Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Едно тънко въпросче
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Едно тънко въпросче
Здравей колеги.Днес си закупих влакно "ТРАБУКО Т-Форс".Бихте ли изказали мнението си за него.
Ще го ползвам за спининг предимно на кленове на река Янтра(То не,че друго има
).
Преди ползвах влакно на фокус-спин мастър,от което съм много не доволен.Диаметарът на Трабукото е 0.185мм
Благодаря! Поздрави!
Ще го ползвам за спининг предимно на кленове на река Янтра(То не,че друго има

Преди ползвах влакно на фокус-спин мастър,от което съм много не доволен.Диаметарът на Трабукото е 0.185мм
Благодаря! Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Едно тънко въпросче
Колега, каквото и влакно да сложиш, тая тъпа риба се хваща ! Отдавна съм спрял да я търся и на блесни и на воблери и на стръв ! Ако е за друга риба - вече е друго!
хехе та ако беше така щяхме да хвърляме на конец,канап,сазал и други плетени и не плетени матрЯли
Тази плашлива риба изисква този,който ще я надхитри
Тази плашлива риба изисква този,който ще я надхитри

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не съм съгласен. Кефала е много мнителна риба. зА влакното не знам , но какво значение има след като си го купил. Питаш и тогава копуваш следващия път 

Tова е едно от влакната с най-нереален диаметър, които могат да бъдат закупени на пазара- нещо доказано и според независими тестове. Но след като си го заприходил, просто си ловиш с него, а другия път питаш предварително.

Е, ние не сме достигнали още тази фаза на даровитост, та се случва и да не хващаме понякога...dilval написа:Колега, каквото и влакно да сложиш, тая тъпа риба се хваща ! Отдавна съм спрял да я търся и на блесни и на воблери и на стръв ! Ако е за друга риба - вече е друго!

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
До тук добре.Миналата седмица с един познат от Русе бяхме на Янтра (около село Полско косово)
и двамата бяхме нагазили във водата на разтояние един от друг около 40 метра.Използвахме сръбски жаби(крастави) на "Видра"(резидавите)
Резултатът:Аз хванах(абе пуснах го да си ходи) 1 брой кефале 20 сантово и това беше даже се учудих 'кво става.
Колегата напълни живарника с добри бройки.Той приключи излета много добре.
Та мисълта ми е следна.Дали защото аз ползвах боклука на фокус,който за пръв път ползвах-оня зеленя мастър с диаметър уж 0.20мм
Колегата беше с въпросното трабуко 0,185мм
Да спомена водехме примамките идентично.
и двамата бяхме нагазили във водата на разтояние един от друг около 40 метра.Използвахме сръбски жаби(крастави) на "Видра"(резидавите)
Резултатът:Аз хванах(абе пуснах го да си ходи) 1 брой кефале 20 сантово и това беше даже се учудих 'кво става.
Та мисълта ми е следна.Дали защото аз ползвах боклука на фокус,който за пръв път ползвах-оня зеленя мастър с диаметър уж 0.20мм
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
40 метра са страшно много разстояние особенно когато мястото където е рибата отстои на 40 метра от нас 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Нищо му няма на трабукото - не е лоша кордата. Само един недостатък има . Не е 0.185, а 0.20. Италиански хитринки.....иначе давай , лови и го имай предвид.
Христо - наслука на всички
Като се пребера ще го измеря с Митутойото, да видим какво ще покаже,като гледам не ми мязва на 0.20мм.
Пак знаеш ли може да съм случил.
Пак знаеш ли може да съм случил.

