един майл и хората ще ти отговорят !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Аааааа, Любак, благодаря за информацията и снимките, ама тази кръвна обида не мога да преглътна! :mrgreen:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Намери човек който да пише както трябва на английски и пиши един майл и хората ще ти отговорят !!!
Я хвърли едно око на темата "Презентация на съфорумниците" - дали ще трябва да търся човек. :wink: :lol:

Утре ще снимам в профил и анфас двигателя и ще метна снимки и номера тук. :drinkers:
Аватар
nikaro
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Кой, кой ще ми каже...? Johnson?

Мнение от nikaro »

Моя е същия.Утре ще погледна и ще ти кажа :wink:
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Ааа след няколко чаши :drinkers:ми светна нещо :smt115 Киро провери от вътрешната страна на лапата за захващане. На моя има щампа като тази на колите кадето ги има на всички пластмаси едно кръгче като часовник със стрелка и в него е написана годината на производство. Това е разбивката на номерата на всички модели от 1980 до2009г. http://209.85.129.132/translate_c?hl=bg ... LxkJr-V0qA Ако си поиграеш малко можеш сам да си наредиш номера на модела. Всичко е написано чети внимателно .
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Кире, аз ще ти кажа бре
http://www.yamaha-motor.bg/products/mar ... tech_specs
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
plamen_mitev
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_mitev »

Здрасти колега имам го същия мотор. Както казаха колегите инфо табелката е на стойката с която се закрепва към транеца. Пращам ти две снимки на едната се вижда къде е номера на мотора а на другата направо съм ти снимал серийния номер на стартера. Поздрави и дано съм ти помогнал.

Изображение

Изображение

ПП. Извинявам се за лошото качество но са снимани с телефон и имам това само в наличност, а лодката ми в момента е на Болата. Ако нещо не се разбира или ти трябват други кажи и следващия път като ходя ще ти ги нащракам с фотото.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”