Оризов_и щуки

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Оризов_и щуки

Мнение от bigfish133 »

Привет , колеги ! Ще започна с малко предистория. В последния ден от 4-дневната почивка (вторник) бях решил да направя един следобеден риболов на язовира до с.Оризово (първия). Пристигнах с нагласата за риболов на щука. Не бях ходил до там от пролетта и не знаех изобщо какво е положението. Имаше доста хора на язовира и очакванията ми да взема някое добро щукарско място съвсем не се оправдаха.Сбутах се на едно местенце на стената и криво - ляво натъкмих багажа по камъните.Бях взел малко каракуди за стръв ,1-2 пакета захранка и малко бял червей.Разпънах две тапи и изкарах болото в очакване на едрите тамошни каракуди. Риболовът протече сравнително добре. Стоях до 7.30 вечерта и накрая на деня имах задоволително количество каракуда и една 2-килограмова щука (нямам снимки). След като се прибрах се поразрових из форума за информация за язовира и с учудване установих че има доста негативни мнения за водоема. Реших че просто съм изкарал късмет за деня , но се заканих да отида да се пробвам пак. Та да си дойдем на думата. Днес цеха ни почива и реших че няма да има по - подходящ ден. В 6.45 бях вече на място и пръв на язовира. Не знам защо , но реших да застана на старото си място , макар да можех да избирам от всички места. Този път носех повечко каракуди , изкарах три тапи , заредих ги и се заех със захранката.
Изображение
Изображение
Разбърках един пакет Филстар ванилия и един килограм мляно кюспе. При първите замятания след захранването се хванаха няколко слънчака , но после всичко си дойде на място
Изображение
В началото доста се заглеждах по тапите , но после в улисията по каракудите явно съм ги позабравил. От унеса ми ме изтръгна звук от проскърцване на аванс. Погледнах наляво , откъдето идваше звука и видях че тапата на близката пръчка я няма и пръчката прави неестествени движения нагоре - надолу. Бегом , засичане и усещането на бясно съпротивляваща се тежест ме изпълни докрай с адреналин. Резултата - щукичка около 1.5кг. Презаредих пръчката и се върнах при каракудите ми. Беше 10.15. Продължих с каракудите , но вече повече гледах тапите отколкото плувката. След около половин час на дясната пръчка имаше кълване , но явно беше дребна и не можа да налапа добре. До обяд имах още една хваната щука , но беше под килограм и я пуснах да расте. След обяд вятърът се засили и беше вече трудно да се лови на плувка. Мислих дали вече да не прибирам , когато отново установих липсата на една тапа. Отидох до пръчката , затегнах аванса и секунда след засичането , от водата на метър височина излетя една двукилограмова зелена мръсница.Последва втори , трети , и до брега четвърти последен скок.Все съм хващал щуки , които скачат много ама тая ги би всичките. Тук е момента да кажа , че всички риби , които хванах през деня бяха много борбени , и беше истинско удоволствие да ги хващам.Реших да поостана още малко и след половин час удари още една- към 1.7-8кг. Това беше за този ден - дано има повече такива. Между другото имаше един колега със спининг , който обиколи доста места , но за съжаление без успех. Почват нещо и мен да ме сърбят ръцете за този спининг и все повече се заглеждам в репортажите на сестрата за спининг - тестове , ама ще видим , скоро ще е май...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Извинявам се за типа снимки , които правя , но когато съм сам ми е много трудно да работя със самоснимачката на телефона, особено на терен като днешния и с риби , които имат зъби в устата :D .Наслука на всички колеги!
Аватар
trunk
новобранец
новобранец

Re: Оризов_и щуки

Мнение от trunk »

еявно си изкарал....чудесно....зъбатките са страхотни
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Браво Колега .... Супер .
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Добре си ги натръшкал тия зъбатки :smt041 :smt041 :smt041
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

:smt023 :smt023 :smt023
TICA FAN
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

:smt038 :smt038 :smt038
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Браво браво,е тва е да си майстор щукар :drinkers:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Емоции е имало :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Браво чудесни щуки :smt023 :wink:
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

колега платен ли е язовира и как се стига до него тъй като съм от пловдив и все още се чудя накъде да поема?
messiah
новобранец
новобранец

Мнение от messiah »

браво :smt023 :prayer:
045002
новобранец
новобранец

Мнение от 045002 »

Супер!!!
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Поздравления колега!
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

и каракуда и щука си хванал какво по добре от това :D добьр риболов си направил :D
Изображение Изображение Изображение Изображение
rumenpk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rumenpk »

Браво за излета и слуката колега. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”