Аз ползвам монофили на Трабуко и съм доволен.
Виж, дали отговарят на заявения диаметър - не ми пука.
И без това гледам влакната как са, след като половя с тях.
В момента съм основно с модела в жълто 0,18 и 0,20 /за морски кастинг/ и чат-пат
боядисвам в тъмно първия метър до примамката.
Харесвам твърди неразтегливи монофили, но и не слагам примамки под 3-4гр.
Може да е "тъпа" риба кефала, но защо над 700-800 гр. се лови толкова трудно.
Тя не яде ли!?
Виж, дали отговарят на заявения диаметър - не ми пука.
И без това гледам влакната как са, след като половя с тях.
В момента съм основно с модела в жълто 0,18 и 0,20 /за морски кастинг/ и чат-пат
боядисвам в тъмно първия метър до примамката.
Харесвам твърди неразтегливи монофили, но и не слагам примамки под 3-4гр.
Може да е "тъпа" риба кефала, но защо над 700-800 гр. се лови толкова трудно.
Тя не яде ли!?

"Щастие за всички, щастие даром!"
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Щом рибата е била активна и той е ловил по-скоро не е от влакното ти , а от мястото. Лесно щеше да си отговориш на въпроса ако беше застанал до него и похвърлял. Представи си,че ти с в дълбокото на вира , а колегата е на прага на бързей или някакви други неравности. Или рибата е в бързейя или в дълбокото - нормално е единия да я намери и да лови повечеmadfos написа:До тук добре.Миналата седмица с един познат от Русе бяхме на Янтра (около село Полско косово)

ДА,прав си Сандьо не стоях като потънала брадва на едно място.И при колегата фвърлях,даже той вдигаше голям шум
просто на него му вървеше или може би рибата се абстрахираше от моя ярък цвят(на влакното).Дали е така,не знам .
просто на него му вървеше или може би рибата се абстрахираше от моя ярък цвят(на влакното).Дали е така,не знам .

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да , цвета може да плаши кефала. Щука, бяла , сом и други сериозни хишници едва ли ..
Иначе ако е много капризен може дори карабинката да е голяма и да го плаши, може да не въртиш със същия ритъм, бързина, ъгъл и тн .. МНого зависи.
Иначе ако е много капризен може дори карабинката да е голяма и да го плаши, може да не въртиш със същия ритъм, бързина, ъгъл и тн .. МНого зависи.
Да,отново си прав.Затова решех да си закупя от това кристалното,което е минимално забележимо във водата.
Утре ще го пробвам и ще споделя резултатите
Утре ще го пробвам и ще споделя резултатите

Основния проблем, когато двама ловят риба и единият хваща а другия не, не е основно в такъмите, а в задвъдичното "устройство" /лично мнение/.
Ясно е, че с кол за домати и сезал с пиронче, няма да е удобно да се лови,
но и примери за посочената ситуация - колкото искаш.
"Този днеска направо ги разби!" - значи другите са бъркали нещо основно,
затова са го казали.
Разменяли сме си пръчките и местата - каръка на колегата продължава.
Като го погледах забелязах, че прибира много бързо. Казах му, коригира скороста на водене и кефалите му тръгнаха.
На всичкото отгоре ловеше с "невидимото" влакно а аз бях с ярко жълто
и бяхме с еднакви примамки.
Пак казвам, това си е мое мнение, но начина и мястото на провеждане са най-важни /ако там има риба разбира се/ после е играта на примамката,
големината и ... цвета. Това за хищници.
А да - и проби, проби, проби. Докато стане.
Ясно е, че с кол за домати и сезал с пиронче, няма да е удобно да се лови,
но и примери за посочената ситуация - колкото искаш.
"Този днеска направо ги разби!" - значи другите са бъркали нещо основно,
затова са го казали.
Разменяли сме си пръчките и местата - каръка на колегата продължава.
Като го погледах забелязах, че прибира много бързо. Казах му, коригира скороста на водене и кефалите му тръгнаха.
На всичкото отгоре ловеше с "невидимото" влакно а аз бях с ярко жълто
и бяхме с еднакви примамки.
Пак казвам, това си е мое мнение, но начина и мястото на провеждане са най-важни /ако там има риба разбира се/ после е играта на примамката,
големината и ... цвета. Това за хищници.
А да - и проби, проби, проби. Докато стане.
"Щастие за всички, щастие даром!"